(b)låst

2009-06-30 | 13:19:22 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Dyrka upp lås är nog inte riktigt min grej. Köpte en resväska till mamma på Myrorna, en sån där gammal av papp med skinn i hörnen riktigt cool. Har vetat att hon letat efter sånna för att gömma undan saker på garderoberna. Så där gick jag och pratade med min mamma på telefon inne på myrorna och där bara står den och kostar 50 spänn, inte illa! Jag tog den direkt och gick mot kassan. Sen fick jag gå hela vägen hem eftersom man inte kan cykla med en stor gammal resväska i handen. Medans jag går där funderar jag på om man kan öppna den för jag hade inte sett några nycklar, så jag provar lite där på trottoaren men det gick inte. Så resten av vägen hem gick jag och muttrade sura saker om Myrorna att dom säljer saker som man inte kan öppna.
Väl hemma försöker jag dyrka upp den med bland annat en hårnål och sedan en böjd gaffel (jag fick lov ava mamma att ha sänder gaffeln). Jag får sedan upp det ena låset och känner hur något skramlar inne i väskan och jag tänker att det måste ju vara nycklarna. Så jag försöker komma på hur jag fick det första låset att låsa upp. då märker jag att det bara är att skjuta låset åt sidan så far spärren upp, väskan har aldrig vart låst. Tror ni jag vart lite pissed off? Där har jag kämpat och svurit i köket som är 30 grader varmt. Då vart jag trött och ville inte mer. Det var inte heller nycklarna som låg i väskan utan några remar som man spänner fast packningen med, för vad ska med nycklar till om inte väskan är låst?

Allmänheten?

2009-06-23 | 12:57:33 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag funderar på att faktiskt ge ut den här bloggen till allmänheten, vet inte om det är bra eller dåligt, men tanken med en blogg är ju att låta andra ta del av den. Jo, jag vet att du läser Elias, men jag tänker på resten av världen, mina vänner, familj, Hässlö... m.m. Dom som finner nöje i det tycket jag ska få läsa min blogg. Jag läser ju andras bloggar från Hässlö och mina hemmatrakter för att på något sätt hålla kontakten. Man kommer lite närmare igen. jag ska ge det en chans om ingen vill läsa så gör det inget, jag skriver för min skull inte någon annans.

Ska ut i solen nu, den skiner från en klarblå himmel, bäst att passa på innan molnen kommer,

Verkligheten

2009-06-23 | 12:47:32 | Kategori: Flyg | 1 kommentarer
Livet här hemma rullar på. Är inflygen på SuperCub och har 4 timmar på den nu, har skrivit provet för bogsering idag och ska flyga ikväll och få bogserbehörighet, om jag klarar det vill säga. Flög mina sista timmar på cuben i söndags med Elias, fick äntligen sitta i ett plan med honom, har längtat efter det. Elias fick inte göra så mycket men det var säkert en trevlig tur för honom med som snart ska upp och studsa i 737:an. Lite annat än att flyga Cub.

Det känns inte riktigt som det här är verkligheten, att jag har slutat på Hässlö, att jag kanske inte får se vissa av dom igen, det är ju bara galet. Men jag är inte ledsen äver det. Själklart saknar jag alla som jag kände där uppe, men det är nu livet börjar, jag har alla möjligheter i världen arr göra mitt liv till något bra. Segelflygklubben är omringad av bolag, man lär känna folk både till höger och vänster. Jag flyger, jag vet inte hur många i min klass som har varit uppe i ett plan efter uppflygningen, som har fått rulians på sina timmar igen. Jag tror inte att det är allt för många och att jag är ganska lyckligt lottad som får bogsera i sommar. Dom som har hand om brandflyget i sommar var tydligen väldigt intresserade av CPL:are och när jag har 200 timmar är det bara att börja flyga reklamflyg. Jag tycker att det är helt otroligt att der är det här man har kämpat för i två år, en hel värld av flyg. Jag är mer säker än någonsin, jag ska bli pilot, på riktigt!


roll out

Midsommar vad är det?

2009-06-18 | 17:16:36 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Flyg sporre är intressant! Men väldigt kul, dom är små och annorlunda. Landingarna är svårast, starterna går bra än så länge, Flög 2,4 h igår i Super Cub annars känd som PA18.

Det känns som om jag har en hel del att skriva men det kommer inte ut. Har så många tankar men dom blir kvar i huvudet, kan bero på att jag är förkyld och täppt i näsan, så det är lite segt.

Vet inte ens vad jag ska göra i midsommar, alla verkar ha planer utom jag, eller jag trodde jag hade planer men det var tydligen inte så.

Jag önskar bara att det blir som man tänkt sig, det vore lite lättare då att handskas med verkligheten.
Varför har jag oroat mig för vad vi skulle göra på midsommar? Varför har jag funderat på vart vi ska ha vår picknick, vad vi ska äta, hur vi ska ta oss? Det var ju bra dumt att tro att de skulle bli som man vill. Jag vet att ja är bitter nu, men det är svårt att låta bli, det känns som om det var så länge sen vi träffades, kan ju inte ens prata i telefon längre.
Det är bara lite jobbigt nu. Det går över, inget att bry sig om.
Älskar dig!

Sommar!

2009-06-15 | 17:43:28 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hemma nu, eller ja vad säger man? Jag är på ett ställe där jag har merparten av mina saker och ska sova ett tag. Hem? Nej, inte riktigt, men det är inte för så lång tid. Snart kommer jag tillbringa dagarna på flygfältet (om det inte blir en usel sommar) så att jag slipper vandra runt i lägenheten. Ja Elias du läste rätt, jag gör som du gjorde, håller med om att det inte är särskillt kul.

