Sista övningen för veckan

2009-08-22 | 07:45:25 | Kategori: Lumpen | 0 kommentarer
Det har hänt så fruktansvärt mycket som senaste dagarna så jag får nästan dela upp det i flera inlägg, annars är det ingen som kommer orka läsa.

Senast så låg jag på logementet och vilade upp mig inför läkartiden, jag fick komma till en ortoped på måndagen som inte sa mycket, han mumlade mest och jag fick lista ut resten själv, fattade åtminstonde att det var ledbandet att jag hade ont i och att det kommer ta tid. När man har ont någonstans vill man gärna veta mer än så, jag vill veta exakt vad det är, hur/när det går över, vad jag kan göra och om det kommer komma tillbaka. Jag fick inte svar på någon av dom frågorna då men fick en ny tid på torsdagen.

Sen var det bara att komma ut i skogen igen, dock utan så mycket packning och ingen stridsutrustning, 25 kg extra gör inte mitt knä bättre exakt. Fick även sova på logementet återstående nätter fram till tisdag, vilket var himmelsk! Vad är ett liggunderlag på 1,5 cm jämfört med en skummadrass på 10cm? Jag kommer sova som prinsessan på ärten hemma sen.

Sista dagen i fält var onsdagen, men inte kommer vi därifrån utan ett prov. Kl 19.30 så samlades plutonen och dom som inte kunde marchera fick åka iväg, därför har jag ingen anning om vad som sades till dom andra. Alla i hela kompaniet som var sjuka samlades vid ett hus där vi fick vänta i 1,5 h. (Jag har märkt att i lumpen så antingen stressar man sönder eller så kan man få vänta hur länge som helst, kan inte dom ordet lagom?) Kapten Andersson sa till oss att vi kommer få agera B-styrka till våra vänner som ska springa runt ute i skogen. Detta innebar att jag och två personer till fick tillbringa natten i en liten uppbyggd stad mitt ute i skogen som en pluton hade fått i uppgift att spionera på och ta reda på diverse svar till frågeställningar som dom fått. Naturligtvis skulle dom inte bli upptäckta. Vi skulle då försöka upptäcka dom och skriva ner hur vi märkte att dom var där, klockslag, nivå, väderstreck som sedan skulle lämnas in. Det var inte en rolig uppgift, det vart sjukt kallt på natten och man fick inte en blund i ögonen! Blev upphämtade halv sex och åkte in till logementet, där skulle vi vänta på våra plutoner och vi fick INTE sova!

Min pluton kom först tillbaka, och om jag tyckte att jag hade haft det jobbigt under natten så slutade jag klaga då. Dom var dygsura upp till midjan, trötta och allmänt slut i kroppen. Dom hade spionerat på ett hus under natten för att sedan gå dom 1,5 milen hem i skogen varav dom sista 2 km i en bäck. Fy fan säger jag bara, inget jag velat vara med om.

Den dagen var det grymt mycket att göra för allt vi användt under veckan skulle rengöras och när militären menar rent, då ska det verkligen glänsa! Framåt kvart i tio då vi snart skulle sova räknade vi ut att vi vart vakna i 39 timmar. Inget jag rekomenderar!

Sista dagen innan permis och resten av helgen kommer i ett senare inlägg.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0