Rosa

2009-10-30 | 07:44:25 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Rosabandet galan sändes ju på TV igår och man kan ju inte låta bli att kolla och beröras. När man ser det så märker man hur lyckligt lottad man är att man inte känner nån som drabbats av bröstcancer. När man hör att 1 av 9 kvinnor i Sverige drabbas, att 4 kvinnor dör varje dag, det är ju bara helt sjukt, helt otroligt! Man känner hur risken att det ska drabba en själv eller någon man känner bara svämmar över.

Mitt i alltihop så säger Älskling: Om du får cancer och tappar allt ditt hår, då ska jag raka av mig mitt med. Det vart en sorts komik i det hela om än väldigt sorgligt, för det första så ska vi ju hoppas att jag aldrig får cancer, sen så har ju inte han så mycket hår att raka av...

Tidsfördriv

2009-10-28 | 20:08:17 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har hittat ett tidsfördriv.Virkning! Ni vet med en liten pinne med en krok i ena änden? Så nu har jag hittat en sida som förfriskat mitt minne om hur man gör. Det var ju ett bra tag sen man lärde sig detta i skolan. Men nu har jag kommit igång riktigt bra. Det här ska jag pyssla med medans jag kollar på Sthlm Essa och väntar på att få hämta Elias halv 12 inatt. Fråga mig inte vad det ska bli, för jag har ingen aning!

Mobilpanik

2009-10-28 | 00:35:34 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ibland tror man ju att det finns nån som någonstans som bara vill få en att vakna till ibland, som vill skrämma livet ur en.

Nu är ju klockan ganska mycket och jag hade mer än gärna legat i sängen och sovit, men istället är jag pigg, livets ironi. När jag skulle lägga mig i sängen för kanske ca en timme sen så skulle jag ta med mig min mobil. Frågan var ju bara vart jag lagt den. Jag kollade på alla dom vanliga ställena, soffbordet, byxorna, jackan, matbordet. Men nej där var den inte, började gå över till lite mer konstiga ställen så som soffan, sängen, handväskan, stolarna, men nej inte där heller, gick då över till dom bisara ställena, kylskåpet, strumplådan, badrummsskåpet och bilen, men nix den hade betsämt sig för att vara borta. Jag började få mer och mer panik medans jag leta om och om igen på alla ställen för att inte kunna missa den om den ligger fridfullt nånstans och bara hånler mot mig.

Jag är ju ensam nu och att ringa på hos en granne kl 12 på natten för att be dom ringa min mobil är nog inte så uppskattat. Så jag börjar skicka panikmail till folk som kan tänkas vara vakna och kan ringa mig. Tankarna går runt runt i mitt huvud, vart f*n kan det där j*vla telefonen vara?! Så stor lägenhet har jag inte. Tänk om jag tappat den när jag handlade, eller om nån ficktjuv tagit den? Nog för att detta är Nyköping men ingenstans går man väl säker antar jag.

Då sticker jag ner handen vid sidan av soffan, mellan armstödet och dynan, känner inget först, för självklart har jag kännt där ca 3 ggr innan, men kanske långt där nere, jo jag känner något! Till slut lyckas jag fiska upp telefonen som tycks ha legat så långt ner i soffan det bara gått.

Och så var faran över för denna gång, men man vet aldrig när den slår till igen. Trodde jag fått min dos av magont igår men icke. Det är bara att ställa upp på livets prövningar. Det värsta är dock att jag inte alls är trött nu och jag vet inte vad jag ska göra åt det...

Tror livet var bättre förr när telefonenerna var stora som tegelstenar och inte kunde gömma sig någonstans!

Vilken dag!

2009-10-26 | 21:43:39 | Kategori: | 0 kommentarer

Ibland utmanar man verkligen ödet känns det som. Men jag fick 8 timmar med min Älskling, frågan i efterhand är: Var det värt det? Just för idag: Ja, men vi kommer aldrig göra om det.

I efterhand kan man ju inte annat än le åt det, men för några timmar sen var det en stor svart klump i magen efter att det samtalet som inte skulle ringa, ringde Elias. Men allt ordnade sig till slut och jag får hem honom i 4 dagar om 48 timmar, den tiden kan jag vänta.


Lagade även en supergod middag idag. Kycklinglår i ugnen, kryddat med grillkrydda, aromat, basilika och vitlök, omgiven av delade tomater och zuchini. Till det serverades potatisbollar med bearnisesås. Väldigt underbart vart det och det kommer verkligen göras om!

