Från familj och vänner, Tack!

2015-10-26 | 14:22:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
I och med alla besök så har ju Freya fått massa fina saker också från nära och kära <3
 
Fina blommor väntade på oss hemma från Emma och nyblivna farfar, som matat Cirrus medans vi var borta.
 
Farmor och Johnaz kom med en liten Tiger.
 
Freya sover så bra med sina Tiger-kompisar!
 
Faster Ina med kusinerna Lilly och Elvin samt faster Eja kom med fina fina saker, mycket som Eja dessutom sytt själv!
 
Som denna ursöta nalle som Eja sytt, galet välgjord, trodde den var köpt först.

Vardag

2015-10-25 | 11:15:42 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Fullt upp utan att man får en enda sak gjord, det sammanfattar våra veckor ganska bra. Massa besök har vi såklart hunnit med. Freyas farmor, farfar, fastrar och kusiner och kompisar. Imorgon kommer min mamma upp så att äntligen någon i min släkt får se henne på riktigt och inte bara på kort.
 
9/10 Dagen efter att vi kommit hem
 
Och som hon har växt redan, sa det till Elmer att hon vuxit, men han vill inte tro mig. Dock blev han överbevisad på BVC i onsdags då hon gått upp 400gr på en vecka, stora tjejen! Numera passar strlk 50 perfekt och hon kan faktiskt ha bodys i 56 även om de är lite stora.
 
Tänk att vi kunde få till en sån underbar liten människa!

Förlossningen

2015-10-17 | 13:21:00 | Kategori: Freya | 0 kommentarer
41 hela veckor vart det det till slut, 7 dagar över tiden vilket jag tycker var fullt tillräkligt! Läste att de sista veckorna som gravid är det som att vänta på någon på flygplatsen, men man vet inte när eller vem det är som kommer. Vilket är helt sant för inte kunde jag föreställa mig att jag hade en liten Freya i magen i 9 månader.
 
Kl 3 på onsdag natt satte det igång. Vaknade, gick på toa men de där jäkla värkarna som kom var 10:e minut ville inte ge med sig. La mig på soffan med ett tänt ljus och tittade på soluppgången istället. Tänkte att det bara var förvärkar, då de var ganska oregelbunda. Vid 6 stallde jag jag mig i duschen för jag tänkte att om det bara är förvärkar så borde de släppa med en varm dusch. Det gjorde dom inte... Elmer var vaken när jag kom ut från duschen. Han var hemma från jobbet eftersom han få en rejäl förkylning. Han gjorde frukost, som jag bara fick i mig 1 macka av medans vi såg en film. Vid 9 tyckte jag attd et började bli ganska jobbigt, så laddade ner en app för att ta tid på värkarna. Visade sig att de kom varannan minut så jag ringde förlossningen som sa att vi kunde komma in på en gång för en koll.
 
10.20 var vi inne på ett rum och de gjorde en CTG kurva. Visade sig även att jag var öppen 7 cm, så vi fick stanna kvar. Efter nån timme vart det ännu jobbigare och jag bad om lustgas. Vet inte hur mycket det hjälpte, det vart jobbigt efter en stund då jag fortfarande var töppt i näsan plus att min astma inte gillade moståndet som vart när man andades ut. Men kunde använda dom halva värkarna för det mesta.
 
Jag satsade stenhårt på att slappna av mellan värkarna och  vara försvinna, vilket var rätt så coolt, ibland kändes det som om jag fick en liten microsömn, vilket var så skönt. Sen började de krångla med värkstimulerande dropp för att värkarna avtog, att jag skulle kissa och att jag skulle stå en stund för att hon skulle kunna sjunka ner lite.  Inte så poppis från min sida kan tilläggas. Har ingen koll på när jag började krysta eller hur länge jag behövde krysta innan hon kom, men tror ändå det var ett tag. På slutet hjälpte inte värkarna och jag bestämde mig bara för att nu ska hon ut när barnmorskan sa att hon behövde komma ut om 2 krystningar. Och det gjorde hon också.
 
Elmer sa att det var en flicka och jag måste ha haft det mest förvånande uttrycket nånsin, för jag trodde honom inte förens jag fick se det själv. Elmer fick klippa navelsträngen och jisses så lycklig jag var i de ögonblicken. Jag hade tagit mig igenom ett marathon och på någon sätt även vunnit OS-guld kändes det som.
 
Summasumarum: Det är fruktansvärt häftigt att föda barn! Jag hade förväntat mig att det skulle vara mycket värre, inte för att det inte gjorde ont eller var jobbigt, men jag trodde det skulle kännas övermäktigt och en smärta utom kontroll. Men det var hanterbart, man tog en värk åt gången och jag tog mig igenom det. Det är häftigt!
 
Kanske inte det godaste fikat som vissa säger, men jisses så tom på energi jag var. Kom på här nånstans att Elmer inte heller fått äta nått på hela dagen, han var en klippa, stod bredvid mig hela vägen och påminde mig om att slappna av. Min stjärna!
 
Så lycklig och trött! Här är hon kanske 2-3 timmar gammal.
På väg hem, inte ens 24h gammal. Vi stannade över natten, gjorde läkarundersökningen och for hem efter lunch. Vi mådde alla så bra och jag kände att det skulle vara mycket skönare att få lära känna detta nya lilla liv hemma.
 

Freya Anna Ottilia

2015-10-16 | 21:20:52 | Kategori: Freya | 0 kommentarer
7/10 15.57 föddes vår lilla guldklimp. 49cm lång och 3425 gram. Världens finaste enligt oss såklart!
 
Inte så stor, på väg hem från BB inte ens 24 timmar gammal.
 
Att sova på mamma eller pappa är het klart favoriten!
 

40 hela veckor!

2015-10-03 | 10:26:50 | Kategori: Preggo | 0 kommentarer
Ja då var en hel graviditet gjord, 40 hela veckor men trots det tycker inte bebis att det är över, eller så är det så fruktansvärt mysigt där inne i magen. Om man bara kunde få den att förstå att det är mycket mysigare här utanför, med mer plats att röra sig och två föräldrar som kan bära runt på den istället som för i nuläget, bara jag. Elmer har försökt sjunga hejjaramsor för den varje kväll här för att den kanske ska välja att sätta igång det hela under natten, men icke. Av någon anledning är jag fortfarande inställd på den 6:e, så 3 dagar kvar i så fall. Sen kan jag lika gära gå över en vecka till efter det, men låt oss alla hålla tummarna för att det inte blir så! För varje dag som går så tänker jag bara på hur bebis lägger på sig mer och mer i vikt och ja det är väl inte riktigt önskvärt just nu då den borde väga runt 3500gr.
 
Kanske har magen sjunkit något? Men annars är statusen densamma. Snälla låt detta bli sista veckokortet!
 
För övrigt skiner solen  efter en sjukt blåsig dag igår och vi har en oplanerad helg framför våra fötter. Återstår att se vad vi hittar på nu när Ärtan inte verkar vilja kika ut.