Supersöt kissekatt

2012-02-28 | 01:10:01 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Var bara tvungen att visa denna söta video. Vet inte om det är jag som är lite efter och inte har sett den men otroligt söt är den i vilket fall!

Väntans tider

2012-02-23 | 18:22:51 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En perfekt liten korkskruv. Börjar hitta dom lite varstans nu, väldigt roligt.

Sitter på flygskolan nu och väntar på att mitt andra CFI-pass ska börja. Vart inget av med det igår då planet var trasigt, igen... Men nu ser allt bra ut!

Fettisdagsbulle

2012-02-22 | 07:17:40 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nemen titta till och med jag hittade en liten semla! Tack till Swedish Royal Bakery och Sofia som tipsade om det.

På väg mot målet

2012-02-21 | 01:13:41 | Kategori: Flyg | 0 kommentarer
Föresten så flög jag min första CFI-lektion i fredags! (CFI= Certified Flight Instructor= Flyglärare) Och det var superroligt! Hade lite smått ångest innan eftersom vi inte fått så mycket information om hur detta ska gå till och det är ju svårt att äva på saker när man inte riktigt vet hur. Så jag var lite lätt nervös och framställde detta pass lite som en mardröm, så döm min förvåning när jag satt där och log och hade roligt hela passet igenom!
Fick jättebra kritik och vet nu vad jag ska tänka på till nästa gång som är på onsdag.
Då ska jag lära min lärare/elev slowflight, ground reference och stall.
I brist på bättre bilder får ni en på finbilen från förra söndagen då vi trotsade regnet kl 7 på morgonen och åkte för att träffa lika knäppa människor.

Lake Murray

2012-02-19 | 03:43:04 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Igår var jag och Pierre och hade lite minipicknick vid en sjö, det finns en asfalterad gångstig runt en del av sjön som verkar vara väldigt populär att cykla, gå och jogga. Förstår dock inte riktigt varför man vill ha den asfalterad, hade vart så mycket skönare att gå/springa på om det hade vart som svenska elljusspår, men antar att cyklisterna är glada och hela USA är gjort på asfalt.


Riktigt mysigt ändå då man kunde gå av spåret och ner mot vattnet där det fanns bänkar. Läste att det skulle finnas totalt 80 bänkar längs slingan som är ca 5 km, dock måste man vända då och gå samma väg tillbaka så totalt 10 km. Vi hade med oss fläderblomssaft (tack för IKEA), jordgubbar (tack för att man kan äta färska jordgubbar mitt i vintern) och varsina kakor. Solen sken och det var riktigt trevligt att komma ut i luften lite och inte känna att man är mitt i stan för en timme.


Idag åkte vi tillbaka med tanken att gå lite längre, igår var vi mest ute efter fikat och gick kanske bara 10 min innan vi stannade och fikade. Solen sken idag med men det blåste en del så det gav lite problem med vad man skulle ha på sig. Denna gång vart det 3,8 km innan vi vände så totalt 7,6 km, detta tog oss 1h 20 min så ett ganska raskt tempo ändå. Räknade ut att vi höll samma tempo som när jag powerwalkar på gymet med hög hastighet.


Kisse

2012-02-16 | 19:55:25 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh träffade denna mysiga katt nyss. Den var verkligen gigantiskt! Tidigare har jag bara sett två röda katter här som är hemlösa men som verkar trivas här. Har fått klia lite på den ena utav dom men idag hittade jag denna, lät den lukta lite på mig först och sen fick jag klia hur mycket som helst. Den var jättefin. Stor, vit och fluffig! Tyckte den kunde flytta in hos oss om den inte hade något hem och bli sällskap åt Cirrus som just nu är i en rebell period.

Pälsen var hur len som helst! Och jätte mysig, hoppas jag får se den igen.

Rainbow cupcakes with hearts

2012-02-15 | 19:27:17 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Såhär gick det till när jag bakade mina rainbow cupcakes. Jag är ju i USA så självklart är det cupcakes och inte muffins.
Först gjorde jag bara en muffinssmet på ett glutenfritt recept som jag hittade på internet, man kan nog ta vilket sockerkaks recept eller muffins recept man vill (något med kakao är väl inte att rekomendera då inte färgen kommer synas men det förstår ni nog). Här i usa verkar det väldigt poppis att ta en färdigmix på någon whitecake men sånt pysslar vi inte med inom mina väggar! Sen delar man bara up smeten i plastmuggar lika många muggar som man vill ha färger på kakan. Jag valde 6 st. Det vart lila, blå, grön, gul, orange och/röd.


Sen så ska man då ha i det i formarna. Jag tog en tesked av varje färg ungefär och började med rosa och avslutade med lila men jag rekomenderar att göra annorlunda för har man den lila överst blir den brun när den är färdiggräddad. Hade blå och grön överst på några på slutet och det vart mycket finare.


Sen är det bara att ställa in dom i ugnen och vänta, jag gräddade mina i ca 12 min. När dom var klara så var dom inte jätte snygga eftersom jag haft lila överst och den vart brun, delade man på en kunde man se färgerna inuti men inte så klart som man gör om man googlar på bilder men det beror på att det amerikanska glutenfria mjölet inte är vitt till färgen utan mer åt det bruna hållet så nästa gång ska jag göra det på svenskt mjöl som är vitt och då kommer nog färgerna fram mer. Men det var kul att kladda lite :)

Det färdiga resultatet med frosting och hjärtströssel.

After Rain comes Sunshine

2012-02-14 | 03:24:10 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gissa vad jag ska göra med detta? Rainbow muffins, får hoppas dom blir fina och goda och är dom inte fina så smakar dom nog gott och gör dom inte det hoppas vi att dom är fina att titta på. Återkommer med resultat imorn :)

My Day's right now

2012-02-08 | 23:30:13 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Denna vecka har bestått av uppstigning noll sju trettio och 40 minuters promenad i solen för att sedan komma hem och väcka älskling.
Min nya favorit frukost är keso med en slags smothie på yoghurt och frusna bär.
Om dagarna gör vi lesson plans så att det sprutar ir öronen. Innan man gör sin uppflygning för instruktör måste man göra dessa vilket å ena sidan går hyffst fort, men det är inte kul för fem öre att sitta och skriva syfte, innehåll, mål osv för alla flygmanövrar man kan komma på. Har gjort 10 hittills idag och det känns som om det får räcka. Planen är att vara klara med alla på fredag så att man kan ta helg, det ska nog lösa sig.

Annars fixar vi lite på bilen när vi har tid över (läs när vi tar oss tid från plugget). Har hittat riktigt elaka rosthåll men det ska nog gå att få ordning på. Ljuset i tunneln är ju att när vi är klara med CFI-kursen så ska vi slipa ner och måla den. Ett annat ljus är ju att 3 dagar efter min uppflygning kommer mamma <3

Sämsta just nu är att jag hittade ett par skor på H&M's hemsida som jag verkligen vill ha, det dåliga är att USA's version inte har någon webbshop och igår när vi var i deras butik hade dom inte kommit in och dom hade ingen aning om när eller om dom skulle komma in. Dessutom är min storlek slut på den svenska sidan så jag kan inte ens skicka hem dom till mamma :(
Mine to be!