Trött på att vara gravid

2015-09-28 | 23:47:08 | Kategori: Preggo | 0 kommentarer
Jag har sagt länge nu att den 30:e får jag börja längta, vänta och klaga hur mycket jag vill. Men idag är det omöjligt att hålla det. Känner mig för första gången så fruktansvärt höggravid och vill helst att bebis skulle ha kommit it igår! Hoppas dagens besök hos barnmorskan var det sista, har dock ett inplanerat på fredag redan då mitt blodtryck är lite i högsta laget. Vill verkligen inte att det ökar mer till des om nu inte bebis bestämmer sig för att det är dags att komma ut. Hoppas mest på det sistnämnda!

Vart thaimat till middag då jag drömde om nudlar och wokade grönsaker i natt. Drömmer skumma saker men inget om bebis eller förlossning spm jag vet många gör, t.ex att man föder kattungar m.m.  Elmer säger att jag även börjat snarka lite nätterna vilket inte är så konstigt med ihoptryckta lungor och täppt näsa. Så nu vet han hur jag har det i vanliga fall. 

Blir inte bebis lockig nån gång i sitt liv är det fel på våra gener!

Så nära så nära, närsomhelst är det dags!

Inbodda husägare

2015-09-23 | 21:29:50 | Kategori: Huset | 0 kommentarer
Nu har vi faktiskt bott i huset i 1,5 månad, så vad tycker vi då? Trivs vi? Ångrar vi oss?
 
Vi stormtrivs och jag kan fortfarande komma på att vi inte behöver sänka ljudet på TV'n om kvällarna för vi bor ju i vårt egna hus och har inga grannar att ta hänsyn till! Ångrar oss inte ett dugg, hur skönt är det inte att kunna bestämma precis allt själv hur man vill ha det? Har börjat försöka lära mig värmesystemet här, inte så lätt att lista ut vilken tempratur pannan ska värmas upp i, hur mycket värme som ska i elementen, att det inte ska bli tokvarmt inomhus osv. Idag är andra gången som jag tänt pannan, första gången vart det på tok för varmt inne då jag trodde vi kunde ha den igång hela natten, men det slutade med att jag fick stänga av mitt i natten. Nu har det blivit ytterligare lite kallare så har haft värmen igång under dagen så får vi se hur vi klarar oss under natten. Känns lite si och så med att ha värme på när innetempraturen ändå är ca 20 grader.
 
Jag gissar på att gräset behöver klippas en gång till inann vintern, vill ju inte ha det för kort heller när kylan kommer, men det är lite svårt att få tillfälle att klippa nu när det regnar mer och mer. Såg dock att det kan finnas chans till sol om ungefär en vecka så vi håller tummarna!
 
Annars har lite tavlor kommit upp, mattor lagts och jag börjar känna mig mer och mer nöjd. Går just nu och funderar på om vardagsrummet kommer bli alldeles för trångt med båda sofforna eller om det kommer funka helt ok. Båda sofforna kan vara trevigt att ha här uppe när man får besök men vill inte att det ser helt galet ut heller.
 
Annars är bebis kvar i magen och ger 0 tecken på att vilja komma ut, så vi får väl se ;)
 
Rummet är redo för Ärtan nu, dock kommer det bli galet tomt när vi flyttar in spjälsängen in till oss, men tror inte Ärtan kommer tillbringa så mycket tid i sitt rum första tiden ändå.

Komsi komsi

2015-09-18 | 17:04:58 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
38 hela veckor har nu gått. Vinter vart vår, vår sommar och sommaren även höst. Även om SVT's kartor säger att hösten inte är här än så räknar jag gula björklöv och heldagar med regn som höst. Alla årstider har jag gått igenom med Ärtan i magen och är nu redo att börja om med vinter fast med bebis på utsidan.
 
