Sthlm

2010-07-25 | 22:46:59 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Vägen till en vän är aldrig lång.

Sant så sant. har vart i Stockholm i helgen, sammanfattar med ett ord: Underbart!

Började helgen med Eclipse på bio, oj oj oj, den är bäst hittils. Av böckerna så är nog New moon min favorit men Ecplise the movie slår ju dom första två med hästlängder! Lovar att inte skriva något utdraget inlägg om eclipse nu men vill bara poängtera att den är bra.

Idag har vi  gått på museum. Ganska så väldigt lite jag, men som vanligt när Karin säger "Kom vi gör det här" så svarar jag "Ja" och hänger med. Vi gick på Hallwylska Museet. Faktiskt ganska coolt att se alla saker som en enda dam samlat på sig, tycker även det är lite roligt att man tänker att man vill att ens hem ska bli ett museum när man dött. Jag skulle inte göra så med mitt hem i alla fall.

Avslutar med en bild och säger: Team jacob!

I tidningen

2010-07-21 | 22:51:20 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Var på banken tidigare idag för lite ärenden och som vanligt är det väldigt många människor före. Har folk ens fått lön än? Trodde det var på fredag som banken skulle bli full med folk...

Sak samma det var inte det jag ville säga, utan att när vi satte oss ner i soffan för att vänta, tog jag upp en tidning och det visae sig vara Sörmlands Nyheter det första som mötte mig var:
"Brandflyget skyddar Sörmland från ovan"
Ville bara skrika ut i banken kolla mitt jobb är med i tidningen! Såklart gjorde jag inte det, sa det lite diskret till Elias och vi försökte lista ut vad det var för plan Asserholt flög i artikeln. Jag kom sen på att det var Örebro FK's Cessna 172 då Cardinalen inte är flygbar för tillfället och när reportern var med Asserholt i Sörmland så flög jag den andra Cessnan i Västmanland.Inne i tidningen är rubriken:
"Luftens hjältar - brändernas fiende
Brandflyget har de senaste dagarna hindrat 6 bränder från att sprida sig i Sörmland. De dagliga rundorna med Brandflyget gör att räddningstjänsten snabbt meddelas när rök upptäcks från luften. Trots de possitiva effekter som Brandflyget medför satsas fortfarande inga stora pengar på verksamheten.

- Allt är för dyrt, mellan 2002 och 2005 låg alla brandflyg nere- fram till den stora branden i Norrland samma år som kostade 10 miljoner kronor. Efter den branden sattes allt igång igen, berättar Bo Carlsson."Efter att vi var klara på banken gick vi till hemköp intill och köpte oss en egen upplaga av tidningen. Om jag inte gått till banken idag så hade jag aldrig sett det!

Lite avundsjuk är jag ju dock (vem skulle kunna förneka det?), varför vill inte västmanlands tidning ha en artikel? Jag vill ju också vara med i tidningen...

Många djur var det

2010-07-21 | 17:21:18 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår var jag. Elias och hans familj på Kolmården djurpark. Vi gjorde en all-in så att säga. Började med safarituren, ganska kul att komma djuren så himla nära, men vi undrade lite vad girafferna och lejonen tyckte om svensk skog, inte riktigt vad dom är vana vid kanske. Sen gick vi in på djurparken, gick runt kollade nog på varenda djur dom hade som ville visa sig. Lo-djuren och Vargarna hade dock gömt sig inne i skogen, skulle i och för sig jag med göra om jag var ett lo. Lite synd för jag tycker lo-djur är så himla fina, men toffsarna på öronen och den lilla korta svansen.

Delfinshowen var superbra, helt otroligt vad en delfin kan göra, det var väl ganska inriktat på mindre barn, med Markolioo låtar osv, men showen var grymt bra. Man satt med gåshud under nästan hela föreställningen! Dom hade plats för 1800 pers per föreställning och på en dag var det 5 shower, det blir 9000 personer per dag som ser den. Galet mycket människor, undra hur många som går in på Kolmården per dag?

