Vem är jag?

2013-04-30 | 14:42:12 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag har funderat lite på det här hur man ser sig själv, hur man definierar sig själv i olika situationer och vad som kommer först av ens egenskaper beroende på vad syftet är och vad som gör mig till mig.
 
Om jag skulle beskriva mig själv i ett CV skulle det stå saker som: Pilot, engagerad, ansvarsfull.
I en bostadsansökan: 23 årig sjuksköterskestudent, jobbar extra inom äldrevården. Bott hemifrån sedan 17 års ålder. Skötsam.
Inför en kompis kompis som man inte träffat innan: Pluggar till sjuksköterska, gick med .... i skolan etc. Dansar bugg på fritiden.
För läkaren: Ont i handleder och knäleder. Aktiv, jobbar och pluggar.
För mig själv: 
 
Ja är det alla dom delarna som gör mig till mig? + alla andra egenskaper som jag har, skulle jag själv kunna räkna upp dom, skulle nån annan beskriva andra egenskaper än jag själv? Troligtvis.
 

Vår

2013-04-24 | 11:43:12 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Nu är det vår, det är bestämt, fastslaget och oåterkalligt. Solen skiner, det är varmare, jag har tagit fram vårjackorna och lagt undan vinterjackor, mössor och vantar i källaren. Med detta så kommer oundvikligt lite nya önskingar. Så som
 
  • Våriga kängor (vita, blommiga, beiga etc. men har såklart inte hittat några).
  • En marinblå trenchcoat (inte heller sett).
Funderar på att sätta mig ute i solen och plugga lite om ögat, örat och balansorganet (tack flygterorin för kunskapen om det som då verkade helt meningslös). Café med uteservering låter inte helt fel, jag är ju inte ritkigt i mina egna områden just nu så mina kunskaper om ett sånt ställe är obefintliga. Ut ska jag åtminstonde! Tänker inte slösa en soldag inne i med näsan i en anatomibok, heltotänkbart!

I was made to be happy

2013-04-22 | 16:31:31 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

There comes a time in life when you have to let
go of all the pointless drama and the people
who create it an surround youself with
people who make you laugh so hard that you
forget the bad and focus solely on the good,
after all, life is to short to be
anything but happy.

Jag har...

2013-04-16 | 14:05:59 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
...Solen i Väduren

Hon har en stark personlighet och företagsanda. Hon är ambitiös och egensinnig, envis, obstinat och seg.
Svagheter: nervositet, impulsivitet, slösaktighet, retlig natur, rastlöshet och ombytlighet.

Månen i Väduren

Hon är autonom, frigjord, modig. Självsäker, i aktiv verksamhet. Hon är ambitiös och entusiastisk.
Svagheter: impulsivitet, dominans, aggressivitet, häftig framfart. Ständigt byte av jobb.

Merkurius i Väduren

Hon argumenterar, disputerar, diskuterar, ger svar på tal. Livligt sinne vilket snabbt förstår en given situation. Hon är mycket initiativrik och begåvad.
Svagheter: hon är häftig, hetlevrad, trotsig. Otålig och hetsig, vilket orsakar problem på grund av brist på förutseende före handling.

Venus i Vattumannen

Hon tycker om ett blomsterrikt språk: hon är mycket sensitiv och avskyr allt vulgärt. Hon uppskattar oberoende i kärlek, men idealiserar och förskönar det. Hon föredrar att behaga och gör därför vad som är nödvändigt. Medan hon alltid är uppriktig.
Svagheter: Tycker inte om barriärer, tycker om handlingsfrihet och tycker inte om att redogöra inför någon.

Mars i Vattumannen

Hon använder sin aggressivitet i en social kamp för frihet, eller oberoende eller äventyr, men alltid länkad till samhället. Tycker om äventyr, oberoende. Störningar, förändringar, förtret.

Jupiter i Kräftan

Fridfull, lugn natur. Rik fantasi. Trivs i hemmet och med materiell bekvämlighet. En skicklig kock, eftersom hon är relativt glupsk och finner nöje i att trolla fram små saker som är goda att äta.
Svagheter: hon är för förtjust i att äta, tycker om det egna hemmet och bekvämlighet för mycket och har en tendens att vara en hemmasittare, som går ut utan någon tillfredsställelse eftersom hemmet alltid är bäst.

Saturnus i Stenbocken

Hon är nogräknad, ärlig, korrekt, värdig och respektabel.
Svagheter: melankoli, dysterhet, besvikelse och bitterhet.

