Försäkring

2011-09-27 | 18:14:08 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Innan jag åkte till Usa letade jag försäkrningar som skulle kunna gälla och fungera för mig. Lite roligt var det att se detta i sin mailinkorg idag:
Hej,

Tack för din förfrågan!
Om jag får ditt personnummer så ska jag skicka dig ett förslag

Vänliga hälsningar 
Gun Vestin
Försäkringsrådviare
Företag

Telefon direkt: +46 (0) 60 633 55 01
>Fax: +46 (8)56 88 77 55
E-post: gun.vestin@if.se
Kundcenter 0771-56 00 00

Besöksadress: Universitetsallén 2
Postadress: Box 190, 851 03 Sundsvall

Från:blanksvaerd.j@hotmail.com
Skickat:2011-06-14 14:55
till:kundservice@if.se
Ärende:Försäkring

Hej If.
Jag ska snart åka till Usa för att studera och bo där i 2 år. Jag undrar då om ni har någon sjuk/olycksfalls försäkring som kan passa mig?

Ring eller maila gärna!
/Johanna Blanksvärd

Jag skickade alltså min förfrågan till dom för mer än 3 månader sen och nu fick jag svar. Otroligt skrattretande hoppas inte dom gör såhär mot alla deras eventuella kunder.


Diska

2011-09-23 | 07:23:31 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
I förra inlägget glömde jag berätta det bästa med våran nya lägenhet, *trummvirrvel* DISKMASKIN!
Inga mer "farfarshänder" av varmt blött vatten eller en diskho som svämmar över, nu är det bara att plocka i och hur. Man kan nästan höra det där "bara" krymper till minimala bokstäver och försvinner och tillslut kommer även det vara jobbigt, hmm....
Men just nu är jag glad, riktigt glad.

Ny lägenhet!

2011-09-20 | 21:23:07 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Vi har äntligen hittat en annan lägenhet som vi ska flytta in i den 1:a Oktober. Problemet har inte vart att det inte finns lägenheter utan snarare att i annonserna finns det bara mail och man får inga svar! Vi har bara fått svar på en bråkdel av dom mail vi skickat vilket känns lite surt, man kan väl åtminstonde få ett nej, den är redan uthyrd eller liknande?
Dom två senaste månaderna som gått har vi bott lite mer temporärt i en färdigmöblerad lägenhet i ett ganska stort komplex, dock har vi inte riktigt kännt oss som hemma och tanken var aldrig att vi skulle bo här resten av tiden utan bara tillfälligt tills vi hittade något bättre och det har vi nu gjort. En liite större lägenhet än vad vi tänkt oss, en 3:a i svenska mått men ändå 100 dollar billigare än sämre 2:or vi tittat på. Den håller just nu på att totalrenoveras, med parkettgolv, nytt kök samt elspis(!). Den ligger i ett mycket mindre komplex än det vi bor i nu, fast med grind in på området samt pool.

Nu är då frågan vad ska vi göra med det 3:e rummet? I vardagsrummet/köket är det lite öppen planlösning och det är jud är vi kommer ha soffan samt matgruppen. I ett av dom andra rummen ska vi såklart ha sovrum. Men det sista? Gigantiskt walk-in-closet, kontor, gästrum, bara stänga dörren och glöma att det finns?
Förslag mottages gärna.

Stage Check Oral

2011-09-19 | 06:27:53 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer
Hur kan en söndagskväll bättre spenderas än med en muntlig check? Har alltså vart på skolan ikväll och blivit förhörd på det mesta som har med flygning att göra. Lite om flygplanet, instrumenten, navigations hjälpmedel, väder, regler osv. Det är obligatoriskt innan uppflygning för att skolan ska se att man har den kunskap som behövs och att alla papper är i ordning. Så nu har jag bara en flygning kvar innan det är dags för uppflygning för min instrument rating (igen... gjorde en i Sverige precis innan vi åkte men den är ju såklart inte giltig här). Har bara vart här i 1,5 månad och redan uppflygning, vart tog tiden vägen?
Jag måste erkänna, det känns att det börjar bli höst här med, om nätterna är det bara ca 12 grader, burr!

Tulsa Del 3

2011-09-17 | 00:21:35 | Kategori: Flyg | 1 kommentarer
Dag 2's etapp

Efter andra dagens flygande var man rätt mör i kroppen, Cessnasäten är inte dom skönaste efter några timmar. Fram till Lubbock kom vi tillslut och även till vårat hotell. Men det var iskallt på rumet! Det första vi gjorde var att stänga av A/C'n men det fortsatte att vara rejällt kallt. Jag såg till min förtjusning att det även fanns värme på den så jag satte gladligen på den. Säga vad man vill om att sätta på värmen på sommaren, men det behövdes verkligen. Men så började det lukta bränt och brandlarmet började ringa, upss... Då letade jag efter OFF-knappen febrilt istället. Som tur var det bara i vårat rum som larmet gick och inte resten av hotellet. Det vart ingen mer värme efter det utan vi bäddade ner oss i sängen  istället för att försöka få upp värmen.

