Tankar på jobbet

2014-01-29 | 12:26:05 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Nu när jag jobbat en del så har jga funderat lite på hur det kommer se ut när jag själv inte kan bo hemma längre, ta hand om mig själv, ja helt enkelt behöver flytta till ett ålderdomshem eller liknande. Hur kommer det se ut då? Dom som är äldre idag och i behov av sådan vård tror jag är ganska annorlunda mot vad vi själva kommer vara när vi blir äldre. T.ex så ser rutinerna ut nu att dagpersonal jobbar från 7 -21, så från 7-9 så går man upp och äter frukost och mellan 19-21 så lägger man sig. Men om man ser till hur min generation är nu när vi är lediga på t.ex helger då är man uppe till efter 00 och går upp tidigast 10 i många fall. Kommer detta hänga kvar när vi blir äldre? I så fall så måste även de som jobbar då, deras arbetstider måste ändras så att det finns personal när folk vill gå och lägga sg osv. Födelningen av personal på dygnets timmar kommer se annorlunda ut. Hur kommer våran tillvaro se ut? Kommer vi ha datorer, surrondsystem, och plattor med oss, hur kommer larmsystemet fungera? 
 
TYcker det är ganska spännande att tänka på, hur otrolit mycket som kommer att ändras men man vet inte exakt nu hur det kommer se ut. Om man tänker kortare tidsspann, så när våra föräldrar behöver den omvårdnaden, hur kommer det se ut då? Det är kanske 25 år bort i tiden och massor kommer att ske, hur vill vi att våra föräldrar ska tas om hand om?

I choose to be happy

2014-01-12 | 19:25:32 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
2014 vill jag...

...våga säga Ja oftare
...lära mig stå på händer
...bli starkare
...våga lita på mig själv
...bli ännu bättre på att strukturera upp skolan
... säga hej och le till busschaufförer, kassörskor m.m
...stretcha ett par gånger i veckan
...flytta
...dansa massor och åka på ölandsveckan
...åka longboard i sommar och vara ute jättemycket
...lära känna nya personer
...inte stressa upp mig
...inte klaga på småsaker vardagen
...se saker mer positivt
...börja veckohandla igen
 
Små saker, större saker, inga löften eller krav, men önskningar och mål som jag hoppas uppnå under 2014, i år ska bli mitt år, där jag ska fokusera på att må bra och vad som får mig att må bra.
 
 
 

Horoskop 2014

2014-01-12 | 18:57:52 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vädur

Året överlag: Efter ett praktiskt 2013, där många Vädurar flyttat, hittat nya hem, lagt om hela sin ekonomi och stött på en hel del totalt oväntade vändningar i livet, väntar ett liknande, men betydligt mer romantiskt 2014. Fast först ska du med brusande inspiration ta dig an början av året, där våren kommer kännas till stor del som en upprepning av den tidiga hösten 2014 – med en viktig skillnad. Mars står i Vågen och ger dig en hel del hetta och energi i relationer som är mer stabila, men även nya relationer blir snabbare starkare. Från och med mitten av hösten växer sig ditt mer spontant flirtiga och romantiska flyt sig starkare och om du hoppas på att träffa den rätta, eller till och med att skaffa familj, blir resten av 2014 väldig spännande. För den Vädur som hoppas på att ett kreativt projekt ska bli realitet är hösten också väldigt lovande.

Kärlek: Under årets första halva ser kärlek mer ut att vara kopplat till fysisk bekräftelse, och kanske ibland gå villovägar mellan vänskap och sex. Men så kommer sommaren, och ringa speciellt in dagarna runt den 25-26 juli (exakt samma dagar som mitt hjärta btw) då saker blixtrar, sprakar och sätter fart. Augusti och oktober kan bli några av de mest passionerat romantiska månaderna du sett på länge. Det här är ett år då relationer växer sig starka och du vågar vara dig själv utan rädsla för att förlora någon annan. Njut!

Mest romantiska perioder: I maj vaknar din romantiska gnista till liv, och speciellt efter den 19 maj tar det fart. Allt som legat och vilat under våren flödar plötsligt fritt igen, så njut! Sista veckan i juni blir flirtig, men sista halvan av juli är som allra mest spännande. Nu blir det hett! Augusti, oktober och slutet av november har hög romantisk potential.

Jobb och skola: Det som känns som mest jobb, kära Vädur, är det eviga fixandet med ekonomi för din del. Även om dina inkomster är under ordning, så verkar det som att annat krånglar. Lån, investeringar eller räkningar har en tendens att ständigt testa ditt tålamod även detta år. Vad gäller faktiskt jobb eller skola så har du nu påbörjat en seriös bana som du är fast besluten att följa, och det här rullar på relativt problemfritt under året. Det skakar allra mest under årets början och i slutet av april, men om du håller dig till din beslutsamhet behöver inget av detta sätta käppar i dina planer. I april kan en krock mellan besparingar, en dröm, vänner och ett jobb strula till det.

Resor, flytt och förändringar: Om det är något som förändras, kära Vädur, så är det du. Du springer mental kapplöpning med dig själv, utmanar dig själv och pushar dig själv med nya idéer och projekt hela tiden nu. Oavsett vad det handlar om, vilken inre dröm du när, så har du en stark förmåga att enbart se framåt utan att älta det som varit nu. Under första halvan av året lägger du en hel del fokus vid hem, familj och att färdigställa en hemsituation, medan du framåt hösten vågar satsa på något mer extrovert. Du är redo att synas för världen nu.

Fokusera på detta år: Att inte överge dina planer och drömmar. Drömlägenheten, drömjobbet eller drömrelationen. Vad det än är, ge inte upp, utan lita på din egna inre kreativitet. Våga lita på dina egna snilleblixtar.

