Vad vet jag?

2009-07-31 | 13:51:43 | Kategori: | 1 kommentarer

När jag satt i bilen alldeles nys så dagdrömde jag lite vid ett rödljus. Vad exakt behöver vi inte gå in på mer men en tanke slog mig, jag vet inte vad Elias älsklingsfärg är. Det kanske inte låter som den värsta saken i världen och det är det inte heller. Men vi har vart tillsammans 1,5 år och jag vet inte vilket färg han gillar bäst, enligt mig är det lite underligt. Jag är ganska säker på att om jag frågar honom så vet han vilken min älsklingsfärg är, eller hur?
Vad är det mer jag inte vet om honom? Trodde jag kände honom utan och innan men tydligen så hade jag fel. Jag har ingen aning längre. Men en sak som är säker är att jag ska hämta Elias på Skavsta imorn och då tänker jag fråga!

På måndag blir det lumpen, har inte så mycket mer att säga om just det.
Det är ett accepterande, ett val som jag gjort, som jag säkerligen kommer ångra, få lida för men som även kommer ge mig erfarenheter, bra och dåliga...

Deadly moments

2009-07-29 | 15:46:48 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer
Jag är uttråkad  med stora bokstäver!
Har nu suttit på flygklubbe sedan kl 12. Drog en presentstart då och klev ur planet 12.04 sedan des har jag inte haft något att göra. Jag har kollat på allt på internet som intresserar mig ca 2 ggr var, jag har ätit  mat, vilket var ganska nödvändigt när dagens timmar segar sig fram.
Anledningen till att jag är kvar? Det är en presentstart kl 16 som jag ska dra, så för att slippa åka fram och tillbaka stannar jag. Jag säger ju bara att det var en himmlans tur att jag tog med mig datorn, om jag inte gjort det hade jag tynnat bort i tristess.
Tanken var även att jag skulle bogsera lite i arboga eftersom dom haft sönder deras plan så skulle jag flyga över med Pawneen när jag var klar här. Men saker blir ju sällan som man tänkt sig. När jag precis kommit till klubben ringer det en snubbe som säger att han egentligen har jouren i arboga ikväll men att han inte trodde att han skulle kunna (därav att dom ringde mig) men att han nu kan. Vad gör man? Säger nej du får inte flyga för du sa att du inte kunde igår. Det känns inte riktigt som jag att vara så "elak". Visst ibland skulle jag behöva stå upp lite för mig och visa min åsikt men sånna där lägen är så svåra. Jag kan inte säga nej! Så två starter på 20 min vardera och 4 timmars väntan, ingen toppendag precis.
Inte nog med det så är jag ensam när jag kommer hem, hela kvällen. *Suck jag vill inte.

Nu börjar det närma sig dragningsdags så jag ska väl fixa iordning mitt.

Slagen

2009-07-29 | 13:10:33 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Allt börjar slå mig som ett slag i huvudet nu. Det är ju inte så att jag inte tänkt på det innan men nu är allt så nära och sommaren är snart över. Man frågar sig frågan: Blev den här sommaren som jag tänkt mig?
Det enda rätta och ärliga svaret är nej. Jag hade tänkt mig mer solbränna, mer bogseringen och timmar, mer tid med Elias, fler båtturer och fler dopp i vattnet. Jag hade tänkt att träffa fler vänner, det vart två kompisar på hela sommaren under en eftermiddag. Nej inte riktigt som planerat.

På måndag rycker jag in i lumpen, jag tänkte igenom det beslutet så många gånger och jag ångrar mig inte heller, men frågan är om det var rätt. Jag vet inte, vad skulle jag annars ha gjort? Jag tröstar mig med den frågan för på den har jag inget annat bra svar. Jag tror lumpen kommer bli bra, från de flesta håll, men på ett håll specifikt kommer det blir hårt.
Jävligt hårt.
Men jag går alltid in med inställningen att det kommer ordna sig att saker kommer lösa sig och det tror jag dom gör nu med, kanske inte av sig själva men jag ska kämpa för att dom ska lösa sig. Elias, du vet hur jag kan kämpa och jag tänker inte sluta nu.

