It's you <3

2009-05-30 | 02:41:14 | Kategori: | 0 kommentarer
You don't know how you make me feel...
Baby

Jag tänker saker som jag inte borde tänka, saker som jag vet inte är sanna, men som du alltid får mig att tänka ändå. Jag vill absolut inte blåsa upp det här, eller få dig att tro saker som INTE är sanna. Jag vill bara att du ska förstå att dom sista 2 veckorna av det här livet så vill jag faktiskt leva dom, inte sitta själv i min lägenhet och vänta på att ta studenten, vad är glädje om det inte är delad glädje? Allt det som jag delar med dig berikar mitt liv så mycket, även om jag vill att hela mitt liv ska bestå av dig så funkar det inte så, vi kommer alltid vara ifrån varann ibland, vi måste kunna ha roligt på skilda håll. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och det som jag sagt nu motsäger inget som du redan vet eller som jag redan sagt dig. Så tro inte att du inte är mitt allt, tro inte att jag inte vill dela mitt liv med dig, tro inte att du inte är den enda som jag älskar, tro inte att om jag skulle behöva välja en människa på denna jord att det inte skulle vara du! För det är du, det vill jag, det är du!

Jag vill inte få dig att må dåligt lika lite som jag vill må dåligt.

...för att jag älskar dig

2009-05-23 | 21:46:58 | Kategori: Flyg | 1 kommentarer
Bara för att jag är rädd att denna sommar inte ska bli din och min,
för att du och jag inte ska ha något att kalla vårt,
för att ha längtat och trott och sedan bli besviken,
för att jag älskar dig!

Det här med att hitta lägenhet, någonstans att bo är svårare än jag någonsin trott. Jag trodde jag visste vad jag ville, vad vi ville. Det är så himla mycket svårare att hitta det perfekta läget, perfekta storleken, perfekta inredningen till det perfekta priset och allt på en gång. Jag börjar tro att vi inte kommer att lyckas, inte denna sommar iaf, den har knappt börjat men är otroligt kort och kommer snart vara över. Jag vet redan att jag inte kommer få spendera så mycket tid med dig som jag vill och älska dig så mycket som jag kan. Men vi kommer säkert få många fina år senare, där jag kan älska dig så mycket som jag vill, på rätt plats, till rätt pris med rätt inredning. Det kommer alltid finnas en tid för oss, eller åtminstonde hoppas och tror jag det.

Jag vet att det nu låter som om det är helt hopplöst och det är det nästan, eller jag börjar förlora hoppet, det finns en liten strimma ljus kvar och jag ska försöka hålla kvar den för jag vill inte ge upp. Jag tvivlar inte på att du och jag kommer klara av att hålla ihop, jag tvivlar på att vi kommer hitta en lägenhet i sommar.

Varför ens leta lägenhet om vi vet att ingen vill hyra ut till ett ungt par?
Vi är i fel kategori Älskling, vi skulle vara lite äldre, med fast jobb och en fet plånbok.

Tom inuti

2009-05-20 | 16:54:24 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det är inte lätt att leva mitt liv, när skulle du ha fått nog?
Jag fick nog för länge sen men jag fortsätter kämpa.

Självkänsla?

2009-05-19 | 21:46:55 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Såhär kvällen innan CPL-förhöret kan man ju sitta och sönderanalysera sitt liv lite. Idéen fick jag frpn gårdagens värderingsövning med klassen. Vi frågades då vad skillnaden mellan självförtroende och självkänsla, vet ni det? Självförtroende får man om man får beröm för något bra man gjort eller kanske är fin i håret och dylikt. Självkänsla är att veta att man kan något och är älskad även om man inte presterar bra. Så för mycket självförtroende utan självkänsla är inte bra, troligtvis inte tvärt om heller. Då undrade dom hur kan man ge självkänsla utan att stärka självförtroendet? För det är det vi gör så mycket idag, glömmer bort självkänslan, jo man kan säga till sina barn att man älskar dom varje dag oavsett om dom gjort någe bra eller dåligt den dagen för då vet dom att dom är älskade. Det är något som jag aldrig har fått höra, jag säger inte detta för att klanka ner på mina föräldrar för dom har vart toppen utan bara som ett litet konstaterande, jag tror inte mina föräldrar gett mig varken självkänsla eller självförtroende, i alla fall inte i dom mänger som ett barn behöver. Jag vet inte om jag har rätt till att skylla mitt dåliga självförtroende på mina föräldrar men någon del i det hela måste dom väl ha? Nu är mitt självförtroende och min självkänsla väldigt mycket bättre, jag har börjat tro på mig själv och att jag kan klara av saker, detta är mycket tack vare min underbara pojkvän Elias som hjälpt mig otroligt! Men på Hässlö får man också en enorm chans att utveckla sig, att lära sig och att stärka sitt självförtroende och självkänsla.

