Hökmarksbacken

2016-03-23 | 20:01:10 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Innan vi åkte till Stockholm hann vi med en solig vacker vinter eftermiddag i Hökmarksbacken. Vi var helt ensama, kan om möjligt bero på att det är en väldigt liten backe och att alla vi kände antingen var upptagna eller sjuka. Men vi hade det mysigt ändå med varm choklad.
 
 
 
 
 

Strax söder om Hudik

2016-03-21 | 23:13:36 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
I helgen har vi verkligen tankat energi efter två tuffa veckor med praktik. Även om veckorna i sig gått mycket bättre än vad man kunnat tro så tär det på en att sova borta, fokusera på nya saker och ha en ammande bebis som väcker än om nätterna. För hade jag fått önska så hade det vart att hon sov hela nätter eller åtminstone inte ville äta 3-4 ggr. Men till nästa praktik hoppas jag att det är lite bättre på den fronten när hon börjar äta mer vanlig mat. 

Så äntligen i helgen åkte vi till Em och Cissi. Det var en skön mellanlandning på färden uppåt. 3,5h dit efter sista passet på fredagen och de sista 5,5h åkte vi söndag kväll/natt, det var en väldigt bra uppdelning. Att få slappa, umgås, träffa kossor med kalvar och äta dessertbuffé gav en rejäl energiboost. Om jag får bestämma blir det en mellanlandning där även nästa gång vi åker ner. 
Nu är jag redo för denna vecka med arbetsintervjuer, födelsedagsfirande och plugg. 
Dans i Brunnsparken

2016-03-18 | 14:25:13 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
På lördagenskvällen efter alla kakor och tårta passade vi på att åka till Brunnsparken för att dansa. Där spelade Sannex för kvällen och det var en toppenkväll som första utekväll till liveband med Freya. Tidigare har vi vart på 2 socialdanskvällar hos dansklubben i Skellefteå men detta var lite större än så.
 
Till en början hade Elmer henne i selen, hon somnade efter några danser och hon fick sova till paus så jag hann dansa med några fler. Efter paus tog jag henne i selen och hon somnade om. Så mysigt! Minus till brunnsparken som inte hade någe skötbord på toaletterna, samt att Freya kräkte ner sig men hon fick pjamas på sig efter det och var inte allmänt bekymrad. Mina höfter kändes faktiskt bra hela kvällen, tidigare har de vart lite kinkiga när jag foxat men äntligen verkar fogarna har gått ihop sig såpass att jag kan dansa utan att få ont.

Nöjd bebis innan vi går in och hon får hörselkåpor på sig. 

Freya möter släkten

2016-03-17 | 22:23:04 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
En sak som är positiv med att vara i Stockholm för praktik är att det bli väldigt mycket närmre till min familj! I helgen bodde vi i mammas nya hus och myste med lagad mat och tänd brasa. Det kan man kalla att ladda batterierna. På lördagen åkte vi till min mormor och morfar för födelsedagsfirande av morfar, mig och min morbror, inte illa att få till det. Det var första gången som alla träffade Freya och hon trivdes ganska bra med att fara runt från famn till famnm hon såg mamma och pappa hela tiden så det var nog till fördel.
 
Vi åt bullar, kakor och en supergod tårta. Vet inte vad den heter men den var täckt med choklad med flagad mandel längskanten, grön(?) grädde intu som kanske kan ha smakat päron? Galet god om inte annat. Mamma och Emilia hade fyndat massa kläder till Freya på loppis och hon fick jeans, jeansklänning och skjorta helt i min smak, samt lite kläder som nog passar till sommaren. Jag fick träningskläder, så nu finns inga mer ursäkter. Nu går jag dock över 10 000 på praktiken men väl hemma igen är det bara att sätta igång!

Från vä till höger: Freya, jag, mamma, mormor och kusin. 

Jag, Freya, mamma och morfar.  
 

Under resans gång

2016-03-06 | 12:44:18 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Nu har vi precis passerat Sundsvall och det är snart min tur att köra. Vi ska bra hitta något lämpligt ställe att stanna på, där man även kan tanka och om vi har tur rasta katten. Men Cirrus är nöjd än så länge och Freya sover så ingen panik. Än så länge har resan gått över förväntan. Freya vaknade strax efter kl6 så då passade vi på att göra oss i ordning, äta frukost och packa in i bilen. Det resulterade i en fortfarande ganska så trött bebis att hon sov hela vägen till Örnsköldsvik. Där var vi framme precis till kl10 och Max öppnade så vi fick oss varsin hamburgare och Freya sprattlade av sig, fick äta och en ny blöja. 

Positivt är att det enda vi kommit på att vi glömt är sl kort och klösbräda till katten. Vilket kostar 20kr styck så ingen fara där än! 

Nu ska vi tanka och så är det bara 35 mil kvar!

Praktikveckor

2016-03-03 | 22:12:16 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
1,2kg köttbullar är gjorda, Freyas väska är nästan packad. Nu återstår bara en storstädning, packa till mig själv, tvätta några maskiner, bada bebis, ta oss igenom en klipptid och ett födelsedagskalas innan vi far nedåt. Puhh!

Om nu någon inbrottstjuv får för sig att läsa detta och göra ett besök hos oss medans vi är borta kan jag meddela att vi har väldigt vaksamma grannar samt inbrottslarm med videoövervakning. Sen finns det inte så värst mycket att stjäla efter att vi åkt heller (vi tar med oss datorerna och tv har vi ingen^^). Om ni inte vill ha ett halvtrasigt kylskåp eller våra gamla kläder.

Matlådor för första veckan ✔️
Har äntligen fått upp spegeln och lite foton i vardagsrummet. Tog ett tag innan jag listade ut hur jag ville ha korten, men när jag väl kom på att det såg snyggare ut med ett jämt antal (hade fem först innan vi fick hem postern med familjeregler) så vart jag nöjd.