Familjen förkyld

2016-06-19 | 11:20:30 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Ja precis lagom till första arbetsveckan blir vi såklart sjuka hela familjen. Så tur för oss att vi hann med så mycket förra helgen för i veckan har det inte blivit mycket gjort. Natten till måndag och min första arbetsdag snittade vi 3 timmars sömn utspritt över hela natten. Inte optimalt men vad gör man, bara att bita ihop och åka till jobbet. För Freya var det mest hostan som var jobbig, Elmer hade halsont och snuva och jag mest ont i halsen. Så nätterna som följde sov Freya mestadels i sjalen på mig under nätterna, vilket inte direkt bäddar för god sömn för mig men huvudsaken är att hon kan sova utan att hosta lungorna ur sig. Det mesta som inte vart nödvändigt har fått becka undan, så gräset är nu  långt som på en mindre äng och MÅSTE klippas idag innan det börjar regna igen. Som tur var hade jag endast tre arbetsdagar första veckan så nu efter 3 lediga dagar är hela familjen mer på bena igen. Endast lite snuva kvar hos mig och Elmer och Freya hostar betydligt mindre nu. Fick hostmedicin utskrivet i fredags så det hjälper såklart det med. Hoppas arbetsvecka nr 2 ger lite mer sömn och återhämtning för allas del, men det är knappast möjligt att få mindre sömn.
 
Såhär har vi sovit mestadels i veckan, hur gör folk som inte har en sjal? Mina armar hade dött för länge sen utan den! Tekhni saves the day.

Imorn börjar arbetarlivet

2016-06-12 | 22:30:22 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Imorn är dagen kommen, första dagen som sjuksköterska! Folk undrar om jag är nervös, men varför ska jag vara det. Jag känner mig redo, färdig och klar att ge mig ut på egen hand. Alla mina handledare har gett mig något och nu är jag så förberedd jag kan bli. Färdiglärd blir man aldrig, men redo, ja! Ser fram emot alla lära mig nya kunskaper av MINA kollegor, MINA patienter och MIN arbetsplats. 

Min veckas ledighet är över, jag hann till slut måla södersidan av huset klart och även hämta lite hallonbuskar. Visst hade jag velat hinna mycket mer men man får inte vara orealistisk. Vädret under veckan har inte vart topp då det blåst och regnat om vartannat. Det var dock inget fel på vädret denna sista lediga dag! Strålande sol och jag fick en rejäl bränna efter att ha stått i solen hela dagen. 

Jepp här hemma dammsuger vi med en bebis på ryggen ☺️

Grundutbildad sjuksköterska

2016-06-03 | 20:42:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Äntligen! Sitter i bilen på väg HEM! Äntligen är utbildningen slut, äntligen är jag färdig sjuksköterska, äntligen får vi åka hemmåt igen efter 7 veckor hemifrån. Veckorna har stundtals vart kämpiga, stressiga men såklart haft stunder av glädje. Som middagarna med Ellinor och familj, våra luncher tillsammans, att få träffa min släkt och familj igen. Som när farmor och hennes syster åkte upp till Stockholm eller mormor och morfar kom på fika och min morbror + kusin. Det kommer glädja mig nu när jag inte vet när nästa gång blir som vi åker dit. 

Men äntligen är den tiden över. Man längtar alltid som mest precis innan stunden är över och för oss är det nu. Snart är vi hemma och hemlängtan kunde inte vara större! Vi gör ett ministopp hos Cissi och Em, pustar ut, sover lite och hämtar upp mina blommor som vart på tillväxt där. Natten mot söndag räknar vi dock med att köra in på uppfarten.