Morgonsolen i Lubbock

Upp klockan halv sju (lokal tid) för att planera sista flygningen, äta lite frukost på hotellet. Jag beställde samma som dagen innan, yoghurt med musli och jordgubbar, dock var det hela toppat med grädde (?) och i ett glas, så för att komma åt yoghurten och muslin var jag helt sonika tvungen att äta upp grädden först, inte det godaste till frukst måste jag säga.

Sista flygningen var lång, det hände inte mycket, jag och min lärare lekte leken "I see something". Det kunde låta såhär:
Jag: I see something white.
Läraren: Is it that cloud?
Jag: No
Läraren: That cloud? That building? The airplane?
Det man såg utanför var bruna fält så långt ögat kunde se, kanske en och annan sjö och ett annat flygplan om man hade tur.
Pierre som flyger om oss, hans plan var snabbare...

Att äntligen landa i Tulsa var en underbar känsla. Vi åt lite mat, hade lite sightseeing och åkte Taxi till den stora flygplatsen, checkade in och kollade på lite film innan det var dags att sätta sig på planet till... Houston. Väl där bytte vi plan och åkte hem till San Diego.


3 dagar och 13,9 flygtimmar senare var man hemma igen, underbart att läga sig i sin egna säng i ett sovrum med lagom tempratur!

3'e dagens etapp

Höst?

2011-09-15 | 04:26:36 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Man börjar se lite höstbilder här och var från Sverige, folk skriver om hösten på fb och man börjar tänka på gula, röda höstlöv, en kopp té i soffan med en god bok, lite mysigt regn utanför fönstret, soliga höstdagar...
Sen tänker jag om och inser att jag har det förbaskat bra här, utan någon höst!
vs.

Tulsa Del 2

2011-09-11 | 18:03:34 | Kategori: Flyg | 1 kommentarer
Efter att ha vaknat med på tock för lite sömn, tagit en dusch för att försöka se lite piggare ut åtminstone började vi planer det sista så smått. Våra lärare vaknade till och vi gick för att äta frukost. Frukost här i staterna är ju inte som frukost i sverige där vi äter lite musli med yoghurt, en smörgås med juice eller på sin höjd gröt. Jag var nog den som åt något som var mest likt frukost i mina ögon, jag tog musli med yoghurt och frukt hur gott som helst. Men runt bordet kunde man även se enorma blåbärspannkakor med bacon, stekt potatis med bacon och korv samt hatched browns (vet inte om man kan översätta det till rårakor eller liknande), stekt ägg, franska toast och bacon.
Efter start i El Paso
Här har man även något som kallas FBO på det lite större flygplatserna. Det är ett företag som säljer bränsle och om man då tankar hos dom så erbjuder dom olika saker, som i El Paso, fixade dom hotell och skjusade oss dit, man får använda deras planeringsrum, visa har popcornmaskin och ett litet crewrum där man kan kolla på film. Så när vi ätit klart ringde vi dom och sa att vi ville bli hämtade och det vart vi.
Nu bar det av på dagens flygning som skulle vara ca 3,5 h utan stopp men det var åtminstonde ljust så man hade lite att tittta på, tills man insåg att allt såg likadant ut...
Enda berget vi såg denna dag innan det vart platt så platt


Typiska Texas åkrar, ser mer eller mindre ut som alien-cirklar.


Som sagt det såg likadant ut

Tulsa Del 1

2011-09-11 | 06:04:16 | Kategori: Flyg | 1 kommentarer
Söndagen den 4:e Sep så for jag iväg på ett litet äventyr genom 4 delstater i en Cessna 172. Det hela tog 3 dagar och 13,9 flygtimmar. Det var en rolig upplevelse och en stor erfarenhet. Bakgrundshistorien till det är att SAA hyrde in 3 Cessnor från ett företag i Oklahoma och nu behövde inte SAA dom längre så jag, Pierre och Jakob fick chansen att flyga tillbaka dom tillsammans med en lärare var. Jag behöver egentligen inte tiden till något men vi inkluderade några pass som ändå måste bli gjorda i detta och det är ju en sak man bara gör en gång.

