Brandflyg

2010-06-24 | 22:17:14 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer

Jag hoppas få börja med lite brandflyg snart. Blev kontaktad av ett företag som ville att jag skulle flyga lite för dom och det tackar man inte nej till. Så nu väntar jag bara på att solen ska bränna på i nån dag till så att det blir lite risk för bränder. Det låter ju väldigt konstigt det där, men det jag menar är att det kan gärna vara varmt och inget regn i några dagar till så att jag får flyga, men när jag väl flyger så vill vi inte se nån rök efter nån brand! Det vore optimalt.

Nu är jag riktigt trött efter en tidig morgon med mycket bilkörande och lite flyg.
Sleep tight people!

Piuhh

2010-06-23 | 22:50:54 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Jag är väldigt glad, ganska nervös och lite lättad just nu. Men det känns bra, det känns förbannat bra!
:D

Flyget 100 år!

2010-06-16 | 10:07:15 | Kategori: Flyg | 2 kommentarer

Häs sitter man och tänker i flera dagar att man inte allas har någe kul att berätta. Hur kunde jag förtränga att jag var på flygdag i Linköping i söndags?!


Det hela bröjade med en gigantiskt C17, tycker man Hercules är stor har man inte sett denna. Efter uppvisningen skulle den flyga ner några vagnar och annat till Afganistan fattade jag det som.Den ytterst otroliga Bleriot XI, den hade en stjärnmotor på 50 hk och man svängde genom att rotera hela vingen, så som fåglar gör. Sidvind var inte att tala om då sidrode inte existerade, inte heller sorrhjul så man var tvungen att landa på gräs.Vem känner inte igen dom vingarna från det legendariska flygplanet som hjälpte till att störta Hitler och försvara Englands invånare? Spitfire Mk XVI. Helt otroligt att se en rote Spitfire, dom är väldgt maffiga en och en, men en rote det var helt magiskt att se! Särskilt kul var det när dom bröt roten och körde lite dogfight.

Draken visade även upp sig, inget favoritflygplan om man frågar mig, men man får passa på att njuta av dom medans dom finns kvar. Det såg väldigt roligt ut när den landade, för om man kollar så finns det som ett litet sporrhjul där bak som den hjälper sig av när den landar för att inte slå i utblåset. Såg ganska sjukt ut, för det vart en rejäl vinkel på planet när den balanserade på den och huvudhjulen halv banan innan den gick ner på noshjulet.En fyrgrupp med JAS 39 Gripen. Dom är ju ptroligt duktiga, det går inte att förneka. 5 m är det mellan planen.Tp 84 Hercules fick vara med lite på slutet för att inte känna sig bortglömd. Dom berättade att när det var på tal om att Sverige skulle köpa in Hercuels tyckte många att den var för stor. Nu har vi köpt ett ännu större plan, C17.Dom bjöd även på denna 9 grupp Sk 60. Jag skulle inte vilja vara det där 9:de planet som måste hålla kolla på alla andra, men dom har säkert ett väldigt bra system på det där eftersom det gick så himla bra!
Andra skönheter som vi fick se var: J 29 Tunnan, Sk 37 Viggen. Saab Safir och Sk 61 Bulldog.
Något jag gärna sett men som inte var med av olika anledningar var: Tummelisa, Tiger Moth, Lansen och P 51 Mustang. Men jag är otroligt nöjd med dagen ändå. Det helt otroliga var att det bara kostade 20 kr att parkera sen var det bara att gå rakt in och njuta.

Fotograf: ©Elias Bitar

Inlines

2010-06-15 | 23:38:02 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Stitchen tycker om att springa med mig när jag åker inlines. Det blir lite väl spännande bara när man möter en annan hund...
Det är ganska kul för mig med. Försöker åka två gånger om dagen nu när jag är är. Han behöver lite motion den busen. Nu när jag kom tilllbaka märkte jag att han tuggat i sig två av mina plastflygplan som stod i fönstret.  Man behöver bara visa det lilla som är kvar av den ena för att han ska skämmas. Ganska kul att se eftersom han vet så väl att han inte får.

Känner mig dock lite dissad nu för tiden när han inte sover bredvid mig längre när jag är här, imorse så kom han inte ens ner och la sig efter att pappa åkt till jobbet.

Får se hur det blir imorgon, förhoppningsvis blir det flygningen med ett plan som har luftvärdighetesbevis den här gången...

Bogsering!

2010-06-08 | 22:08:06 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer

Första bogseringsdagen för i år idag. Jag var lite orolig för att jag skulle ha glömt massa viktiga saker, hur pawneen funkade, hur man bogserade osv. Men när jag kom in där för min första landning så var det som om dom här senaste 10 månader bara var borta. Det gick så fint och den är så stadig och fin Pawneen. helt klart det bästa flygplanet jag flygit (jag har iofs bara flygit 3 modeller). Men i Pawneen känner man sig verkligen stor, inte som någon liten Cessna eller liknande, dom är som radiostyrda flygplan i jämförelse känns det som.

Fick bara två bogeringar idag men hoppas på väldigt många fler imorn då det är en företags kickoff!

Bjuder på en bild från förra året ifall det är nån som inte vet hur "min" Pawnee ser ut.

Studenten

2010-06-05 | 13:45:47 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min bror tog studenten igår, bättre väder hade man inte kunnat önska sig. Strålande sol och lite vind. Jag stallde upp och var lite chaufför, så när dom åkt iväg på sitt dumpersflak så stannade jag kvar med 325 caben, satte mig i baksätten med en god bok, lite vatten och ett äpple, dock utan telefon för den hade jag ju såklart glömt hemma. Hade ju därför ingen aning om när dom kunde tänkas komma tillbaka eller hur länge dom vart borta, klockan i bilen var trasig den med. Dom åkate kl 13 så vi räknade kanske med 1-1,5 h, men när Andreas kom tillbaka så var hon tydligen halv fyra!! Inte konstigt alls att jag var hungrig, hade inte ätit sen frukost.

Tydligen tog solen ganska bra med, har en inte allt för snygg solbränna nu, en rand mitt på vänstra bicepsen, och sen urringningen, det är ju bara början på sommaren så det rätar väl ut sig så småning om...

Blev lite skjusande på bror framåt natten med och som snäll storasyster är det bara att ställa upp.