Det finns ett par ord som finns på hjärna just nu, jag har inte kommit på vad dom betyder för mig just nu, men dom känns bra.

Det handlar om att leva ett liv,
inte vinna ett krig.


Shopping!

2009-07-22 | 15:25:34 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Gick med mamma på stan förut. Det var mycket trevligt måste jag säga. Mest akut var en sportbh, när jag rycker in i lumpen så kan ju en bra sådan vara välbehövlig. Så vi gick till dom sportbutiker vi viste om i stan och ingen föll väl direkt i smaken. Jag behöver knappast nämna att sådanna brukar vara väldigt dyra (500:-). När vi av en slump åker nedför en rulltrappa för att komma till Sisters så ser vi Team Sportia, jaha fanns den här. Prövar väl lyckan igen och vet ni vad, hittade en bra, utan allt för mycket sömmar och konstigheter som t.o.m satt bra. Prislappen sa 399:-, ja det får det väl vara värt då tänkte jag och gick till kassan. När hon slagit in den säger kvinnan i kassan 319:-, jag hajar till och ger henne pengarna. Tänkte att det måste vara nån rea på den som jag missat, men nej, det stod ingen skylt men jag tackade och tog emot, det var ju ändå 80 spänn.

Nästa anhalt på listan var jeans, mina bästa jeans börjar dö, dragkedjan åker ner konstant och tyget i grenen är nästan borta. Det som är så synd med jeans är dom är som skönast precis när dom dör, man vill aldrig göra sig av med dom. Det jag inte visste om var att det inte finns direkt många snygga jeans nuförtiden, senast jag köpte jeans var för ett år sedan. Alla såg jättetråkiga utan några roliga sömmar på fickorna, dragkedjor, nitar. Dom var rätt och slätt bara jeans, vilket jag tycker är ganska tråkigt, jag vill ha lite liv och stil på mina jeans. Hittade dock ett par vettiga på H&M, Elias ska få följa med och ge en åsikt i veckan.

Ska nu slå in Elias present (Älsklingen har blivit äldre), sen blir det dans i Borensberg äntligen dans, har längtat hela sommaren och imorn är det dagen D då jag ska hämta en väldig speciell person på flygplatsen i Västerås <3

Den flygande människan...

2009-07-21 | 17:37:04 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer
...är inte som jordbor. Det är en annan
art, med ett annat blodomlopp och
en annan himmel.
Att flyga är att leva!

Börjar få abstinens snart, har inte vart uppe i luften sen i lördags.

Dock så kan nog den här drömmen om att jag skulle få ihop 50 h nu under sommaren slänga sig i väggen, men helt omöjligt är det inte att det blir 30h, vore inte helt fel det heller. Blir säkert en del bogsering, brandflyg och reklamsläp nästa sommar om inte annat, när militärerna släppt taget om mig. Sen ska jag bli pilot, på riktigt.


Ryanair

2009-07-19 | 15:13:58 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Först vill jag bara säga:
Grattis på födelsedagen Älskling! Hoppas du har bra väder i Spanien ♥

Sen vill jag klaga på Ryan, dom leker med folks liv, med flit. Jag är säker på det. Jag har inte träffat någon som får den bas som dom önskar. Varför frågar dom ens om dom inte bryr sig om svaret? Dom frågar vart vill du vara baserad? Man ber om det som passar ens förhållanden bäst sen så skickar dom en så långt bort från där man vill vara som möjligt. Jag hade det här så planerat, när vi skulle ses, när jag skulle vara med Karin och sedan går allt i kras, hata! Dom tror att folk inte har familjer, saker att göra, dom tror att alla har obegränsat med tid så att dom kan kasta sig vart än dom vill att man ska åka. Men vet ni vad? Det är inte alltid så, visa här har lite svårt att planera en resa med hotell och diverse på en dag och en natt. Jag tycker att dom bör börja tänka lite, eller sluta upp med att fråga för det ger så falska förhoppningar. Dom får 3 önskemål kan dom inte få ett att passa in så vet jag inte vad det är frågan om. Men nu ska vi inte klaga på Ryan, eller vad säger ni? Dom har kanske rätten till att vara som dom är för sina låga priser?