På onsdag ska jag till flygfältet för mitt första pass i Super Cub! Galet säger jag, har ingen anning om hur det kommer vara, hoppas jag kan prestera på detta pass som jag gjorde i skolan. Anders Gruvald som min instruktör heter var väldigt rolig i telefon. Jag hade försökt ringa honom hur mycket som helst och skickade till slut ett sms och han ringde morgonen efter. Jag hade då sovit i 11 timmar och hade precis vaknat, han börjar då med att prata jättefort om allt på en gång, om Cub, POH, onsdag, prov jag hängde inte riktigt med, men jag vart galet glad när han frågade om jag även var intresserad av att flyga reklamflyg för Westmanaflyg! Klart jag är, jag vill flyga så mycket som möjligt, hela dagarna i sommar, jag kommer inte ha mycket annat för mig. Elias kommer säkert vara  England eller någon annanstans i Europa under en ganska stor del av sommaren och då vill jag ha något att göra.

Jag tror det kommande året nästan kommer bli tuffare än det som har gått, det kommer bli tuffare för vi kommer inte kunna höras eller ses så ofta, mycket och länge som vi vill. Men vi har övat i ett år nu och ska klara allt, det finns inget som vi inte kan klara. 

Jag älskar dig av hela mitt hjärta <3 

Trött!

2009-06-10 | 21:31:35 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Jag är enormt trött, galet trött, det är inte ens för att jag sovit lite, tror jag i alla fall? Sov till tio i åtta imorse, det var ju mer än tillräkligt med tanke på att skolan började åtta. Men jag hann, imponerande, Karin väckte mig när hon skulle gå och ändå hann jag ner före henne. Fick bullar och saft på morgonbriefingen (som var den sista för många utav oss). Passade även på att rensa min CTR. Sen vart det att fixa betygen hos Carin, har lite för mycket poäng och valde ut dom kurser som gav mest.

Nu till varför jag är så trött: Det började med lekar på björnön, som jag cyklade till, spelade två brännbollsmatcher mot dom andra klasserna och såklart vann vi! Efter det var det tipspromenad på ca 1 km innan man fick cykla tillbaka för lunch. Efter lunch gick jag hem och dammade i stort sett hela lägenheten innan Hässlöracet, att springa/gå den 2581 m långa landningsbanan. Jag gick, men jag och Mickan körde powerwalk och kom först av dom som gick. Och för att räkningen ska bli rätt som får man ta det gånger två, eftersom vi var tvugna att gå till den ena banänden först, så ca 5 km. Snabbt hem efter prisutdelningen, duscha för att sedan cykla till Jenny och ha grillfest hemma hos henne, dit var det ca 5 km som cyklades i rask takt. Efter en enormt god middag cyklade jag hem i kanske ännu snabbare takt och var hemma innan dom som åkte bil! Så nu är mina ben trötta, eller hela jag är trött. Ska snart sova, men pratar flytt, student m.m med mamma.

Helt galet att ta studenten!

Skavsta

2009-06-07 | 17:05:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag är faktiskt glad, inte bara över att få vara med Älskling i Märsta utan för att vi har vart till Nyköping och kollat på lägenhet och fått den! Helt galet måste jag säga, vi har ju som sagt oddsen emot oss, men han tyckte vi var trevliga och seriösa även om vi var unga. Det är en trevligt 2:a på 51 kvm med öppen planlösning. En enorm garderob, en mer än enorm tv (ingår i priset), det är ju bara att tacka och ta emot.

Jag tror det blir toppen, bara vi får komma dit och känna oss för, om vi gillar området eller om vi vi ha en lägenhet närmare flygplatsen, för denna hyr vi bara till 20 April för tillfället. Men då får vi tid att lära känna stan.

Lyckligare än på länge!

Ready for life?

2009-06-04 | 18:58:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Nu är jag klar med allt, vad det nu innebär? Är jag ens klar, färdig att börja mitt liv, kanske...
Det känns väldigt diffust det här, jag vill inte att mina skolår ska vara slut nu, jag vill gå kvar här, jag ska gå  kvar här. Jag kan inte ta tillbaka min själ från SAA än, jag SKA gå påbyggnad! Det är min dröm, mitt mål, att bli pilot på riktigt, ingen eller inget ska stoppa mig från att få det att inträffa.
Jag säger det bara så att det är på det klara, så att alla förstår.

Jag har flygit upp, men tar inte tillbaka min själ, inte riktigt än.

Ledigt?

2009-06-02 | 18:13:10 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer
Det är med tid äver är en udda känsla. Jag har funderat om och om igen om det verkligen inte är något som jag behöver göra. Men nej jag kan inte komma på något akut. Ska ner till skolan sen och kolla planet inför morgondagens pass som börjar halv sex på morgonen och även passa på att ta lite papper till uppflygningsuppgiften. Det är det sista jag har att göra, uppflygningen. Det känns så konstigt, att vara klar, är man någonsin klar?
Lämnade in sista svenskauppfiften i söndags och gjorde sista historiaprovet idag, vad mer?
På torsdag blir det att njuta av livet, förhoppningsvis.
Fingers crossedÄr sjukt glad över mina betyg! Ja eller alla utom ett men det gills inte.
Fick reda på flygbetygen idag, toppen för jag kämpade verkligen.
Har även packat saker, städat bort sådant som jag inte vill ha med mig till Närke, det känns väldigt tomt i min lägenhet, stilrent kan man ju kalla det annars.

Nej, ta tag i det här nu kanske.