Dock får bebis hålla sig inne till min förkylning är över men tror inte det är några problem. Som jag vet om är det endast Mormor och Morfar som tror det bli en tjej alla andra inklusive jag tror på en kille. Jag tror även jag kommer gå över så, 6 Oktober tror jag det blir bebis. Elmer hoppas på 28 september även om han kanske tror att han kommer få vänta längre. Om tiden har gått långsamt hittills så går det ännu långsammare nu, 12 dagar som lika gärna kan bli 4 veckor. Men har lovat mig själv att inte börja längta på tok för mycket förens 30 sep då är det åtminstonde max 2 veckor kvar.
 
Hela resan hittills med Ärtan, känns helt ofattbart att jag var så "platt" när det då var en markant skillnad redan från hur jag såg ut icke-gravid. Kroppen är fantastisk!

HöstMaran 2015

2015-09-16 | 21:02:14 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Ja det var det väl ingen som trodde, allra minst jag själv att vi skulle åka till Ö-vik för en sista danskväll som enbart två (på utsidan åtminstonde). Hade aldrig vågat hoppats på att jag inte skulle ha foglossning, vara gigantiskt eller något annat som gör att man inte kan dansa. Men på onsdagen tänkte jag det att om jag kan klippa gräsmattan på baksidan så kan jag dansa i helgen och gräsklippningen gick bra. Så Elmer fick välja dag vi skulle åka ner på och det vart lördag. Först begav sig ett dop för Ärtans lilla kusin som föddes i sommras, så vi laddade upp med smörgåstårta och fika innan resan nedåt började.
 
Doppresent
 
De man kände där var minst sagt förvånade över att se oss för som sagt ingen trodde att jag skulle dansa 2,5 vecka innan BF. Men det vart både bugg och fox och magen var inte så galet mycket i vägen. Vi stannade dock inte hela natten utan åkte hem vid 01 för att mötas av dimma hela vägen hem till Mjödvattnet, så det vart en långsam resa hem men oj så värt det var! Att få komma ut en sista gång och dansa, efter de 2 första låtarna kände jag att det var värt resan, nu är jag redo! Glad, lycklig och inte riktigt lika rastlös som innan.
 
De flesta tycker väl att vi var galna men vi resonerade såhär:
  • Mår man bra och orkar ska man inte behöva sitta hemma i soffan och räkna ner dagarna.
  • Det finns ett sjukhus med förlossning i Ö-vik också.
Vi hade givetvis med oss bilstolen, BB-väska osv. just ifall att det skulle sätta igång dock var risken/chansen minimal och hur illa kunde det vara? Knappast värre än att det startar när man är hemma. Men nu tog vi oss fram och tillbaka utan några komplikationer, bara glada att vi faktiskt åkte.
 
Dans i v.38
 

Nedräkningen har startat!

2015-09-06 | 21:14:15 | Kategori: Preggo | 1 kommentarer
 
Med lite tur är det max 3 sånna här bilder kvar inann Ärtan bestämmer sig för att titta ut, är så galet förväntansfull! Sen börjar det blir lite jobbigt, även om jag har det galet bra utan foglossning och alla sånna hemskheter ska det bli skönt att inte ha nån rota runt bland mina inälvor, pressa ihop min magsäck m.m. Fick lite svullna fötter/ben när jag var hos mamma över helgen men det försvann när jag väl kom hem, var lite rädd att jag skulle behöva dras med det till förlossningen. Dock hoppas jag verkligen mina fötter går tillbaka till normal bredd när bebis väl är på utsidan för nu kan jag bara ha ett par av mina skor, alla andra är för smala och då hade jag ine direkt smala fötter innan. Det har alltid vart det svåraste när jag letat skor.
 
Till min stora förtjusning upptäckte jag dock idag att Elmers mjukisjeans passar mig nu så jag har faktiskt byxor att ta på mig nu också.
Imorgon är det dags för träff 3 av 4 med föräldragruppen och på tisdag ska jag först träffa läkare med anledning av mina onda fingrar och sen direkt efter till barnmorskan för att lyssna på hjärtljud och mäta magen. Så skönt att vi har 2 bilar nu, det förenklar väldigt mycket när man bor på lander utan bussförbindelse.