Ingen mascarpone i Södertälje

2012-12-31 | 16:05:12 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag bara älskar otippade bra saker. Har letat Södertälje runt efter mascarpone, tydligen tänkte alla andra använda det till nyår också. Jag vet knappt vad man har det till eller hur det smakar... Men poppis var det. När vi inte kan hitta det nånstans så tröttnar jag och tänker att vi tar kondenserad mjölk istället och så för det bära eller brista. Bredvid den kondenserade mjölken på Willys ligger någon liten burk med  Kaymak cream. Tyckte att det där lät ju roligt och receptet kan vi ju ändå inte följa nu så vi tar en burk. Åker hem, använder människans bästa vän Google och hittar detta: http://annasskafferi.blogspot.se/2008/03/och-vad-r-det-hr.html "smakar ungefär som mascarpone"
*överlyckliggörpeacetecknetochdansarruntienring*
 
Vilken tur man kan ha, frågade på Maxi vad man kanske skulle kunna byta ut mascarpone mot men dom sa att det var svårt, men det tycker jag inte alls, bara att gå in på Willys och ta en burk på måfå med något man inte vet vad det är!
 
Detta blir det till nyårs efterrätt:
http://www.ica.se/recept/glace-au-four-med-mascarponeglass-apelsin-och-hallon-715505/
 

Lagom till jul

2012-12-19 | 13:12:36 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

När det gör så ont att du mår illa.
Tårarna har tagit slut, inte för att dom hjälper.
När inget hjälper.

Men ibland behöver man bara en kram och någon som säger att allt kommer bli bra.

Fick akut läkartid idag. Vill inte ha såhär ont över jul!

Bra att Cirrus tar hand om mig när husse inte är hemma <3

Vi ska jobba, vi ska slita

2012-12-10 | 15:49:53 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Det går framåt med lägenheten. Första advent kom med glöggmys och en färdig vägg i vardagsrummet. Andra advent förde med sig mer glöggmys och nu siktar vi på att ha andra väggen klar innan helgen. Tror ni vi fixar sista väggen innan jul? 2 veckor kvar så det finns ju hopp. Har kommit på en del tips o trix vad det gäller den hemska vävtapeten så nu går det riktigt smidigt att få bort den.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1074329/images/2012/pic_50c5f6059606ee3dcb1a2f49.jpg" class="image">

Walking d own memorylane

2012-12-05 | 10:46:26 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det här med att flytta för ju med sig en jäkla massa kartonger. Vissa med saker man behöver, köksprylar, badrumsgrejer, lakan, gardiner osv. Andra med saker man ska ha senare, sånna kartonger med julpynt, sommarkläder. Men så har vi dom här kartongerna med saker som man bara inte har hjärta att kasta, gamla anteckningsböcker, bilder, ritblock, papper i mängder, pärmar, ja det kan helt enkelt vara vad som helst i dom. Kanske egentligen mest skräp i andras ögon men för en själv så finns det små minnen bland varenda grej, papperstuss.
 
Igår skulle jag försöka bringa ordning bland denna saliga blanding av kartonger. Men det slutade mest att man satt med den sistnämda och pillade, mindes, kände dom känslorna.
 
Och så kom jag och tänka på att det är inte så himla dumt att snart vara 23 år ändå, för inte skulle jag vilja vara 17, 19 eller ens 21 igen. Man bli klokare med åren, man kanske inte känner det just nu men när man tittar tillbaka, tänker på hur man var, kände, dom känslorna man hade så inser jag hur långt jag har kommit men också hur mycket jag har kvar. Nu kan jag knappt vänta tills jag är 25 eller 27, hur bra kommer inte mitt liv vara då, hur mycket kommer jag inte ha lärt mig?
 
Man ska alltid sträva efter att vara sig själv i alla lägen, men då gäller det också att lära sig vem man själv är.