Luft!

2010-09-30 | 12:44:40 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Andas jag?
Nej, måste ta ett andetag.
Vart är luften?
Halsen dras ihop till ingenting.
Panik!
Fokusera, tvinga ner luft.
In genom näsan,
ut genom munnen.
Blunda.
Vill inte se det svarta synfältet framför mina ögon.
Är det under kontroll?
Nej, fokusera mera.
Tänk inte på något annat än andas.

Efteråt:
Total utmattning!

Helg

2010-09-24 | 16:46:01 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen helg, som jag har längtat! Denna vecka har vart tung, känns i både kroppen och själen. Är väldigt trött nu och ska snart läga mig ner och vila, bara lite. Sen det blir någon film ikväll och kanske lite fredagsmys. Imorgon så blir det dock mer drag så det är bäst att vila upp sig när man kan!

Igår var mamma och hälsade på lite snabbt, fick matlådor och min innebandyklubba så nu kanske man kan spela normalt utan att få ont i lillfingret!

Höstdag

2010-09-23 | 08:16:13 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår var jag ute för att ta lite kort med min nya kamera, det var underbart höstväder med nästan klarblå himmel och jag behövde inte ens ha jacka på mig. Trodde ett ögonblick att det var på väg att bli sommar igen. Men idag ligger molnen tunga igen. Jag är inte ens uppe såhär tidigt för att gå till skolan, nej jag har inga lektioner på torsdagar utan jag skulle bara tvätta, kl 7 på morgonen. Ambitiöst tycker vissa smart tycker jag. För det första är det den enda tiden som brukar vara ledig, sen så är det en bra anledning till att faktiskt masa sig upp ur sängen.Behöver jag säga att jag älskar min nya kamera?

Prov

2010-09-22 | 07:18:02 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vet ni vem som hittade Elias mjukisbyxor igår kväll? Jo jag, han hade lämnat dom här utan min vetskap och jag vart överlycklig. Finns inget bättre att ha på sig en höstkväll, men tända ljus och en kopp té.

Nu äter jag dock frukost utan mjukisbyxor för att sedan fara till skolan och ta reda på vad tusan en DME arc är för något. I eftermiddag blir det ett hemprov i Air Law. För er som inte vet så är inte ett hemprov samma sak som en open book- eller sammarbets-prov. Vissa i klassen trodde nämligen det...
Efter idag är det bara ett prov kvar denna vecka, Meteorologi, Jag förstod ju hur det funkade på gymnasiet så nu måste jag bara lägga ner lite energi på att se sammbanden igen.

Oj vad tiden rinner iväg, måste ju hinna borsta tänderna...

;D

2010-09-21 | 21:08:35 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Något som jag själv är lite dålig på är att vara spontan. Helst vill jag veta saker i veckor i förväg och är på så sätt ganska oflexibel i mitt tänkande. Någon som däremot är väldigt bra på detta är Karin. Som när hon skriver att hon tänkte komma till Västerås på lördag bara sådär huxflux så blir ju jag superglad! Hon är nog den enda som lyckats få mig lite spontan imellanåt, som att köpa chokladmousse, eller köpa den där übersnygga klänningen som du aldrig själv skulle få för dig att köpa förens du vart hemma tänkt på det och sen åkt tillbaka och provat den minst 2 ggr till.
Hon har en bra inverkan på mig den där Karin!

Skjortor

2010-09-21 | 18:35:31 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kom på att jag ännu inte visat hur jag sydde om mina skjortor i sommras. Tänkte att det kunde vara för intresse för någon som har samma problem som jag hade.


Ta en skkorta som är alldeles för stor åt alla håll och kanter, dock är det vettigt att ta en som inte blir allt för stor i halsen då det är det enda måtet som man inte kan göra något åt.
Klipp av ärmarna.


Sy sen in sidorna. Lättast är att vända skjortan utochin och sen ta mått från en skjorta som är mer i din storlek, rita en en krita/blyertspenna och nåla sedan så att inte tyget rör på sig när du syr.

Sy först med raksöm, prova den så att det blev som du tänkt. Vart det fel syr du en söm till, lättast är det om du gör den för stor och sedan förminskar den söm efter söm tills du är nöjd. Klipp bort överflödigt tyg och sicksacka kanterna.

