Första Advent

2009-11-29 | 16:46:48 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det advent, som jag har längtat, fast inga julprydnader på fönsterbrädet, inga julstjärnor i fönstren ingen gran på golvet än så länge. Men det gör inget för specila dagar så som jul, alla hjärtans dag, födelsedagar dom får man flytta. Så advent är flyttad till på tisdag, då ska hela julen upp när Elias är hemma.

Idag har jag vart framme på stan och handlat lite julklappar, det börjar arta sig nu, jag känner ingen stress eller jo kanske lite för vissa personer är ju så otroligt svåra att köpa till. Så som pappor dom är så neutrala dom är vakren sött eller surt, vit eller svart men jag löser detta, det gör man alltid.

Nu ska jag börja med en julklapp/födelsedagspresent som kommer ta lite mer tid än dom andra, men det är dom som oftast bli mest speciella. Bäst att sätta igång!

091124

2009-11-24 | 23:39:53 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En månad kvar till julafton, man bli alltid lika förvånad över att det är så kort tid kvar. Vissa blir stressade, andra förväntansfulla, vissa längtar, andra  grämer sig för den antågande högtiden: Julen.

Jag vet inte vad jag känner eller jo, jag längtar efter att få julpynta, första advent det är den magiska helgen som jag längtat efter. Att få julpynta vårt hem tillsammans med Elias. Det är en sån känsla att för första gången få hänga upp julstjärnorna, lyssna på julmusik och klä granen med den man älskar, för mig är det en väldigt underbar känsla. Jag längtar mer till första advent än själva julafton. Julhelgen har alltid betyt massa stress för mig och det här året kommer inte bli annorlunda. Inte nog med att min farmor fyller 70 år dagen efter julafton utan det är ju problemet om hur man ska distrubera tiden, Elias familj, min familj x2. Förr har jag alltid firat jul 2ggr på en dag vilket var tillräkligt med stress i sig själv. Jag klagar absolut inte men ibland önskar man bara att man kunde dela sig i två och inte göra någon besviken, men tyvär jag kan inte...

Elias och jag vill ju självklart vara tillsammans i jul, först hade vi ju tänkt åka bort med min farmor kommer seriöst döda mig om jag inte dyker upp på hennes 70 års dag och man vill inte göra sin farmor besviken!

Det här löser sig, till slut faller alla bitar på plats och det kommer bli en toppenjul trots lite stress...

New Moon

2009-11-22 | 23:38:47 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som titeln på inlägget avslöjar så har jag sett new moon och ni som ska se den och inte vill ha några avslöjande fakta så kan ni skippa detta inlägg. Eller jag rekomenderar att ni inte läser det.


Den var så mycket bättre än Twilight. Det var som en helt ny nivå. Man var helt fokuserad på vad som hände hela tiden, jag slutade äta godis efter ca 25 min för jag märkte att det var helt onödigt för man ville inte dra bort tankarna från filmen för att bestämma vilken godis man skulle ta. Det var helt galet. Man verkligen levde sig in i filmen och kände för skådespelarna. Som när Edward lämnar Bella och man ser hur hon sitter i sitt rum och månaderna går förbi man känner med henne.

Men en karaktär jag verkligen led med var Jacob Black. Han vill bara Bella väl, han gillar henne så mycket och skulle aldrig skada henne, man verkligen känner hur han vill vara där för henne. Men den enda hon har i huvudet är Edward, den dumma killen som lämnade henne i skogen, ta dig samman flicka och välj Jacob! Men jag antar att det skulle förstöra historien lite, men jag lider med Jacob. Som när han var såå nära på att få en puss och så ringer telefonen, kan man ha mer otur?

En scen som fastande med var när Bella  slog till en av Jacob's varulvsvänner rakt i ansiktet, det var så klockrent!

I new moon störde man sig inte alls lika mycket på Bella, även om hon gör en hel del mysko saker. Men resten av handligen åt på något sätt upp dom konstiga sakerna hon gjorde. Man hann inte störa sig på henne. En sak som man defintivt bara vill blunda sig igenom är när hon säger till Edward på sin födelsedag "Kiss me" och rynkar lite på ena ögonbrynet. Man vill bara sjunka genom jorden.

Något som är bra är att dom får in lite skämt i filmen, visa saker var klockrena som man verkligen skrattade åt. Det lyfte en hel del för annars är filmen ganska dyster och grå. Man behövde dom där skämten.

"How much could he mean to you if he left you here?" / Laurent
"I know what he did to you." / Jacob
"You're kind of beautiful." / Bella

Go Team Jacob

Stitchen

2009-11-19 | 23:01:34 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Stackars Stitch, jag vill bara komma hem och krama om dig och trösta dig, men om en vecka ska du se att det är mycket bättre. Snart är det jul och då ska jag hälsa på dig och ha med mig ett fint ben till dig, låter det bra?

Min fina Stitch, bästa hunden i världen!

Ladda batterierna i helgen

2009-11-19 | 22:27:49 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det är roligt att längta till saker som inte har med vardagen att göra. Jag menar att jag längtar ju till varje gång som Elias ska komma hem och det kommer jag aldrig sluta med men saker som inte händer varje vecka är bra att längta till med. Som imorn då jag ska till Karin och vi ska se New Moon på lördag. Som jag har längtat, sen maj säkert men nu på senare tid har kag inte tänkt på det så mycket. Men nu börjar jag riktigt längta! Det ska bli så skönt att komma bort från dom här 4 väggarna, den här staden. Jag tror det är bra, man kan komma tillbaka med laddade batterier sen.

Jag önskar även Lycka till till Elias som ska ha LineCheck imorn, jag vet att allt kommer gå toppen, trots att du saknar 3 brödskivor!

