Dansvecka

2015-06-26 | 14:32:28 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Äntligen vankas en veckas semester, har en vecka till, v.30 men den kommer spenderas på hemmaplan med en jäkla massa kartonger är jag rädd för. Men denna vecka är det dags för Ölandsveckan! Fylld med dans, camping och förhoppningsvis sol (?!). Flyger ner imorn  kl 6.20 härifrån, varför så tidigt kan man fråga sig men tydligen går det bara ett flyg från Arlanda till Kalmar och då måste jag åka så tidigt härifrån för att hinna med det. Lär ta en tupplur på eftermiddagen sen. Lördagen när jag ska hem går det inga flyg alls från Kalmar, så försöker hitta skjus till Stockholm så att jag kan ta flyget därifrån på söndagen.
 
Mamma hämtar mig i Kalmar, vi tar en minitur på IKEA (nästan exotiskt när man bor här uppe) och sen far vi ut mot den lilla ön. Egentligen skulle jag ha vart där redan förra året, men då kom en flytt till norrland i vägen och det vart inget med Öland. Därför har jag sagt i ett år nu att inget kan hindra mig från att åka, jag ska dit! Att jag sen kännt mig på mig länge att jag kommer vara gravid under denna vecka hindrade inte mina planer och jag tror det kommer gå toppen. Oroar mig mer för min tomatplanta, blommor och framför allt för katten, hur ska Elmer lyckas hålla liv i allt detta i en hel vecka? Cirrus lär ju klaga om hon inte får mat, värre är det väl för växterna...
 
Shopping inför veckan: packningspåsar, stödbälte och tofflor. Paljetter och fejktatueringar till den ökända maskeraddansen på tisdag.

Sånt som folk tycker

2015-06-15 | 19:42:50 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Du kommer inte ha tid att sminka dig när du får barn.
Barn är inte vänliga mot tapeter så det är ingen idé att tapetsera om.
När barnet väl kommer så kommer ni inte så sova.
Ni kommer inte kunna ta er ut på dans.
 
Ja, det är sånt som folk säger och jag vill mest skratta åt dom. Så bara för att vårt barn kommer i september så ska jag sluta sminka mig, dansa och sova redan nu? Tapetsera om eller andra förändringar i hemmet är ju bara dumt för barn smutsar ner så. Jag hoppas folk ser hur dumt det låter i efterhand även om de inte kommer på det innan det hoppar ur deras munnar. Kan meddela att jag kommer sminka mig så länge jag känner för det, hinner jag inte sen så är det knappast världens undergång! Dansa är min största hobby, så länge jag mår bra är det klart jag ska dansa, i alla fall i min värld. Sen att det inte kommer bli lika ofta och på helt andra premisser sen är helt naturligt. Om jag vill tapetsera om och trivas i MITT hem så är det väl upp till mig/oss, om barnet sedan målar på tapeterna 2 år eller 6 månader senare har väl inget med saken att göra?
 
Ja jag kommer leva mitt liv precis som jag vill och jag kommer låta andra göra detsamma med deras, jag tror ingen missat att det innebär en del förändringar och uppoffringar när man skaffar barn, det är inget man behöver få stoppar i ansiktet under hela graviditeten, är liksom lite för sent för sånt ändå.
 
 

Ärtan update

2015-06-13 | 15:24:03 | Kategori: Preggo | 0 kommentarer
Ärtan är nu hela 24 veckor gammal, 22cm lång och ävger runt 700 gram. När bebis rör sig guppar hela magen, särskillt när den vänder på sig, blir fortfarande lika chockad varje gång! Men när Elmer försöker lyssna eller känna så blir det genast stilla, oftast åtminstonde. Några gympaträningar som skett där inne har han allt fått känna på också. Kramp i vaderna kommer och går likaså att benen somnar bort lite. Annars mår jag som vanligt. Ikväll blir det dans till Casanovas och sen är det bara 2 veckor kvar till Öland! Hoppas verkligen sommaren kommit då, dock verkar det redan vara sommar i södra Sverige men vi här uppe får tålmodigt vänta lite till.
 
 
Jag älskar att jag kommer ha kvar dom här bilderna sen. Att faktiskt ta sig tid att fota varje vecka betyder mycket för mig, det är en underbar resa som jag aldrig vill glömma! Där inne bor trots allt vårt barn, vårt första lilla liv tillsammans.

Sommarlov

2015-06-09 | 15:26:30 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Första dagarna på sommarlovet, jobbade fredag och lördag så vet inte om man ska säga att de vart en tjuvstart på sommarjobbet eller en försening av sommarlovet. Annars börjar schemat officiellt 15 juni och som det ser ur jobbar jag t.o.m v. 33. Förhoppningsvis någon vecka längre om jag mår bra och får in något extra jobb. Sedan drar sista terminen igång 31 aug och sista kursen innan det är dags för Ärtan att komma. Laddar upp menatalt för den första tiden då jag kommer ha en nykläckt liten bebis och skriva sista på examensarbetet. Men kommer förhoppningsvis kunna göra mycket under sommaren med examensarbetet.
 
Idag har jag lyckats sy ett babynest, det vinner nog inga skönhetspris men fyller nog sin funktion. Kunde ha vart en miljon gånger noggrannare men tålamod är inte min starka sida idag, ville mest få det klart. Gjort av ett flanellpåslakan och vadd jag hade hemma. Fick köpa kantband för 31 kr så ett mycket prisvärt babynest skulle jag även vilja säga!
 
 
Delar av Ärtan lilla garderob, måste visa bild på de små byxorna jag sytt också!