Summering 2014

2014-12-28 | 12:00:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Januari - Året började i Skellefteå, med dans, umgicks och hade det allmänt bra. Tillbaka i Sthlm fortsatte bostadsjakten och i slutet av månaden vart jag inneboende i Bredäng.
 
Februari - Månaden när snön kom och även vårblommorna, väldigt förvirrande. hade en sockerfri månad vilket inte var så himla planerat då semlor såldes över allt då och jag fullkomligt älskar semlor! Började även följa med Älskling till Sickla hallen och började öva på framåtvolter, hjulning m.m.
 
Mars - Hade min första riktiga praktik på en sjukhusavdelning, Infektion, och fortfarande tror jag att det är min bästa placering, den eller psykplaceringen jag hade nu i höstas. Jag och mina leder tog oss igenom 6 veckors praktik, det var tufft, jobbigt men det gick. Vi for uppåt för att fira en liten 1-åring och senare fyllde även jag 24, helt galet, vill inte ens tänka på att jag fyller 25 nästa år o_O Tog även första turen på brädan i mars, härligt!
 
April - 1:a april blev vår förlovningsdag, så blir det när Älsk får välja datum och det var många som inte trodde på det som dagen efter fick äta upp det men så glad att Han är min!
 
Maj - Det enda jag kan minnas från den här tiden är att det nu vart bestämt att vi skulle flytta, från Sthlm för Älsk hade äntligen fått ett jobb, tyvär hade jag redan sagt ja till mitt sommarjobb i Sthlm så 3 månader skulle vi bo isär, fick se det som träning inför hösten. VI firade även 1 år ihop och fler ska det bli!
 
Juni - Terminen slutade, sommarjobbet startade, Elmer flyttade upp efter midsommar och veckan efter körde vi upp alla saker, kvar vart jag och Tuss i en lägenhet i Solna. Ingen direkt sommar var det heller, kallt som tusan vill jag minnas. Upptäckte även chiapuddning vilket jag åt till frukost i princip varje dag.
 
Juli - Vi fick nycklarna till vår lägenhet, en 3.a på 78 kvm och vi flyttade in. Senare hade jag 1 veckas semester när sommaren verkligen kom till sverige (32 grader varmt), spenderade den i Skellefteå på en sandstrand eller ute på Bjuröklubb. Var hos mamma så mycket jag kunde för att njuta av lugnet och slippa va ensam i sthlm.
 
Augusti - Min sista månad som stockholmare och sista månaden på mitt jobb, en riktigt slitig månad med heltid nattarbete vilket är riktigt mycket och inte min grej, fick sova med vantar p.g.a värken i mina händer. Tappade även bort min förlovningsring och fick tillbaka den, så lättad jag var då!
 
September- Mamma och jag körde upp de sista grejerna efter min intro i skolan, stannade i Umeå och dansade och jag är så stolt över hur bra vi klarade den resan. Vi åkte på Ö-viks Maran och hade 2 underbara dagar där med massa dans. 1,5 vecka hann jag spendera hemma innan det var dags att åka tillbaka till Sthlm och praktik.
 
Oktober - Större delen spenderades på min psykpraktik på beroendecentrum, sjuk intressant placering men också slitig med mycket personalbrist och farande för mig som varje vecka åkte hem till mamma, men det gick och jag visste att efter detta hade jag 6 veckor att se fram emot hemma i Bureå.
 
November - Hela månaden fick jag spendera hemma med dans, rutiner, promenader och Älskling. jag fick julpynta 2 veckor innan första advent för att hinna njuta av det innan jag skulle åka ner igen. De här 6 veckorna var nog bäst på hela året, en tid då jag verkligen kände mig hemma och allt kändes rätt, det är där uppe jag ska va!
 
December - Första december började praktiken på en vårdcentral, de tre första veckorna gick jag 5 dagar i veckan vilket var slitigt men det gick och jag såg fram emot lite julledigt i mammas stuga framför brasan. Slutet av året kommer spenderas på hittils hemlig ort ;) Men jag är säker på att det kommer bli toppen!

Tankarna inför 2014- utvärdering

2014-12-21 | 12:46:46 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Snart är året slut och innan en liten resumé kommer så tänkt jag gå igenom mina mål som jag hade inför 2014, för att se hur det gick.
 
...våga säga Ja oftare - Jag tar för mig, jag vill testa, stor vinst!
...lära mig stå på händer - inte riktigt men jag kämpar fortfarande när mina handleder tillåter, har dock kommit långt med hjulandet!
...bli starkare - kanske inte fysiskt men psykisk har jag blivit starkare utan att jag tänkt på det.
...våga lita på mig själv - mitt självförtroende har blivit bättre, jag tar för mig både i utbildningen och i dansen.
...bli ännu bättre på att strukturera upp skolan - Jag har inte blivit sämre åtminstonde, haha.
... säga hej och le till busschaufförer, kassörskor m.m. - Försöker tänka på detta, men är man trött som en gnu är det svårt.
...stretcha ett par gånger i veckan - Går i perioder men har stretchat minst 1 gång per vecka hela året och i snitt kanske 2, eloge till mig!
...flytta - Största målet på hela året och jag lyckades, mitt hjärta o sinne har ro och jag vill aldrig mer bo i sthlm!
...dansa massor och åka på ölandsveckan - Dansa har jag gjort så fort jag fått tillfälle tyvärr fick ölandsveckan gå bort p.g.a flytt men det får va OK.
...åka longboard i sommar och vara ute jättemycket - Inte åkt så mkt som jag önskat men köpte en ny Penny med absolut bästa färgen så nästa sommar!
...lära känna nya personer - både ytligt och en person som verkligen blivit min vän, lite förvänande men så jäkla glad över det!
...inte stressa upp mig - Försöker få in norrlands-mentaliteten och ta det luuuugnt.
...inte klaga på småsaker vardagen - svårt att utvärdera, men har inte riktigt fokuserat på detta mål.
...se saker mer positivt - Jag låter inte saker komma åt mig, tar situationer och folk för vad dom är.
...börja veckohandla igen- När jag är hemma (skellefteå) så går det riktigt bra.
 

I det stora hela måste jag säga att det gått riktigt bra, jag är stolt över mig själv, lite senare kommer mina tankar om 2015, inte riktigt samma som detta år och jag ser med spänning på vad 2015 har att ge!

11 December

2014-12-11 | 20:24:42 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Nästan mitten av december, 13 dagar kvar till Julafton och gräset är grönt, tempraturen ligger runt 0 och inte en snöflinga i sikte. Jag blir rädd, vad har vi gjort med vår planet, är det här början på slutet? Blir så förtvivlad när folk bara är glada över att det inte är snö och kallt utan att tänka på varför det är så. Förra året var också varmt, snö var det inte länge och inga -15 grader, tänk om det blir samma nästa år, kommer det aldrig mer bli ordentlig vinter?