Regnar gör det med i gråa Sverige, det gör inte mitt humör bättre direkt. Men snart kommer solen igen.

Bogsering

2009-07-17 | 11:21:05 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer
Eftersom jag ändå är en flygande tjej, med framtidsplaner om att bli pilot är det kanske dags att skriva något som handlar om flyget. Jag bogserar på Örebro Segelflyg Klubb i sommar och säkert nästa sommar med. Har hunnit med 31 bogseringar och en avbruten start. Den avbrutna starten vart igår. Igår var första dagen på nästan två veckor som jag flög p.g.a dåligt väder, blött fält och att jag inte blivit influgen på Pawnee. Så igår gick jag upp kvart i sju för att bege mig till klubben kl 08.00. Jag var trött, hade inte sovit bra och var absolut inte van att gå upp så tidigt. När jag kommer till fältet blåser det sidvind, massor med sidvind, ca 11 kt. Så jag gör daglig på planet och leker sedan runt lite på fältet. Det första jag tänker om Pawnee är att den är grymt stor, men stabil, den känns trygg och stor. Ingen liten Cub längre som man sitter i. Eftersom vinden sätter stop för mig att ge mig upp (Pawnee har en plats, så första gången man flyger den blir solo). Det kändes lagom surt.Jag väntade några timmar vid fältet och lite segelfolk dök upp som ville flyga. Det fick då bli i Cub:en lite surt tyckte jag och även dom som är vana vid Pawnee. Sidvinden vart inte bättre, det är svårt att bogsera när det blåser så mycket, segelplanet drar i väldigt mycket när vinden tar tag i dom. De första 2 starterna gick bra, jag skevade in i vinden och försökte hålla kursen. Den tredje gick därimot sämre, vi lämnade aldrig marken. När jag började närma mig rotationsfart så började de dra och ha sig i skjärten på planet, jag for hit och dit och fick inte upp någon fart, sedan kopplade segelkärran ur, vilket var lika bra det. Lite halvläskigt var det just då, men vi alla gjorde ju rätt saker. Drog 2 till släp efter det så jag fick in känslan igen.

Bestämde med Gruvald att vi skulle ge oss på besten nästa morgon (denna morgon) istället. Jag vaknar, samma tid som igår och ser att molnen ligger som ett täcke över hela örebro *stor suck. Molnrapporteringen är trasig på autometar så vi vet inte mycket, det är himmlans svårt att uppskatta molnhöjd. Till slut ska helikoptern ge sig upp och han säger att det ligger på över 1000 fot så då är det lugnt. Jag satte mig, tog på mig kraschselen och gav mig upp i luften. Det var en grym känsla, den känns verkligen enorm och stiger som en raket. Flög ut över Marieberg och gjorde lite svängar, tog mig in över fältet och satte alla 7 landningarna äver poweroff. Det gick som på räls, den kändes bra, riktmärkena när man landar var ju helt galna jämfört med både Cessna172 och Cub.


Besten!!
 
Sitter nu på klubben och v'äntar på bättre väder så att segelfolket ska vilja upp i luften. Blir nog några timmars till väntande, så om någon känner för att underhålla mig, så är det bara att höra av sig, finns på mobilen.

Bilder

2009-07-17 | 10:21:26 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag måste säga att jag är ganska så imponerad över mig själv, igår så sydde jag klart en väska, eller en kuvertväska i jeans. Idéen kom upp i mitt huvud och hemma hos mig är det ju inte så svårt att rita ner det på ett papper, leta reda på tyg och sedan börja sy. Det bästa med alltihop var att jag vart sjukt nöjd med den. Det är inte ofta jag är nöjd med det jag syr men med väskan vart jag väldigt nöjd. Den vart lagom stor och snygg, nu ska jag bara få tillfälle att använda den.När jag var i Norrköping senast hos Elias hittade jag ett par jättefina sandaler, jag vart fullkomligt förälskad i dom. Eftersom Elias tyckte dom nästan var OK så slog jag till. Förstår inte varför killar inte tycker om gladiatorsandaler? Vad är det för fel på killarna. Resten av skorna som fanns i den affären var inte fy skam heller, Elias räknade ut att jag säkert skulle vilja ha hälften av dom skorna som fanns där, vilket inte var en överdrift. Tjejer och skor, ja det är något magiskt med det. 


forts...