Nu ska kvällen avslutas med King Arthus på kanal 9.

Flygstuff

2009-10-25 | 20:46:12 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer

Ibland kan man ju inte låta bli att bara förundras över alla dessa saker som finns till oss flygintresserades förfogande. Man blir helt borta, så mycket roliga saker, snygga och galna, vill-ha begäret bara växer sig större.

All and nothing

2009-10-23 | 21:28:28 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag har nog kommit till den stunden i livet då allt bara rullar på. Jag jobbar i mellan åt och trivs, är hemma väntandes och passar på att städa, resten av tiden ägnar jag åt det jag gillar mest: att vara med Elias. Så där rullar det på 5-6 dagar hemma själv med lite jobb och 4 dagar med Älsklingen, om jag har tur så jobbar jag inte heller när han är hemma men det har funkat hitills.

Ska även snart börja träna lite mer, tror mina ben klarar av det nu, får väl börja på liten skala, kan inte direkt ta en joggingtur än. Men det känns som ett stort steg att ta träningen ett steg längre nu. Jag kan ju inte bara lata mig ovh äta gott, hur skulle det sluta? ja inte bra tror jag. Men Elias och jag har nu bestämt oss för att ta oss i kragen... Men jag är ju inte den som gillar att träna själv, men får väl se till att ändra på det på något vis.

Nu är snart Idol slut för idag, har aldrig kollat på det innan så där seriöst, men nu har jag sett 2 veckor i rad. Det finns ju inte direkt så mycket annat på TV en fredag kväll och musik är alltid trevligt att lyssna på när man pluppar runt på datorn.

Känner att detta inlägg handlar om allt och inget. Men det är lite så det är just nu, mycket som händer men inget att göra, känns väligt skumt. Ha en bra kväll och jag hoppas min Älskling snart kommer tillbaka på msn så att man får säga god natt....

Karin

2009-10-15 | 20:24:31 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Imorn ska jag städa, inget roligt jag vet, men jag har en anledning till det, en väldigt bra desutom. Jag ska få besök! Inte av vem som helst heller utan ev en rolig, spontan, brunnet som är en person som jag har saknat länge, Karin såklart! Jag har ingen aning vad vi ska hitta på än, mer än upptäcksfärd av staden och thai-mat. Hon stannar en natt mellan lördag och söndag. Trevligt med sällskap.

My Angel

2009-10-15 | 20:10:36 | Kategori: | 0 kommentarer

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now

Kyla

2009-10-14 | 09:11:18 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Imorse när jag skulle skjusa Elias till flyplatsen fick vi skrapa rutorna. Usch säger jaga bara snart kommer väl snön med! Det var riktigt kyligt, nästan så att man funderar på att ta fram vinterjackan och långkalsongerna men vad ska man då ha på sig när det verkligen blir vinter?

Höst

2009-10-11 | 09:58:53 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gillar jag höst? Utan att tänka efter särskillt mycket kan jag nog svara nej. Jag gillar inte att gå från varmt till kallt, jag vill inte se löven ramla av träden eller att gräsmattorna blir bruna. Det är mycket lättare när det väl blivit vinter för då kan det bara bli bättre. Nu kan det bara bli sämre, det kommer bli sämre vi alla vet det. Jag föredrar snön, vintern jämfört med hösten, frosten och kylan som kryper sig på.

Visa saker kommer bara inträffa hur mycket man än önskar att dom inte skulle göra det. Det är då det gäller att acceptera, att sluta bli besviken för att man har för höga krav. Man måste sänka kraven, jag kan ju inte ha kravet när man bor i Sverige att det ska vara evigt sommar då får man flytta söder ut för att inte bli besviken och det gäller med allt.

Lever inte något upp till dina förväntningar så är det du som har för höga krav, så sänk kraven och bli inte besviken. Sen så kan det ju finnas saker som man inte vill sänka kraven på, saker som bara ska vara på ett visst sätt men då får man kompsomissa, vad är det värt att ha vissa ståndpunkter? Är det värt att bli sårad, besviken? Det rätta svaret är nej, för att kunna må bra behöver man veta vad man behöver och vad andra människor kan ge en, vad deras begränsing är. En person kan inte ge en allt det man behöver, vänskap, kärlek, familj, glädje, sorg, skratt. Därför ska man inte heller ha det som krav. Jag kan inte kräva av vintern att solen ska skina varje dag, för det kan jag inte ens av sommaren, så då gäller det att acceptera och sänka kraven.

