Sjukling

2011-10-27 | 04:32:50 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag trodde man skulle slippa bli förkyld här borta, eftersom det är varmt och så. Men jag kunde nog inte ha mer fel, fick ställa in min första CPL-flyging i morse. Inte roligt alls eftersom jag verkligen längtat efter att få sitta i högerstolen och göra alla nya manövrar. Men det får vänta. Tror mitt huvud snart exploderar, jag som ytterst sällan har huvudvärk och har jag det beror det på vätskebrist, 2 glas vatten och sen är det fixat. Men inte denna gång, kan knappt dricka eller äta eftersom halsen bestämmt sig för att göra ont också.
Har kollat på film med katten i knät medans de andra har haft lektion nu ikväll. Jag hade faktiskt hellre vart på lektionen. Men imorn ska jag må bättre! Detta ska ha vart det värsta och sen är jag bra på fredag, end of story!
Pierre ska handla te, honug och cola till mig efter lektionen, så gott det ska bli med lite te. Varma drycker går bättre än kalla att svälja så varmt blir det. Han borde vara hemma snart...

BM

2011-10-23 | 21:44:50 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Jag har börjat tvätta mitt hår med enbart balsam. Inget shampoo? Jepps, så är det, har totaldissat shampoo't och följer nu lite andra regler när det gäller mitt hår och jag har blivit 100 gånger nöjdare nu. När mitt hår blev lockigt visste jag knappt vad jag skulle göra med det, tyckte mest det var överallt och inte gjorde som jag ville. Nu är mina lockar fler, större, har t.o.m några få korkskruvar i överhåret! jag är nog för första gången med lockigt hår riktigt nöjd!

Det är ju så att de flesta shampoo/balsamtillverkare vill tjäna massa pengar på att vi vill ha fint hår, de lovar anti-frizz, mousturising, volym osv men allt de egentligen gör är att häva i massa silikoner. Silikonerna lägger sig som en hinna utanpå hårstrået och vi upplever att håret är mjukare, glansigare osv, vilket inte alls är sant eftersom hårstrået mår precis lika dåligt som innan under detta lager. Så för att på riktigt kunna få sitt hår att må bättre måste man ta bort detta lager och sen behandla håret efter hur det verkligen mår.

Jag rekomenderar verkligen detta för alla!

Visst i början kan det vara lite knepigt att veta vilka produkter osv som man får använda, vilka ämnen man ska undvika, därför finns detta superbra forum lockig.se

Sen har jag ju börjat fundera på om det inte finns dom här dåliga ämnena i balsamet, vad finns det istället? Känns ju som om att om man tar bort något dåligt måste man ersätta det med något dåligt emn jag har inte hittat något bevis för detta än. Känns bra att kunna använda i alla fall lite mindre konstiga ämnen. Sen om man känner för det kan man ju tvätta håret med ägg, bikarbonat osv, men jag känner inte att jag är redo för det än...

Prat om katten... igen

2011-10-22 | 00:27:30 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Vi har köpt ett katträd till Cirrus, hittade ett begagnat jättefint för 20 dollar, ett nytt uppskattar jag till ca 100 dollar. Helt galet att folk betalar så mycket! Cirrus verkar mycket förtjust i det så vi är nöjda. Hon är till och med så nöjd att hon sover på högsta våningen på nätterna nu istället för att ligga bredvid mig. Nu duger det endast att komma upp i sängen mellan 6-7 på morgonen för att säga att det är dags att gå upp. Mindre poppis när man har sovmorgon och inte ska upp till skolan...

Perfekt...

2011-10-16 | 20:20:58 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Där såg jag den, rakt framför mig i en butik. Mina ögon zoomade genat in sig på endast den och med snabba steg gick jag fram till klädställningen. Där var den, den perfekta mockajackan med fransar.

För ett år sedan ungefär vart jag väldigt förtjust i jackor med fransar (är väl fortfarande) och kom på att mamma hade en perfekt i garderoben som bara har hängt där så länge jag kan minnas (kan tro att hon köpte den innan jag föddes eller så). Jag pratar med mamma och hon har slängt den!! Kastat, nog för att jag har försökt få mamma att göra sig av med saker som hon inte använder, men att kasta en nästan oavänd jacka 2 veckor innan jag frågar om den är nästan kriminellt!

Men nu tillbaka till ögonblicket i affären, genast tar jag av jackan från galgen och provar den och upptäcker det förskräckliga, ärmarna är inte fullonga utan endast 3/4. Den var ju perfekt... Hade ärmarna vart full långa hade jag gladeligen lagt ut 60 dollar på den, jag hade inte ens funderat. Men nu nej, den var ju inte perfekt längre.

Ungefär en sån som tjejen till vänster har letar jag efter.

Inte blond!

2011-10-15 | 04:53:29 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Här om dagen vart jag kallad blond och inte i syfte av "dum och blond" utan att killen verkligen tyckte min hårfärg var blond... Är det så illa? Har det blekts så? Jag har alltid älskat mitt bruna hår och aldrig velat vara ljusare men 2,5 månad räckte tydligen för att någon ska tycka att jag är blond. Ingen idé att färga heller, det kommer ju blekas lika fort igen, får väl helt enkelt vänja mig. Inget negativt mot alla blonda människor där ute men jag gillar mitt hår som det var i Sverige, brunt!

Lovley fall...

2011-10-14 | 16:27:10 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Inte för att göra någon avundsjuk nu eller så men igår var jag på stranden, så underbart att få känna sanden mellan tårna igen (mindre mysig i håret och på resten av kroppen), var nog minst en månad sen sist som vi hade tid att åka dit. Har vart riktigt varmt nu dom senaste dagarna, det har blåsigt östliga vindar från öknen så det har vart rätt torrt och 35 grader. Snart vänder nog vinden igen och vi går tillbaka till mer humana 25 grader.
Snart bär det av till skolan, lektion 8-10 sen kanske det blir stranden igen om vi har lust. Man får ju se till att passa på!
Våran nya vägg-text i köket.

Nya Lägenheten

2011-10-05 | 06:49:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Kom på att ni kanske vill ha lite mer kort på lägenheten?
Den är superfin och Cirrus älskar att springa i full rulle från ena änden till den andra!
En icke IKEA-soffa
Helt OK garderob va Karin?
(vet inte varför bilden blir sne, den är inte det på datorn)

Visa dagar kan man jämna ut.

2011-10-05 | 06:43:09 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Imorgon (idag) kunde jag ha flygit upp men icke. Mitt mellannamn står inte på något nedrans papper och det måste det göra. Skolan har vettat om det i säkert 2 veckor och jag fick veta att det skulle fixas. Känns surt när dom kommer på det dagen innan min uppflygning och då inte hinner fixa det så att allt blir uppskjutet. Vet nu inte när min uppflygning blir, kanske fredag-lördag... vi får se.
Köpte en ny telefon idag. iPhone 4 struntade i den nya uppdateringen då jag känner att jag inte behöver det den erbjuder samt att denna var väldigt mycket billigare. Köpte den "begagnad" i oöppnad kartong med kvitto 200 dollar billigare än i butik, ibland har man tur. Känns bra att inte allt på nätet är lurendrejeri.
Cirrus leker med blomman.