Lön

2009-11-12 | 19:08:19 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har fått mitt första lönebesked, eller ja inte mitt första någonsin men det första nu i mitt nya vuxenliv. Det känns bra, sjukt jävla bra känns det. Jag ska klara det här, att bo i en helt ny stad, inte känna en käft och tjäna mina egna pengar. Stå på egna ben, fast tillsammans med Elias då. Utan honom vore inget utav det här verklighet. Lönebesked ger bra känslor.

Ducati <3

2009-11-11 | 14:08:59 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har hittat min drömhoj! Ducati Monster har ju alltid vart min favorit mc, tänk om man bara hade pengarna, nu på en gång!
Vill ha begäret är ju enormt, har sparat bilden så nu kan jag gå tillbaka och kolla på den.Surt att det ska vara vinter nu, vill ha sommar, sol, vinden i håret när man kör. Bara Elias kunde ta och skaffa mc-kort med. Tänker ju inte skjusa runt på honom hela sommaren heller...

Paket

2009-11-11 | 13:25:40 | Kategori: | 0 kommentarer

Jag har världens bästa pojkvän, men det har jag väl aldrig sagt förut?
När jag kom hem från jobbet i måndags så hade Elias tänt 21 ljus(!) det var hur mysigt som helst, han hade även förberett middagen så det var bara för mig att slänga ihop chiliconcarnen så var det mat. Fast det bästa kom nog ändå efter maten, jag fick ett litet paket! Elias hade verkligen ansträng sig, ritat ett hjärta och ett flygplan på kartongen, det vart ju bara bättre och bättre. Han sa att jag fick paket bara såhär utan vidare för att han älskar mig så mycket, man blir ju helt varm och glad i hela kroppen av en sån sak. Det spelade ju ingen roll vad det var i för min del, allt var så underbart ändå, med tända ljus och allt.

I paketet så fanns en mössa, precis den mössan som jag gått och suktat efter i en månad nu och sist jag var inne i stan så hittade jag den inte och trodde den var slut. Men Elias hittade den, efter att tjejen i butiken kollat lite konstigt på honom när han frågat efter en tjejmössa...

Älskling, du är världens underbaraste, vad skulle jag göra utan dig?

Jobbet

2009-11-06 | 21:03:41 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag vart jag accepterad på jobbet av Lukas.
När jag kom innanför dörren så kom Lukas och Tyrsa springades som två dårar mot mig och gnydde och ville kela. Tyra har nästan alltid gjort det men Lukas har alltid hållt sig lite på sin kant. När jag hade tagit av mig min ena sko så tog han den och drog iväg så det var det ultmata beviset på att jag var accepterad.

Ja Tyra och Lukas dom två hundar som ägs av kvinnan som jag jobbar hos och hennes man. Lukas är golden retriever och är äldst, klokast och mannen i huset så att säga, Tyra är 3/4 schäffer och 1/3 labrador, men tro inte att hon är liten som Lukas för det, hon är gigantiskt, stor och svart men hur mysig som helst. Det är Tyra som jag brukar gosa med på deras kökssoffa på förmiddagen när jag kommer...

Det är trevligt att kela med hundarna lite nu när Elias inte är hemma, men var inte orolig Älskling, inget djur i världen kan ta din plats! Du är mitt ljus, min klippa, bästa vän och älskade, aldrig att jag släpper dig.

Jag faller

2009-11-04 | 23:13:12 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag virkar en svart cirkel, det är som att jag vill innesluta all ondska i den här cirkeln. Jag virkar så fort jag kan men endå får jag inte in allt, en svart cirkel som aldrig slutar. Om jag slutar virka så kommer tankarna, ska fortsätta hela natten om det behövs.

I keep on falling
In the dark

...

2009-11-04 | 17:33:22 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Man ska aldrig säga att man är nöjd med hur något är för fort som tusan så kan det ändras. Jag förstår mig inte på det här, jag vill bara ha ett normalt liv. Jag vill inte slåss för mitt liv mot alla lögner och sanningar.
Men det har fallit på min lott att behöva göra det...

Ta-hand-om-mig-själv-dag

2009-11-04 | 14:57:49 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag är vädret grått, lika grå som jag känner mig eller så känner jag mig grå p.g.a vädret vet inte riktigt. Inte hjälper det ju att man har ont i halsen och nyser heller.

Måste bara göra ett litet avbrott: DET SNÖAR! Kollade precis ut genom fönstret och massor med vita små saker kommer ner från himlen, inte beredd på den. Nu tillbaka till ämnet...

Så när Elias var tvungen att lämna för ännu en dag på jobbet så bestämde jag mig för att ta en lång dusch med tända ljus i badrummet, använda en ansiktsmask som jag hittade. Sen blir det till att ta påsig myskläder, krypa ner i soffan, måla naglarna eller bara slappa. Det bästa man kan göra utav en dag som är såhär.

Måste ta av mig ansiktsmasken nu, känner mig som en gipsfigur i ansiktet...

Tillsammans

2009-11-02 | 22:36:40 | Kategori: | 0 kommentarer

I natt sov jag 5 timmar, inte roligt alls. Elias skulle till flygplatsen tio i sex imorse för att än en gång lämna Skavsta med destination Bryssel. Livet som pilotflickvän är inte en dans på rosor... Men jag klagar inte! Det är det enda livet jag vill ha.

Denna gång var han ändå hemma 4 dagar och 6 nätter vilket är rekord! Det kändes verkligen, 4 hela dagar att vakna tillsammans, laga mat tillsammans, kolla på tv tillsammans, träna tillsammans, det kändes gudomligt. Men nu kommer även en liten tid där jag är själv igen, men ska jobba 2 dagar av dessa vilket gör det hela väldigt mycket enklare.

Dags för tv:n en liten stund nu sen sängen och jag ska sova länge och djupt!