Ärmarna är den lite krångliga biten det är som gjort för att bli fel minst en gång. Jag fick min ena ärm utochin efter att ha försökt sy dit den. Men det är bara att göra om. Det man ska tänka på är att få ärmen och hålet i skjortan lika stort, eftersom du syr in sidorna på skjortan kommer ärmhålen minska, då måste man minska ärmen till samma storlek som hålet i skjortan.

Sen har du en skjorta som sitter bra mycket bättre än vad den gjorde innan!

SVE

2010-09-16 | 20:51:10 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Imorgon kl 19 ska alla Hässlö-folk sitta bänkade framför SVT2 och kolla på Vem vet mest. En lokal profil är ju med och självklart måste man se hur det går!

I'm a American girl

2010-09-14 | 21:11:14 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Snart, snart kommer suddiga telefonbilder vara ett minne blott och skarpa digitalkamerbilder kommer ta över. Kan knappt bärga mig tills jag har en kamera i min ägo igen!

Imorn blir första riktiga provet, Human Performace and Limitations, har pluggat riktigt mycket, mer än vad jag gjorde på gymnasiet och nu läser jag det ändå för andra gången så jag borde kunna detta, jag KAN detta!

Imorgon ringer klockan tidigare än vanligt (idag gick jag upp kl 7) eftersom vi ska ha projektarbets-genomgång. Jag har en del bra idéer men kan inte bestämma mig för vilken jag ska ta. Har ju några veckor på mig än att bestämma mig så det ordnar sig nog.
Sleep tight!

Dom vill ju bara väl...

2010-09-14 | 09:15:22 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det går inte en gång utan att när jag cyklar för att handla så stannar bilar för mig där dom inte bör stanna. Javisst dom försöker  säkert bara vara snälla osv. men oftast gör det mer skada än nytta. Som korsningarna vi Hälla-parkeringen som redan är tillräkligt kaotiska innan lilla jag på cykel kommer dit. Ni vet hur det är, man kollar, det kommer en bil, man saktar ner, bromsar, förbeder sig på att stanna, just då stannar bilen och vinkar förbi en. Snällt tycker dom, jävligt jobbigt tycker jag att försöka trampa igång cykeln med lite fart igen medans hela korsningen står och kollar på att just JAG ska ta mig förbi så att dom kan börja åka. Bara för att en bil stannar så betyder ju inte det att bilen från andra hållet vill stanna och släppa förbi mig.

Cyklister har inte företräde vid övergångsställ eller andra korsningar bara för att det råkar vara en cykelbana där och även om det var det skulle jag aldrig få för mig att bara rusa ut i korsningen det är ju rena självmords uppdraget. Som ibland i stan kan man se hur både gångare och cyklister bara far ut rakt i gatan utan att ens kolla. Bara för att det är ett övergångsställ betyder väl inte att bilen hinner stanna precis när du bestämmer dig för att gå över utan då sitter du där i grillen och undrar varför du inte kollade även fast du hade företräde.

Ingen är perfekt, men jag hoppas att folk tänker över vardagliga vanor, som att stanna för cyklister lite närmre, hur skulle dom själva vilja ha det om dom cyklade?
Jag vill i alla fall ha en lugn och trevlig cykeltur utan att behöva stressa över korsningar, jag står hellre och väntar då!

Svart, knälång kjol

2010-09-13 | 17:33:56 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ny vecka, nya utmaningar, nya prov.
Allt handlar om inställning!

Jag frågade min klassföreståndare här om veckan om det kunde tänkas vara tillåtet för oss (2)tjejer att ha kjol på istället för byxor till dresscoden. Det var det, dock rekomenderade han oss att ha byxor vid flygning för skydd mot eventuell brand och att han trodde det var enklare att evakuera flygplanet i byxor, trots att han aldrig provat i kjol. Projektarbete kanske? Göra en undersökning om det verkligen gör skillnad... Dock hade jag bara tänkt ha kjol vid teori, främst för att det är fasligt mycket bekvämare att sitta i än byxor plus att skjortan bara far ur byxorna hela tiden. Man får väl ta att man mer eller mindre ser ut som en flygvärdinna men det kanske kan vara kul att testa på det med?