2009-07-12 | 21:09:13 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
På tal om förra inlägget så kom jag på en annan sak.

Jag vet inte vad lycka är,
men när jag är med dig
är det nog det närmaste man kan komma.

Karin! Jag vet vad du och jag ska göra den lördagen när du hälsar på mig, det kan bli intressant för antingen blir det en flopp eller någe bra. Tänk att saker ter sig på ett så bra sätt ibland.

När jag åkte till affären förut så kom jag och tänka på hur många människor jag vill träffa, se hur dom har det, prata med, min klass från 1:an till 6:an, första gymnasieklassen, mitt handbollslag för att inte tala om V07. Det blir en del människor som man inte har en aning om vad dom gör eller hur dom har det. Jag vill veta, jag vill lära känna igen, men det blir svårt. jag får ta ett steg i taget.

Jag har även försökt skriva detta inlägg 4 ggr nu. Det är väldigt störande för på datormusen sitter det en knapp som skickar tillbaka sidan till förgående så varje gång jag skrivit klart och ska ta tag i musen kommer jag åt den där jävla knappen. Tredje gången gav jag upp och gick och gjorde något annat innan jag slog sönder datorn. Nu får vi hoppas det går bättre, annars blir det inget inlägg kan jag tala om.

Lycka

2009-07-12 | 18:30:49 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det är dagar som idag som man kommer ihåg vem man var för 2 år sedan och förhoppningsvis fortfarande är. Jag har vart ute och kört fyrhjuling, det är galet sjukt kul! Eftersom det regnat hittade jag massa djupa geggiga vattenpölar ute i skogen så det var bara att ge järnet och köra. Den kanske kom tillbaka lite skitigare än den var när jag tog den, men det var ju kul!

Solen sken och jag stannade i en glänta för att prata med Elias en sväng innan han skulle upp i luften. Det var hur trevligt som helst innan myggorna började äta upp mig vill säga. Men det var värt det.

När jag tänker efter så är jag en väldigt lycklig tjej.

Mixed up

2009-07-09 | 14:07:31 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag är hemma, det regnar. Skulle egentligen ha flygit in mig på Pawnee idag, men med tanke på detta väder fick jag ett sms av min lärare kvart i sex imorse som sa att det inte vart något, tack för det sa jag och somnade om. Har inte alls sovit bra, men vad hade jag egentligen förväntat mig? Första natten själv är alltid lika hemsk, man kan inte somna och när man väl gör det drömmer man konstiga saker och vaknar. Nej om jag skulle få välja skulle jag spendera varje natt med Elias <3.

Träffade min mamma för första gången på två veckor imorse, det var trevligt vi åt frukost tillsammans ocj kollade i våra almenackor för att se vad som händer resten av sommaren. Det blir nog en bra sommar även om jag bogserar varje gång det händer något kul men det är sånt man får leva med, det kommer fler sommrar. Missar både Malung och Rättvik, två säkert helbra veckor med massa dans och fina bilar men jag är fast i ett plan OM det är bra väder om det inte är det är jag fast i Örebro *suck.
 
Mina dagar i Norrköping har vart toppen, blandat med sol och regn, att tiden går fort och långsamt och självklart jättegod mat av Elias mamma, äntligen lite libanesisk mat. Tror hon har vart lite rädd för att göra det när jag är där men nu hade Elias sagt att jag gärna smakade och säkert skulle gilla det. Det är annorlunda men galet gott! Vi har gått på stan, vart till biblioteket och läst om hur man ska klä sig, vika skjortor och annat om etikett. Så nu är vi fullärda till nobelmiddagen *smajl.