På heder och samvete

2009-10-10 | 00:29:55 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag lovar och svär att jag aldrig ska bli så,
aldrig göra så,
aldrig tänka så,
Så som du!

Tacksamhet

2009-10-06 | 21:46:02 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

När jag kör bil så blir i alla fall jag glad över smågärningar som gör dagen lite lättare. Ni vet en enfilig vägbana fast som har en ganska bred kant nästan som en extra fil på sidan om. Jag brukar alltid om jag åker på en sådan väg och ser att någon närmar sig med högre hastighet än jag bakifrån åka in på den där "andra" filen för att släppa förbi den andre, då behöver den ju inte sakta ner eller bry sig om mötande trafik. Jag anser ju då att jag vart ganska snäll och vänlig bilförare, dock kan jag bli lite sur om jag inte får nån tacksamhet tillbaka. En liten blinkervinkning gör min dag lite gladare. Den som kör förbi borde ju bli glad för den får ju köra om smidigt och komma fram fortare, vilket troligtvis är dens mål om den inte bara finner hastighetsskyltarna jobbiga att kolla på.

Andra dagen på jobbet för denna vecka idag. även den sista. Jobbar nästa måndag och imorn far jag hem för att fixa med bilen, den behöver en genomgång av olja, avgassystem och en ordentlig tvättning! Dessutom vet jag inte om jag klarar 5 dagar helt själv i lägenheten, det kommer bli hårt, men snart blir det bättre när Elias kommer hem snabbare och jag jobbar, studerar och allt vad jag ju ska hinna med.

Kanelbullensdag

2009-10-04 | 10:09:17 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag är det ju som sagt kanelbullensdag. Vi får besök sen som jag tänkte skulle få ett par kanelbullar var, minst.
Så nu har jag gått upp i ottan (jämfört med igår) och börjat med bakandet medans Älsklingen ligger i sängen och sussar så gott. Funderar på att överaska honom med frukost på sängen men npgot säger mig att han inte är tillräkligt pigg för det än... Ska kika in och kolla till honom nu. Update kommer om dom finfina bullarna.

Oppss

2009-10-03 | 15:44:35 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag sov ja så länge så att jag verkligen chockade mig själv, t.o.m Karin kommer bli förvånad. Jag sov 13 timmar, det är helt galet, imorse när jag vaknade och kollade på klockan funderade jag på om klockan stannat eller inte. hon var 12.50. Jisses tänkte jag och räknade ut att jag måste ha sovit mer än 13 timmar i sträck. Undra varför jag behövde så mycket sömn helt plötsligt? Jag tror mest att det är att jag slappnar av så mycket när Elias är hemma så att jag sover bättre. Jag har lovat mig själv att inte sova så länge imorn!

Idag är annars en tråkig dag, det regnar. Inte ens ett litet uppehåll har det vart. Man blir ju lite deprimerad över tanken att det dröjer 6 månader tills man får se solen och värmen igen. tanken var även att vi skulle åka till ÖoB och köpte lite småsaker som vi behöver. Men Elias har pratat i telefon ett bra tag nu så jag vet inte om vi hinner... Men jag ska ha jäst! För imorn är kanelbullensdag (det har ni väl inte missat?) och då ska det bakas bullar. Mums, det var riktigt länge sen som det hände. Kanelbullar med lite kardemumma och russin och garnering. Ser nu bilden framför er? Det gör jag och jag kan knappt vänta tills imorn.

Igår fick jag brev, få saker gör mig så glad som brev! Det är personligt och mysigt.

Den känslan

2009-10-01 | 21:58:27 | Kategori: | 0 kommentarer

Under min uppväxt har jag lärt mig att stå rakryggad, att tro på mig själv, för vem skulle annars göra det? Jag har lärt mig att inte ta skit, eller åtminstonde att inte ta åt mig av den. Jag har skyddat mig själv, stöttat mig själv.

Visa saker gör mer ont än andra, naturligt.

Jag har alla dom här förvirrade känslorna, jag trodde att när man blev äldre skulle allt bli så mycket klarare. Men ju äldre jag blir, detso mer dimma blir det.

Sämst väder är det, regn i Nyköping. Hann gå en promenad på förmiddagen, kallt var det men skönt. Om det inte regnar imorn ska jag gå då med, innan Elias kommer hem. Ska bli så skönt att ha honom hemma igen.

You are my rock, my helping hand, the loving heart.
I never wanna be without you.