MSN-konversation

2010-09-12 | 15:55:43 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tänkte dela med mig lite av min roliga pojkvän, detta skedde för ca en vecka sen när jag inte var vid datorn när Elias kom hem från jobbet på kvällen. Han vet i alla fall hur man inte får tråkigt...

Elias säger:
hej hej
 innan jag glömmer det.. vad betyder texten du skrivit i morsekoder på bloggen 
Elias säger (22:22):
 hallå hallå
Elias säger (22:23):
 du tror säkert jag kommer landa enligt planen, med andra ord för 22 minuter sen men vi
va tidiga :=
 
Elias säger (22:38):
 jorden försöker tillkalla en stycken flickvän..
Elias säger (22:40):
 "Earth from Eagle 1, it seems like we cannot get contact with alien girlfriend. Can you
try to establish contact from Huston?"
Elias säger (22:43):
 "Huston from Eagle 1, we will be taking a coffebreak in the meantime, please advise
us you have any improvements."
 "Will do!"
Elias säger (22:45):
 "Eagle 1 from Huston, we have been getting reports that Alien girlfriend has not
been informed about you early arrival."
 "Copied, can you send any type of message to try to establish contact?"
Elias säger (22:46):
 "We will do our best and keep you advised. Stand by."
Elias säger (22:47):
 "Huston, we have a problem!"
 "Standing by to copy.."
Elias säger (22:49):
 "Huston from Eagle 1, it seems like our bag of nuts is almost empty and there is
still no sign from Alien Girlfriend. I do repeat, the bag of nuts is almost empty.."
Elias säger (22:50):
 "Roger, we are now engaging operation "Nuts". We have all our engineers on it,
in the meantime, try to conserve as much as possible of the remaining pack of nuts."
Elias säger (22:51):
 Huston from Eagle 1, I am sorry but I don't think that will be possible,
they are simply to irresistible.."
Elias säger (22:53):
 Eagle 1 from Huston, I see, we just have to hope that Alien Girlfriend appears soon.
On behalf of all human beeings on planet earth; Good Luck!"
 Huston from Eagle 1; Thank you, we will need it!"
Johanna   säger (22:55):
 hej
Elias säger (22:55):
 äntligen 
 hej
Johanna   säger (22:55):
 haha
Elias säger (22:55):
 har ju fått sitta här och skriva en hel historia ju..

I'm heading for the stars!

2010-09-07 | 18:19:51 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Trött, seg och hungrig, men glad som tusan och det är väl det som räknas?

Dåligt internet!

2010-09-06 | 21:35:02 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Internet verkar helt otroligt dåligt för tillfället, har fått upp "sidan kan inte visas" så fort jag velat göra något i snart en timme. Blir väl lätt så när man man bor på ett ställe där minst 50 personer ska dela på 0,5 mbit/sek. Inga underverk direkt.

Har försökt ladda upp bilderna från duchessflygningen minst 3 ggr nu men det går inte så bra som ni kanske ser då det inte finns några sådana bilder i detta inlägg.

Har för första gången på länge tänt lite ljus, det är  faktiskt höst nu så då blir det bara dubbel mysfaktor!

Bjuder på bilder från förr istället.

       

   

Lördag

2010-09-04 | 15:22:29 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Veckan bara rullar på, man vet knappt vad det är för dag längre, allt bara går i ett, lektioner, flyg, plugg, ledigt. Blir ju lite konstigt när man bara går i skolan varannan dag (mån, ons, fre) man kan inte heller gå upp speciellt mycket senare under dom lediga dagarna, för då blir i alla fall min dygnsrytm helt ur balans. Idag unnade jag mig dock lite sovmorgon, gick inte upp förens vid halv nio. Men helgen kommer bestå av mycket pluggande då vi har första provet i Morse alfabetet på onsdag och jag ska flyga klart mina sista pass i duchessen samt börja i simulatorn innan onsdag med.

Det lite negativa är att man får flygpass när man har lektioner så man missar ju en del, jag som lär mig bäst genom att lyssna när nån pratar och antecknar har ju då en klar nackdel med att missa lektioner. Ska precis börja läsa det jag missade på gårdagens lektion I Air Law, mitt favoritämne...

.... .- -. -... .- -.. .- --. !