Åkte den nya linbanan runt området men man såg inte så där värst mycket, om man betalar för det är det verkligen inte värt det!

Det var en toppen dag på alla sätt och man var riktigt trött när man kom hem på kvällen!

VP10

2010-07-17 | 11:03:20 | Kategori: Flyg | 2 kommentarer

Här kommer lite roliga fakta angående årets vp klass: VP10.

Totalt 28 elever, varav 16 gått i Arvidsjaur och 12 i Västerås.
Det är 26 killar och 2 tjejer, båda tjejerna har gått i Västerås.
Det är 2 som heter Joakim, 3 som heter Vic(k)tor och 4 som heter Martin.
Av dom 12 som gått i Västerås kommer 4 direkt från gymnasiet, 5 har väntat ett år
och 3 har väntat 2 år.

Ovanstående förutsäger att alla elever har gått på SAA tidigare i antingen Arvidsjaur eller Västerås och att det inte är någon utomstående som kommit in, det vill säga, från en annan skola eller liknande. jag har ju bara gått efter vilka namn jag känner igen och vilka jag inte känner igen. Men ganska kul ändå. Hur ska vi hålla reda på alla som heter samma sak? Och bara 2 tjejer! Det är nog det minsta antalet som någonsin kommit in.

Bilder

2010-07-13 | 19:44:08 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer


SE-CLT och jag.


Mamma


Johannisberg innan Power Meet.


Västerås


Mamma "klappar" molnen.


Brandflygets nr 1 crew!

Äventyr

2010-07-13 | 19:31:31 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer

Vilket äventyr jag vart med om idag. Skulle som vanligt jobba idag och idag skulle det flygas tre rundor. TAFarna sa att det skulle vara CAVOK hela dagen och vi for iväg. Flög våran runda, inget speciellt hände, det var tom ganska segt. Det var inte så lätt att se något eftersom det var så himla disigt på höjd, så jag nöjde mig med 2000 fot. När vi sen skulle tillbaka in hade vi världens CB väster om oss när vi skulle in i TMA:t, vi låg vid sidan om och gick mer söder ut för att sedan komma in bakom molnet. Kollade man in där molnet var så var det helt svart enda ner till marken. Bra att vi inte befinner oss där tänkte jag. Vi fick veta av tornet att det såg ut att komma in en CB över flygplatsen, men han var inte säker på om det skulle gå öster om eller inte. Vi satsade och drog in mot flygplatsen. Vi hoppade och for i turbulensen som blev bakom CB:t, steg 500 fot på 5 sek... 

Ett tag såg det ut som om vi skulle hinna, men sen säger tornet åt oss att det börjat regna och G30. Nej skulle inte tro att vi vill landa då. Vi fortsätter väster ut och lägger oss på västra sidan om fältet och CB:t. Det var kallfronten som kom in väster ifrån, den som inte skulle nå till oss, men det gjorde den. Hittade ett stråk vid Fjugesta där solen sken. Där låg vi och snurrade, kollade ut fält som vi skulle kunna landa på medans vi såg hur molnen drog ihop sig runt om oss. Vi skulle inte kunna ta oss till Laxå, inte heller till Karlskoga, så det var bara att ligga där och hålla koll.

Rätt så nervöst där ett tag när man insåg att man kanske var tvungen att göra en utelandning, men när vi hittat ett bra fält, kollat in det så att det inte var några diken eller liknande på det så kände jag mig lugn. Vi hade en plan! Efter ca 35 min så såg vi södra delen av banan och gick lite närmare, i Örebro är det bana 01/19, först tänkte vi runda tornet och landa på halva bana 19, eftersom vi inte hade så mycket tid på oss innan nästa CB skulle dra in över flygplatsen, men vinden vände och vi vände då med och gick ner med vinden rakt i sidan på bana 01. måste faktiskt säga att det var en av dom mjukaste landningarna jag gjort i sidvind dessutom.