Så i söndags startade vi från Gillespie vid halv sex-tiden på kvällen med en ca 6 h lång flygning framför oss med ett stopp för tankning. Det vart mörkt fort och vid vårt tänkta tankningställe tändes bara taxibanljusen och inte landningsbanljusen, så man fick gissa lite vart banan var men närmare marken så fick man syn på banan och då var det bara att styra dit och landa, inga problem!
Dock så invaderas tydligen Arizona en gång per år av äckligt stora skalbaggar som dras till ljus, var inge mysigt att gå runt flygplanet vid tankanläggningen och höra hur dom krossades under skorna...
Tyvärr har jag inga kort från första kvällen, främst för att det var så mörkt, efter Tuscon, Ryan var det som att flyga in i ett svart hål eftersom inte en enda stad eller annan ljuskälla var inom synhåll.
Klockan 3 lokaltid i El Paso så hade vi alltså flygit från Kaliforninen, genom Arizona, New Mexiko och landat i Texas på en kväll.
Dag 1's rutt San Diego-Yuma-Tuscon-El Paso

Loss of power

2011-09-09 | 20:03:30 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Saker man kan göra vid strömavbrott:
-Läsa FAR (Federal Aviation Regulations) tills det är för mörkt.
-Tända ljus
-Laga mat på gasspisen (hittat en till bra sak med den, man behöver ingen el till plattorna!)
-Svettas bort i värmen som bildas av ljusen
-Äta upp glassen i frysen innan den smälte bort
-Kolla på film på sin MacBook som har massa batteritid
-Bada i poolen

Saker man inte kan göra vid srömavbrott
-Använda ugnen
-Starta AC'n
-Handla då alla kassaaparater och kortläsare behöver el.
-Köra bil (bilen fungerar men trafikstockningarna blir enorma när inga trafikljus fungerar)

Så igår försvann alltså elen i hela San Diego samt någon del av Mexico under 12 h. Tror t.o.m det står på Aftonbladets hemsida om man nu har lust att läsa sånt. Men vi klarade oss, behövde inte svälta och hade det ganska mysigt i värmen.

Bara en?

2011-09-08 | 03:50:13 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har blivit av med förståndet, jag vill skaffa en katt. Tänk er en liten liten tissekatt, som möter en i dörren när man kommer hem, som sover på en huvudkudde om nätterna och ligger på magen när man kollar på TV. Jag kan inte bli av med tanken, det värsta är att det går, praktiskt sett så går det, det är möjligt. Kan t.o.m få hem katten till Sverige sen utan större problem. Så vad hindrar mig? Förståndet, så troligtvis har jag inte förlorat det helt, men är nog på bra väg. Kolla bara på bilden och säg om ni skulle kunna motstå det där? En liten tissekatt...

Hett

2011-09-07 | 22:53:27 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
KSEE 071947Z 27010KT 25SM FEW070 40/16 A2992

Ohh my god what a wonderful surprise *not Det är så varmt att man inte ens kan andas ute. Ställde dagens flygpass eftersom det var så varmt, skulle vara borta några timmar och ville inte riskera att vi inte kom ner sen. Om det är mer än 40 grader varmt så får man inte landa, lite galet.

Dagen...

2011-09-03 | 05:15:23 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
... då jag nästan var uppe i luften.

Skulle flyga idag, mitt andra instrumentpass i riktiga flygplanet, har gjort 3 i sim:en redan. Tar clearence, lyssnar ATIS, pratar med ground, taxar till väntplats och sen kom vi inte längre. Vi stod på väntplats i ca 30 min, sen tröttnade vi, stängde ner våran IFR och bad om att få taxa tillbaka. VI var IFR-start nr 2, nr 1 fick efter mycket om och men taxa fram till banan för att sen få taxa över banan till andra sidan och vänta där. Tornet kunde heller inte ge oss någon tid för när vi kanske skulle få starta så efter 0,8 h i planet kände vi att det var nog. Som tur är behöver jag ju inte betala när vi inte har startat, men tänk vad surt om jag skulle ha fått betala för nästan en timme extra som vi bara stod på marken om vi faktiskt startat och gjort lektionen!

Det är ju lite nackdelen här i USA att det är så förbaskat mycket traffik i luften, att vi sen ligger väldigt nära San Diego International gör inte saken bättre eftersom alla stora kärror då far runt massa. jag hoppas på bättre tur nästan gång. Men det blir inte förens tidigast onsdag för på söndag ska jag ut på flygaräventyr!

It's not how much you lift

2011-09-01 | 01:44:41 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
It's the will that take you there.

För många så kan det ju vara så att det jobbiga är att ta sig till gymet, eller att ta sig ut på den där träningsrundan. För mig är det så att det är jobbigast att ta sig därifrån. Efter att ha kört 30 min på crosstrainern samt lite andra styrkeövingar så ska man ta sig ner för trappen. Tror varje gång att mina ben ska ge vika och att jag ska ramla ner, för benen är som spagetti. Nu förstår jag hur motsägelsefullt det skulle vara att ha en hiss till ett gym, men jisses vad jag önskar det varje gång jag ska gå hem.