Utan Elias hade jag nog dock vart kvar där jag var, nere i min djupa avgrund, men han har lärt mig att kämpa för saker och faktiskt tro från början att man kan klara dom och kommer klara dom. Jag är dig evigt tacksam! Du är inte heller allra minst ett bevis på att man kan lyckas bara man vill det tillräkligt mycket, jag ska lyckas precis som du. Du är min största förebild <3


 

Morgonstund har guld i mun

2009-05-14 | 06:42:51 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer
Jag tror jag har lite svårt för det här med tidsuppfattning, klockan är nu 06.38, jag gick upp 06.09 för att jag skulle planera vindar och så vidare till min nav 08.30. Jag är in princip klar, ska bara äta frukost och rita lite på kartan, men med tanke på att jag har 50 min över till det så är det ingen brådska. Måste lära mig hur lång tide det tar någon gång, det här är ju hopplöst. Inte nog med att jag sov jättedåligt, vaknade minst 10 ggr och trodde jag försovit mig från allt mellan kl 00.02 till 05.58, hopplöst minst sagt.

Nu ska jag äta frukost,  min mage kurrar.

Männskligt värde

2009-05-13 | 19:44:18 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi hade en intressant lektion på religionen igår. Vi pratar nu om Moral och Etik, det blir ganska spännande diskussioner ibland, särskillt när en person är ganska mycket emot oss andra, naturligtvis är det han som har fel, för det är helt enkelt inte rätt att tycka som han tycker. Det som diskuterades var bland annat:
Är alla människor lika värda?
Är alla yrken lika värda?
Vem ska stanna hemma med ett nyfött barn?
Är mäns sexualitet mer självklar än kvinnors?

Nu har jag skrivit slutet till den här diskussionen 3 gånger och jag orkar inte mer nu. Det hela gick egentligen ut på att företag är rädda för att anställa kvinnor trots att vi är lika kompetenta som män och detta beror på att vi kan föda barn. Att vissa i klassen tycker att kvinnans plats är i köket naturligt och därför att det så självklart att kvinnor ska jobba i kök medans andra jobb som kräver tunga lyft är det bättre att män tar hand dom.

Jag tänker slå mig i i pilotkarriären som kvinna!
Det är det minsta jag kan göra.

Dansa, dansa runt med hela kroppen

2009-05-11 | 14:35:57 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag var hemma i helgen , det var trevligt, var ett tag sen nu, sydde min studentklänning som vart helt underbar och då menar jag underbar! Sydde även ett par tights som jag kan ha på studentskivan och jag hittar något att ha till. Har man ena delen så har man inte den andra, ganska så typiskt. Hittar nog något anntingen i någon låda eller någon annanstans, et är sånt som löser sig.

Dansa är ju så sjukt kul det med. Mamma och jag var ute i lördags, för vad kan en mor och dotter göra tillsammans en lördagskväll om man inte vill sitta hemma framför tv:n eller typ gå på bio som inte är särskilt socialt. Jo, man dansar, om man inte kan så lär man sig lite bugg och foxtrot först o sen e det bara att ge sig ut.
Träffade min farmors syster vilket var en glad överaskning, vi snurrade runt varann en gång, och två gånger, sen började hennes ögon bli väldigt stora tredje gången och hon gjorde en förvånad glad min mot mig, väldigt komiskt.

