Progress is everything

2013-02-23 | 13:04:45 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Måste ändå säga att jag känner mig väldigt lyckligt lottad som har hittat 2 nya intressen som jag faktiskt är bra på, blir glad av och får träffa massa folk.
 
Självförtroendet kan inte annat än växa när man får beröm för sin fina hållning i dansen, eller när en kille säger till en efter att dansen är slut att man är mjuk och följsam och att inte många tjejer är så eller när någon som man anser dansa jättebra själv tycker man är duktig. Man ler och tänker, nemen jag kan ju också!
 
Och i ridningen när ingen tror att jag har ridit så lite som jag gjort, när man känner att man han kontroll på det där busiga lilla djuret och inte bara far runt.  I torsdags som var tredje och sista gången jag red Brimir innan vi byter häst och det gick så himla bra, han var pigg men stressade inte iväg, lyssnade och jag lärde mig äntligen att inte bara studsa runt i traven och få ont i mina stackars sittben.
 
Inget ont som inte för något gott med sig. Man måste lära sig se livet från den ljusa sidan. För nej jag kommer få min drömkrop av detta, med fina muskler osv, men jag får så mycket annat. För inte fan är det nån på gymmet som säger till än vilken snygg benböj man precis gjorde!
 
 
 
 

Lille Brimir!

2013-02-15 | 10:39:25 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Igår var då andra ridlektionen för terminen. Första på min ordinarie tid. Jag hade blivit tilldelad Brimir även denna gång (kunde inte vara säker då jag inte var med på förra lektionen). Han är lite komplicerad, envis och har jävligt bråttom! Ingen där vill tro mig när jag säger att jag aldrig ridit förut utan började i december, instruktören tror att jag ridit i 10 år och ljuger om det hela, men jag tar det som en komplimang!
 
I vilket fall som helst så är det ju trevligt med en häst som går framåt och som man inte behöver driva på som en tok, men Brimir är lite i värsta laget. I skritt så kan han börja tölta så fort man tar i tyglarna och när traven inte går tillräckligt fort börjar han galoppera, försök ha kontroll på det om ni kan utan stigbyglar och tyglar, haha! Red 80% av lektionen utan stigbyglar, hej hopp säger tjejen utan balans. Hamnade på sniskan ett antal gånger i traven (tur att de har lite mann att hålla i) men aldrig i snön. Men aj min rumpa idag! Får lära mig den hårda vägen vart de där sittbenen sitter, får sitta på en kudde när jag ska sitta på en stol för det gör så ont!
 
Fick även testa på skänkelvikning, öppna och sluta som ju var på mina mål för 2012-lista. Har knappast 100% koll men är ett steg närmre målet nu!
 
Och som sista grej testade vi galopp i båda varven. jag har ju aldrig galopperat förrut (om man inte räknar med de ofrivilliga galoppspången Brimir la in i början av passet), så aldrig galopperat kontrollerat! Det där med galoppfattning och rätt galopp är kenpigare än vad man tror. Har funderat över det där förr hur man ska få hästen att förstå vilket ben man vill att den ska gå med först. Men jag fick till det i båda varven till slut och oj så trevligt det var!
 
Många lager kläder blir det,svårt att klä sig lagom i detta väder.
 
Lille Brimir efter passet, då bjuds det på betfor, mineraler, hö och vatten.

Fullt upp!

2013-02-06 | 18:27:22 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Tiden går bara på tok för fort. Inne på tredje studieveckan och nästa vecka är det den första examinationen, hemtenta med kryssfrågor förvisso, men erfarenheten av sånna säger att även de kan vara kluriga. Hoppas och tror att jag börjar komma in i det här universitetstänket lite. Först var allt så fruktansvärt rörigt med kurser, moment, föreläsningar, seminarium, grupparbeten och lärande aktiviteter om vart annat i en tillsynes omöjlig röra. Men efter många sidors strukturerande i min anteckningsbok tror jag att jag har lite koll, på vad som sker närmsta veckan i alla fall.
 
Imorn bär det iväg till Läppe, en liten håla mellan Vingåker och Odensbacken till Hjälmaregården där vi ska va på kollo/internat i 2 dagar. På kvällen blir det sittning med temat Sjukt!, tre rättersmiddag och lite annat trevligt skulle jag tro.
 
Hästarna mår bra, har kommit mor och dotter minishettis till stallet och dom är ju så fruktansvärt söta! <3 Fölet tror hon är en rodeohäst och far runt som värsta vilden. Ska se om jag får upp filmen här på någe smidigt vis, men tills dess kommer en bild:
 
Små skäggisar!