 Jag ser fram emot 2014, ska sammanställa en liten lista med mål som jag har detta år, inga nyårslöften utan sker jag vill fokusera på detta år.

CSN och skolan

2014-01-10 | 20:05:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Igår klarade jag examinationen för inhektioner och blodprov, så skönt då jag pluggat muskler och vener tills jag knappt visste vad jag hette. Bara skriva en liten text nu och så redovisning i ett arbete på måndag så är denna termin slut. Det går så fort, ett år har nu gått, 2 terminer, 365 dagar, ett sommarlov. 2 år till känns inte som en evighet, om ett år får jag anställas som undersköterska och slipper titeln vårdbiträde, förhoppningsvis mer i lön när jag jobbar osv. Efter 5:e terminen får man jobba som olegitimerad sjuksköterska, crazy!
 
Något jag dock måste klaga på är hela CSN systemet. Terminen slutar 17 jan. Normalt får man CSN 24 jan och eftersom man måste ha ett visst poäng från förgående termin för att CSN ska godkänna betyder det att dom har 4 dagar på sig att besluta detta. Just nu står vi alla med 8 poäng i poängsystemet för att skolan är lite seg på att lägga in det + att många kursen avslutas samtidgt i sista sekunden. Viserligen kommer CSN kolla poängen i upp till 2 veckor in på nästa termin men tänk som som behöver pengarna den 24:e? Som kanske inte jobbar extra och på så sätt har pengar att tillgå 24:e ändå.
 
Man tycker att systemet borde vara gjort för att funka men just detta känns lite tveksamt. Hoppas det löser sig för alla till slut. Det lustiga är också att visa som bara har 8 poäng har fått CSN godkänt och vi andra inte även fast det inte finns någon synbar skillnad eller orsak varför.

I WORK OUT

2014-01-10 | 13:53:24 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag är så taggad på träning nu, min kropp känns bra, jag vill bli starkare, vigare, må bättre. Har börjat träna på gymmet igen, endast mitt på dagen då alla nyårslöften gör att det blir superfullt på kvällarna! Det enda jag är intresserad av att köpa nu är träningskläder och jag ser det som en bra sak!
 
Från Cubus, Ginatricot, Sportamore, LIndex och H&M.
 
Köpte sporttoppen från LIndex igår, har velat superlänge men älskar axelbanden så igår vart det ett köp. Även investerat i nya gymskor (dom på bilden) mina andra har jag på jobbet och det blir på tok för jobbigt att komma ihåg att ta med dom kors och tvärs bättre att ha två par då. Nike free 5.0+ på sportamore's rea, sista paret vart mina! <3 Älsar färgen som är ännu mer underbar i verkligheten. Till våren kanske jag vågar ha shortsen på gymmet, skulle matcha skorna sjukt bra men får se om jag vågar till des...

Decemer on Insta

2014-01-07 | 17:06:00 | Kategori: InstaG | 0 kommentarer
Hade sönder mina hörlurar
 
Myste med tuss
 
Fixade juklappar o va glad över att det vart en liten hög ändå.
 
Klippte mig för att komma upp i 3 klippningar 2013, måste bli snällare mot mitt hår!
 
Träffade hästar i norrland
 
Och avslutade året med mys, god mat och min Älskling.

I'm back

2014-01-05 | 23:31:24 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag läste om den här julledighetssjukan och insåg att den nog drabbat mig med. Har inte vart helt ledig från skolan men har samtidigt tagit detta som lite semester. Så skönt det har varit! Dom här två veckorna har kännts som en månad samtidgt som det känns aldeles för kort och man ville vara kvar där uppe.
 
Kom hem från Norrland imorse efter att ha åkt hela natten. Resorna har gått hyffsat bra, katten har vart lugnt och hon var tyst enda till strax söder om Sundsvall, då behövde hon rastas lite och sen var det lugnt igen. Vädret på hemvägen var inte det roligaste, började med snöblandat regn ner mot Umeå, där fick jag ta över och köra och regnet fortsatte, spårigt på vägen ledde till låg hastighet för att inte vattenplana och när det väl var över så kom dimman... Vi bytte av och bitvis var inte sikten mer än 8-10 min, man såg inte ens reflexen på nästa snöpinne, men vi tig det lugnt och det vart lite bättre med dimman söder om Sundsvall. Tillbaka till min sköna madrass vi 7.20 och då äntligen sova!
 
Verkligheten blir så mycket mer påtaglig här nere, jobbigare, känner redan stressen komma tillbaka, en svart klump i bröstet. Hela min kropp säger egentligen nej till Stockholm men vad ska man göra, det är bara att stå ut och göra det bästa utav det.

Bra början...

2014-01-02 | 15:58:50 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Min kropp har någon förunderlig förkärlek för att vara sjuk på nyårsdagen. Förra året vaknade jag med magsjuka, i år med förkylning, vad är detta? Har längtat i veckor efter dansen som är imorgon i Skellefteå och det vore förargeligt om vi inte kan gå! Funderar seriöst på att häva i mig varm mjölk, honung och massa vitlök, smaken lockar inte men är jag frisk imorn pg.a det så är det tametusane mig värt det. Vi får se hur det känns senare ikväll. Känns dock som natt här då solen går ner redan vid 14, inga långa dagar här inte och man får verkligen längta efter solljuset.
 
Nu ska vi bli friska!

2014

2014-01-01 | 14:26:46 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Ja det är det enda jag önskar, enda jag vill. 2013 ett år av kaos och nu vill jag att allt ska komma i ordning, i livet, i mitt huvud, i mitt framtida hem. För ja under 2014 ska jag hitta ett hem, något jag känner mig hemma i, där jag trivs, Hem! Det är mitt enda nyårslöfte.