Studentskiva på fredag alltså, det blir väl en del dansa då med kanske, beror på om Elias är här, om han ska komma eller om jag ska till honom. Den här andra veckan känns inte alls så svår som den första och på fredag har det redan gått tre veckor sen han åkte. Tiden går fortare när man har saker att göra, eller om man har vänner att gå till och spendera tiden med, vilket jag har kommit på att jag inte har nu... Dom jag hade gjorde jag mig av med, vilket kanske var klokt, eftersom jag värdesätter Elias mest av allt. Har för mig att det är något ordspråk som säger vänner före kärlek, men nej, inte för mig.

Du är mitt enda och mitt allt <3

Människor

2009-05-10 | 14:42:57 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag är bara männsklig.
Själklart önskar jag att jag var mer än det men det funkar inte så.
Om det var någon som jag skulle ta fram mina hemliga krafter inför så är det du.
Jag gör så gott jag kan, varje dag, varje timme.
Det vore konstigt om det inte vart fel någon gång.
Vi kan ju trots allt inte vara mer än männskliga?

My passion for books

2009-05-04 | 21:02:28 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
När jag till slut tog mig i kragen och lånade en bok till svenska B, så kom jag på varför jag läste så många böcker som liten. Man kommer till en annan värld, som inte alls är lik den man är i just nu, man kan drömma, låtsas och tänka som en annan person. Man kan reflektera vad som händer, vad man skulle ha gjort och det fascinerar mig. Jag har alltid vart en bokmal, fick böcker i födelsedagspresent, lånade på biblioteket men dom tog alltid slut lika fort, det fanns så många böcker och jag var tvungen att läsa alla innan tiden var förbi. Jag kunde läsa upp emot 3 böcker på samma gång. det låter galet, jag vet det var det också.  Men det var min passion. Men som så många andra saker som glömdes bort när livet på Hässlö satte fart så var läsandet något jag fick lägga åt sidan, om det inte gällde oxford böcker då.
När Karin sedan introducerade mig för Twilight så lovade jag mig själv att aldrig sluta läsa igen. Efter dom fyra böckerna i Twilight serien så var jag fast igen, trots att dom lästes under dom veckorna som jag hade som mest att göra: skol- och luftisveckorna. Galet igen, men det är lite min grej.

Till svenskan så valde jag boken Flicka med pärlörhänge. Den var toppen! Direkt efter den påbörjade jag boken Inte utan min syster som är en historia som griper tag om själen. Den är så makalös att den bara kan överträffas av verkligheten själv. Läs den! jag vill inte säga mycket om den, men den är helt otrolig, man blir så fast.

Så med dom två böckerna njöt jag av solen förra veckan och det var nog tur att jag hade dom, då kunde jag släppa tankarna från dig, även om jag nu vill tänka på dig så tror jag inte det är bra för mig att ha för lite att göra... Du vet vad jag menar.

Love you for the rest of the eternity

Regnet

2009-05-04 | 14:07:20 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det regnade i morse. Det var så underbart, igår kväll önskade jag mig faktiskt regn och vart glatt överaskad när jag kollade ut. Ett stillsamt regn föll ner i pölarna som bildats i asfalten, det var så vackert. Det här var ett väder som passade in på mitt humör, kanske gjorde solen mitt humör lite bättre, men det här var vad jag ville ha. Drog upp persienerna och åt frukost samtidigt som jag kollade på regnet. Man ska akta sig för vad man önskar sig, det kan slå in.

Det var inte enbart för min skull som jag önskade regn, nej jag tänkte på gräset, träden och blommorna, dom har växt så mycket nu och det har inte regnat sen i höstas, för att inte allt ska tyna bort igen så behövdes lite regn, nu kan det bli ännu grönare än förrut.

Luften är så klar efter att det har regnat, man vill bara ut och andas in allt det underbara.

Det som kanske har höjt mitt humör som mest är för att jag nu kämpar för att få komma till Elias imorn, det ska inte vara en omöjlighet, men lite trixande krävs det. Det är så värt det, du är värd allt jag äger och har!