1 år

2016-08-20 | 22:02:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag minns de där första veckorna precis efter att vi flyttat in och längtade efter vår lilla Ärta. Men nu har vi bott i huset ett år och vi kunde inte trivas bättre. Jag har sagt det till Elmer flera gånger i sommar att vi hade sån tur (eller om det var ödet?) när vi fick detta hus. Grannarna, läget, utsikten, vi trivs toppen med allt. Ett år har gått så fort!
 
Vi har inte gjort så mycket med huset detta år. Egentligen var det väl tänkt att vi skulle byta taket i sommras men så vart det inte, så det blir nytt tak och skortsten nästa år istället, men som pappa säger, har taket legat sen 1965 så lär det ligga ett år till. Grannarna fixade sin skortsten i sommras och samma person ska göra våran nästa år. De byggde alla skortstenar i området med samma dåliga tegel så hela området har bytt sina skortstenar, det är bara vi kvar nu.
 
Drömmen är också att hinna måla om köksluckorna i vinter, vi får se hur det går, av erfarenhet vet jag att tiden kan springa iväg rätt så fort. Men det är också enda planen med renovering inomhus i vinter så det kanske inte är så orimligt ändå. Nu när väggarna i köket är målade och fina vill man gärna även ha fina köksluckor. Lite mer harmoniskt så.
 
 

Long time no see

2016-08-18 | 21:59:40 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vips så var sommaren över för detta år. Jag har förespråkat och längtat efter ett varmt augusti, men tji fick jag då vi närmade oss mitten av månaden och tempraturen knappt ville stiga över 12 grader. Vilken skillnad mot förra året då dessa veckor var varma och med strålande sol. Men vädret har väl egentligen inte vart dåligt denna sommar, bara det att jag spenderat mest tid på jobbet. Då blir det att man missar det fina vädret, men nästa år har jag semester att ta ut, min livs första betalda semester, inte illa.
 
Jobbet rullar på och jag börjar nu känna mig lite varm i kläderna, inte som en total nybörjare åtminstonde. Men såklart är det mycket att göra stundtals och vårt sjukhus är inget undantag när det gäller överbeläggningar i sommar. Ibland har det vart gott om dom och då slänger man i sig lunchen på 15 min för att hinna med. men hoppas kunna kompensera det nu under hösten.
 
Utstikten på väg till elljuspåret i sommras.
 
Finaste utsikten.