Fick en klapp på axeln av spanaren Bosse och sa att det var bra gjort. Äntligen kunde jag släppa taget om ratten, mina fingrar hade nästan ingen blod i sig, men ner kom vi, och helskinnade. Ägaren Micke stod med ett stort leende i hangaren när vi kom, han hade vart i tornet och följt oss den senaste halvtimmen.

"Gubbarna" från klubben sa: Nu har du fått oss att bita nalgar i en hel halvtimme!
Dom hade följt oss på radion hela vägen.
Jag ryckte på axlarna och sa att det var lugnt, vi kunde inte göra mycket annat mot vad vi gjorde, och vi tog det lugnt, vilket är viktigast av allt!

Som en klok gubbe sa: Man slår sig inte förens man kommer ner till backen.

P.g.a ovanstående orsak vart det inga fler brandlsingor idag. Vi får återkomma imorn med förhoppningsvis lite bättre väder!

Helg!

2010-07-09 | 22:09:44 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer
Äntligen 2 dagar ledigt! Jobbat 6 dagar i rad nu, fem flyg och en vanligt jobb. Känner mig ganska välförtjänt av helg nu. Men på måndag drar det igång igen, får se hur vädret blir. I helgen ska det ju bli 30 grader varmt så det lär inte vara några problem med flygningar i början av veckan. Om det sen kommer lite regn i mitten av veckan lär det inte göra så stor skillnad, måste bli en ordentlig rotblöta nu för att dom ska dra in på brandflyget.
I helgen ska jag bara sova, vila och ta det lugnt, vill verkligen ta igen mig efter veckan.
Fick lite bilder tagna igår när jag flög, ska försöka lägga ut dom när jag har tid och min dator är igång.
Kollar på Miss Lebanon nu, Elias har mycket bestämda åsikter och kommentarer om dom flesta av deltagarna, får se vem som vinner....

6h i ett flygplan

2010-07-04 | 10:27:05 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer

Nästan 6 h i ett flygplan, jag hade glömt hur ruskigt långtråkigt det kunde bli. Men so what? Jag ska inte klaga för det första är det en behalig temperatur på 22 grader där uppe och så har cessnan världens bästa AC, en stor fläkt där fram, två hål i vingarna och vips kommer massa härlig luft in i planet. Sen så är det faktiskt mitt första flygjobb, oj skrev jag verkligen det där? Har jag ett flygjobb? Ja, så skulle man nog kunna säga, jag flyger och får betalt, det måste vara ett flygjobb.

Idag ska jag upp igen, troligen imorgon med eftersom det här vädret verkar hålla i sig. Synd bara att man inte blir brun genom glasrutor, jag är ju närmare solen och allt där uppe.

Konstig vana.

2010-07-03 | 09:25:18 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har ni för er lite konstiga, onödiga saker när nu surfar? Jag har någon konstig vana att när jag kommer in på en sida, hemsida eller blogg spelar inte så stor roll men så fort jag ska scrolla så tar jag musen längst till vänster på skärmen. Har inte tänkt på detta förrut men när jag började följa en blogg med bloglovin som jag inte kunde scrolla på utan var tvungen att ta musen på den lilla nedåtknappen som finns längst till höger märkte jag att musen alltid var så långt bort till vänster som möjligt. Känns ganska ologiskt att jag ska dra den ditåt, särskillt som nästa knappen på bloglovin ligger på höger sida den med...

Tänk om man gör massa knäppa saker i det vardagliga livet som man inte tänker på, men som andra tänker på?
Lite skrämmande ändå.

1000 saker som inte kan göras

2010-07-01 | 21:42:13 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det känns som om jag har 1000 saker som jag måste fixa, fast inget utav av det kan fixa nu. Utan det är bara att vänta på att tiden går lite till. Det går inte en dag utan att jag kollar almenackan, när alla datum som viktiga saker inträffar, när jag är vart, hinner jag med det osv. Jag är inte stressad, men jag gillar inte att tiden inte går så fort som mina tankar.