Uranus i Stenbocken

En stor kämpe. Hon har så mycket styrka att man tror att ingenting kan besegra henne. Hennes uppgift i samhället, i världen, betyder allt för henne.

Neptunus i Stenbocken

Hon är omdömesgill, vis och förståndig.


Solen i I

Kraftfull personlighet. Hon är viljestark, auktoritär. Hon är full av självförtroende men är stundtals arrogant. Har en lycklig barndom. Hennes längtan efter självutveckling leder till framgång och hon har ett tillfredsställande yrkesarbete.

Månen i I

Mycket sensitiv. Fantiserar. Hon är lättskrämd, hon är ängslig, blyg, klok och känslig.

Merkurius i I

Livligt, alert, penetrerande och fyndigt sinne. Hon uttrycker sig med otvungenhet, är en född vältalare. Hon ser alltid saker och ting från den ljusa sidan. Mycket god anpassningsförmåga.

Venus i XII

Hon är hängiven åt sjuka eller utarmade människor. Kan finnas inom de medicinska eller sociala yrkena. Hon tycker om djur, lugn, frid och avskildhet.

Mars i XII

All hennes energi inriktas på arbetslivet. Hon älskar forskning. Hon kunde vara en laboratoriearbetare, läkare, poliskonstapel, lärare specialicerad på sjukhus-, fängelse- eller skyddshemsarbete.

Jupiter i IV

Hon tycker om och tror på rättvisan. Hon är en optimist och är generös. Yrkesmässig framgång nås hastigt och understöds av familjen. Familjelivet är mycket viktigt för henne. Hon tycker om bekvämlighet, trevnad i hemmet. Hon vet att bjuda flott och framför allt med glädje: hennes hus står alltid öppet för vänner.

Saturnus i XII

Hon tycker om stillhet och avskildhet framför allt annat. Hon söker arbete (eller kan arbeta) ensam, utan att bli störd. Hon avskyr att kallprata, yttre ljud.

Uranus i XI

Hennes frihet är viktig för henne, även med avseende på vänner. Dessa är extravaganta, originella, intellektuella. De kommer inte från samma bakgrund och har olika uppfostran.

Neptunus i XI

Vänskapsband är uppriktiga och osjälviska.

Angels

2013-04-15 | 18:02:58 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
I don't act like an angel, I will fall
I'm no superhero, I'm falling.
Who I am is not who I want to be
I want to shake of all the dust
that turns me to rust.
Sooner then later I need a
Saviour.
 
 

The last part

2013-04-14 | 09:57:17 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Såklart så glömde jag lägga bovetet i blöt igår kväll så det vart inget crunch idag. Kanske hinner fixa det nästa vecka istälet. På tal om nästa vecka så går jag in på sista delen av första terminen då. Första 12 veckorna är avklarade med Sjuksköterskans profession och dom sista 8 kommer handla om Anatomi hos den friska människan. Bara 8 veckor kvar till sommarlov!! Nu kanske jag tar ut glädjen lite i förskott, då detta ska vara en väldigt jobbbig kurs, men hallå jag längtar efter sommar och lite paus från plugget. Bara få jobba, sova och sola, förutsatt att jag klarar kursen då...
 
För övrigt vart müslin sjukt god och fruktremsorna lika så!

En mulen lördag i April

2013-04-13 | 12:21:21 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det är grått, blött och fruktansvärt trist utanför fönstret. Kanske tycker jag det är en aning sorgligt men försöker se det possitiva. Om det regnar, betyder det varmare väder på ingång och snön kommer försvinna fortare än kvickt! Passar istället på att göra egen müsli http://56kilo.alltforforaldrar.se/granola-lchf/ som nu står på spisen och luktar gudomligt! Tänkte även göra detta: http://lillamatderiven.blogspot.se/2013/03/fruktremsor.html och ikväll blir det nog att förbereda detta http://bloggaromtraning.se/roethlisberger/apple-pie-crunch/ inför morgondagens bestyr.
Ja det är inte ofta nu som jag har tid över för diverse påhitt i köket, så på en regning lördag i april, dagen efter en danskväll, dagen efter tentainlämning och dagen innan en danskväll så passar det ypperligt. Funderar även på att gå igenom min garderob, vilket är välbehövligt men ack så tråkigt.
 
(smakade precis på müslin, skulle kunna äta den med sked!)
 
Funderar även på att åka och handla massa gottis och bara ha en slapparkväll med massa serier och kissen. Eller måla om köksbordet?