Ska till Clas i sjön och köpa en hårddisk till mamma, hennes dator är helt knäpp och behöver verkligen en formatering!

M.J

2009-07-08 | 10:45:12 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Sista natten i Norrköping var igår, det vart t.o.m en natt mer än tänkt men sånt är bara bonus. Kollade såklart på Michael Jacksons minnesstund och sen en del på konserten efteråt. man kan ju inte annat än beundra honom, men tänk bara efter själva.

Vem kan göra sånna danssteg och få det att se bra ut?
Vem kan ha samma skor i vem vet hur många videos?
Vem tog världen med storm med sin musik och förblev en legend hela sitt liv?
Vem var det som fick in svarta ansikten på MTv?
Vem kan ha förkorta byxor och vita strumpor, jämt och få det accepterat?

Svaret på alla frågorna är Michael Jackson, utan tvekan, ingen förutom han kan göra dom här sakerna. Hur många är det inte i världen som när dom hör många av hans låtar bara vill stå upp och dansa, göra en moonwalk, man rycks med och jag skäms inte över det! Jag vet mycket väl att han gjort inte så bra saker men man kan inte bara därför glömma hans musik, hans texter och hur bra han var på det han gjorde. Michael har enda sedan jag var liten fått mig att vilja dansa.

Jag tänker fortsätta lyssna på hans musik, för den var och är revolutionernade.

Det kommer mer sen om mina fina dagar i Norrköping för snart blir Elias galen på mig om jag inte är lite social snart.

Vannesaker

2009-07-04 | 11:17:46 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag kom att tänka på en sak, men vänjer sig vid saker hela tiden, som att bo själv, diska och plugga. Vissa saker trodde man aldrig att man skulle kunna vänja sig vid men man gör det endå. Som att inte dela lägenhet med Elias, att inte ses mer än varannan vecka, inte prata lika länge i telefon varje dag, vänja sig vid att du åker bort utan möjlighet till kontakt i några dagar,samtidigt ska man vänja sig vid att vara utan Hässlö och allt som hör där till. Varje gång lir det lättare, varje gång vi pratar sent i telefon, eller varje gång du åker till England eller var tvungen att lämna mig i Vst, jag vänjer mig vid livet hemma sakta men säkert. Men summan av kardemmuman är att jag inte gillar att vänja mig vid saker som är dåliga, saker man inte ska tycka om att dom händer. Jag gillar inte att det blir en del av vardagen något som man kan leva. För till slut så har man då vant sig vid en hel del saker som man inte tycker är OK, men dom blir OK bara för att det händer så ofta. Dom blir mindre smärtsamma med tiden och om dom blir det hur ska vi då ta tag i det och ändra det? När vi funnit det OK så finner vi ingen annledning till att ändra på det.

Jag vet inte jag ens vet själv vad jag menar nu, men som många gamla säger och som jag för tillfället tänker:
Det var bättre förr,
men kanske kan det bli bra igen?

Något som är toppen är att jag ska till Norrköping idag, underbart kallas det!

Ensamma kvällar

2009-07-02 | 19:00:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Här sitter jag och räknar minuter, inte särskillt roligt och det går långsamt. Har inte pratat med Elias sen i måndags, för mig är det en evighet. Jag förväntar mig inte att någon annan ska förstå, tror inte att någon kan det heller.

Så nu ska jag räkna sekunder istället på min cykel, tar nämligen en tur nu för att trötta ut mig riktigt. En timme eller två på cyklen borde göra susen.

Varmt

2009-07-02 | 10:31:25 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Jag var ute och sprang imorse, jag måste säga att jag är lite imponerad över mig själv. Men om jag inte sätter igång nu kommer jag att vara död när lumpen börjar och det vill jag inte.
Var tvungen att flytta mammas bil från 7 dagars (den har ståt där i 10 dagar) så jag gick sprang dit flyttade på bilen och sprang hem. Även om jag inte hade tjocka kläder på mig och trots att klockan bara var 9.Sen skrev jag en himla massa mer om gårdagen, men sen försvann internet och allt med det. Orkar verkligen inte skriva allt igen.

Men jag ska in i duschen nu.