31 dagar!

2015-08-30 | 16:43:37 | Kategori: Preggo | 0 kommentarer
Med en månad kvar innan BF börjar jag känna mig ganska trött. Nattsömnen är inte den bästa vid det här laget. Bebis börjar bli så stor, dock trodde jag att jag skulle tycka att själva magen skulle vara gigantisk vid det här laget men tycker fortfarande den är ganska behaglig. Sen kan jag inte komma ihåg hur jag såg ut utan den. Konstigt hur det förändras.


Det är lite långt till marken att plocka blåbär så det vart bara en liter i år. Fick dock ihop 8L röda vinbär och 1,5L hallon. Det får duga, det finns ju i affären att köpa om det skulle vara så. bodys

2015-08-29 | 09:49:30 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Tycker det är ganska svårt att hitta bebiskläder som jag faktiskt gillar och bodys är inget jag tänker ge mig på att sy. Efter att ha kollat på lindex, kappahl, h&m's nätbutiker och ielm.se så hittade jag åtminstonde 4 st som jag gillade.
 
 
Nästa problem är väl då att vi egentligen inte behöver fler bodys såhär i början då vi fick 5 st av Elmer syster som hennes lilla pojk hunnit växa ur innan de vart använda. Men dom är ju så fina ;) kanske blir det något i strlk 62 sen eller när man vet hur mycket den lilla parveln växer. 
 

Det finns att göra

2015-08-19 | 14:22:00 | Kategori: Preggo | 0 kommentarer
Med 6 veckor kvar innan Ärtan är beräknad så är det kanske dags att sätta fart med det sista. Har legat ganska lågt med det mesta eftersom vi ville flytta först. Men nu är golvet lagt i bebisrummet och spjälsängen ihopskruvad. Så långt är allt klart, men det är allt det här småpillet.
 
  • Tvätta alla bebisens kläder, sängkläder, tvättlappar, snuttefiltar osv.
  • Fixa en byrå så att bebiskläderna har nånstans att vara när dom är tvättade, känns sådär att ha dom i en kartong efteråt.
  • Sätta upp lister vid golv och fönster, lägga in en matta, hänga gardiner och bädda sängen.
  • Först börja fundera på vad man ska ha med sig till BB, sen inhandla det och så till sist packa väskan. Känns väldigt komplicerat och det finns listor hit och dit på saker man ska ha med sig, men det kommer nog bli en ganska liten väska för min del till slut. Jag är inte en sån som har en speciell väska redo 8 veckor innan förlossningen (då hade den ju redan vart packad)...
Det är ganska inressant att förr har jag vart en sån som planerar allt, vill ha klara besked och vara beredd. Nu tar jag saker som det kommer, tänker att det löser sig och är inte speciellt orolig/stressad fast det "bara" är 6 veckor kvar. Kanske har jag blivit vuxen fast det känns som om jag blivit mindre brydd om saker. Eller så är det det norrländska lugnet som har infallit sig. Känns ganska bra men nu måste nog en bättre lista göras här hemma så att saker faktiskt blir gjorda innan Ärtan kommer.

Lite av kläderna jag sytt. 

De minsta bodysarna och overall. 

Språket

2015-08-18 | 15:37:56 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Om det är något jag har svårt för här uppe så är det att pannkaka inte är pannkaka. Igår efter första föräldragruppsträffen så bestämde vi oss för att äta middag på Coops restaurang innan vi handlade. Jag valde rödspätta och Elmer plättar (enligt menyn). Då blir jag rätt förvånad när vi får maten och han har pannkakor på sin tallrik och inte plättar. Men då är det tydligen så att i dessa nordliga delar av Sverige så är pannkaka det som jag kallar ugnspannkaka och resten både stora och små kallas plättar. Alternativt mini-plättar. Inte ska det vara lätt. 

En annan konstig sak är att läker och läcker båda uttalas läker... Helt konstigt och så klagar Elmer på när jag säger beige med ä... Han kan verkligen inte höra hur han själv låter ;)

En liten sötis som jag tycker kan få flytta in hos oss om några veckor!

v.34

2015-08-15 | 13:15:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Är det inte helt sjukt att det nu är mindre än 7 veckor tills Ärtan är beräknad att titta ut?! Magen börjar bli stor och växer och växer, även fast ingen tror att det är så kort tid kvar som 7 veckor. Vanligaste gissningen är att jag är i 6:e månaden eller så, inte 8:e.
 
Ärtans fötter är ca 6 cm långa ( vilket känns!) och den lägger nu på sig massa fett och får hårdare ben så att den kan klara eller liv utanför på ett bra sätt. Och om den skulle få för sig att titta ut snart så är det mesta andra färdigutvecklat och Ärtan har stor chans att överleva (nu håller vi tummarna för att den stannar inne minst 7 veckor till men ändå).
 
Tycker fortfarande tiden går ganska långsamt, känns som om jag vart gravid för evigt och att den här magen alltid kommer vara där. Men det är ju inte riktigt sant. Tänker man att det är bara 7 helger kvar innan bebis kommer så känns det ganska kort, åtminstonde när man tänker att vi måste tvätta bebiskläder, skruva ihop sängen osv. Sista tiden kommer nog gå fortast nu när vi har ett hus att fixa till också. Kan inte bara gå och lulla runt!
 
Ska bli kul o se hur "stor" man blir och om naveln nånsin kommer ploppa ut helt.
 
 

Första veckan i huset

2015-08-14 | 12:00:54 | Kategori: Huset | 0 kommentarer
En vecka i huset och jag kan knappt fatta än att det är vårat. Inget vi hyr, inget som nån annan kan bestämma över utan enbart vårt! Jag jobbade samma natt som vi flyttade och de var en tung natt! När det bara är en kan man pressa sig igenom det men mina händer la av fullkomligt. På lördagen efter att jag vaknat vid 12.30 (4h sömn) kunde jag inte ens få isär toffsen för att sätta upp håret. Höll på att brista ut i trötthets/hormon/ont gråt men som tur var kom Elmer in och satte upp mitt hår. Ganska praktiskt med en sambo med långt hår ibland.
 
Därav har själva uppackningen gått ganska långsamt. Jag måste försöka vara rädd om mina händer även fast det bara skriker inombords av vilja att få packa upp allt. Två kartonger om dagen, plocka lite vinbär, pyssla lite ja det får helt enkelt vara bra nog för tillfället. Det kommer bli ordning tids nog.
 
Sen middag, amerikanska pannkakor och alkoholfritt rosé ^^
 
Tröttsamt att va huskatt, så många flugor att jaga!

Packa packa Flytta flytta

2015-08-06 | 11:09:09 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Då har vi på riktigt vart husägare i 4 dagar redan. Imorgon går stora flyttlasset med alla möbler, de flesta kartongerna har vi redan kört dit. Konstigt det där hur man kan köra bort 25 kartonger från en lägenhet och den ser fortfarande hyffsat bebolig ut. ja öppnar man skåp och kolla i bokhyllor ser det ju rätt tomt ut. Men det får en att fundera över alla dessa prylar man har och inte vill skiljas ifrån.
 
Idag får mina onda fingrar vila och jag ska bara göra skolarbete, imorn packar jag ihop allt det sista och så flyttar vi när Elmer slutat jobbet. Dock får han sova första natten i huset själv med Cirrus då jag ska jobba en natt.
 
Cirrus har övervakat packningen från sina älskade kartonger. Hur skönt kan det vara att sova på en kartong?