Sjukdag idag

2016-11-17 | 20:44:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Om det är något jag verkligen ogillar så är det att anmäla mig sjuk till jobbet, det tar emot något så fruktansvärt. Först så vet man hur svårt det är att få in en ersättare och man vill inte sätta sina arbetskamrater i klistret. Sedan så tänker man att bara jag biter ihop den här kvällen... och imorn så får jag vara ledig i helgen. Men till slut så kommer man till en gräns. Jag jobbade hela helgen förkyld, fick vara ledig måndag sen tog jag mig iväg till jobbet tisdag och onsdag, men imorse tog det stopp. Försäkte kurrera mig med sovmorgon, thé och en varm dusch men när huvudet sprängs varje gång man hostar och halsen är som ett rivjärn då var det bara att inse fakta.
 
Fördelen är dock att man då kan vila med Freya med gott samvete när hon ska sova och det måste vara det mysigaste som finns! <3
 
Vem vill inte sova brevid denna fluffrumpa? ^^
 

Saknar mitt barn!

2016-11-14 | 11:22:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
I natt har Freya sovit hos sin Farfar och Emma. Fy vad hemskt det är att lämna bort henne! Helst vill jag inte lämna bort henne om vi inte absolut vill göra något där hon kanske har det bättre hos någon annan. Nu var vi båda förkylda så dans var inte aktuellt så vi skulle bara ha en hemma kväll och då kunde hon lika gärna vart hemma. Men nu ville de hemskt gärna ta hand om henne en natt och då kan man inte heller säga nej. 
 
Kanske var det lika bra i efterhand också då vi vaknade av att det var 16 grader inne (tur det hade blirvit varmare ute inatt, från -18 till -7). Då hade såklart pelletsbrännaren fått fnatt så vi ägnade 1,5h åt att fixa det. Då är det skönt att vara två att skruva och fundera när man försöker lista ut vad som är fel. Men vi löste det till slut! Helt själva, vi lär oss mer och mer för varje månad vi bor här
 
 

Jag ser det snöar

2016-11-13 | 10:37:15 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jäklar vad det vart vinter fort, det har snöat mer eller mindre konstant i tre dagar nu. Nog för att första snön alltid brukar töa bort men i år är jag tveksam till att det kommer ske. Det har kommit över 0,5m på 3 dagar nu och vad smhi säger så ska det vara minus i över en vecka nu, så kanske kommer denna snö stanna? Känns konstigt, förra året hade vi såhär mycket snö i Januari och nu är folk redan ute och kör skoter! Har försökt peka på snön genom fönstret med Freya men är svårt för henne att förstå. Bara det blir uppehåll så blir det på med vinterstövlarna, overall och ut för att känna på snön, det kommer bli spännande. VI köpte en pulka redan i slutet av förra säsongen (på rea, man får inte vara dum) så kan dra runt henne i den.
 
 
 
Å sparken måste vi ta fram nu, barnvagn känns inte så lätt att ta sig fram med just nu. Sån tur att vi har spark och sparklåda.
 
Det har gått bättre att ta sig till jobbet i Polon än vad jag kunnat tro. Lill-bilen ser inte mycket ut för världen men den tar sig genom snö helt ok. I torsdags hade de inte hunnit ploga än men jag tog mig till jobbet ändå. Värre var det hem från jobbet i fredag, det snöade så kraftigt att jag inte såg reflexen på nästa snöpinne fast jag redan kört förbi den närmaste och helljus var bara att glömma för då vart det en vit vägg framför mig. Tur man vet på ett ungefär hur vägen går så man kunde köra på känsla. Lite otajmat hade et träd ramlat över vägen i en liten backe. När jag kom dit höll en snöplog på att putta ner det i diket men att starta i uppförsbacke i halkat var inte optimalt.
Till nästa vinter får det dock bli något fyrhjulsdrivet att ta sig till jobbet i, denna vinter får jag nog helt enkelt klara mig.