I väntan på Pyret

2017-04-23 | 13:00:10 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag har tyckt att det har varit ganska befriande och skönt den här graviditeten att veta att vi redan har allt inför Pyrets ankomst. Vi har samma saker som till Freya och jag kan inte minnas att vi kände att vi saknade något då. Denna gång har det blivit två större inköp: syskonvagn och sulky och då är det rätt skönt att veta att vi redan har spjälsäng, madrass, badbalja, kläder osv. För let's be real, barnvagnsköp är inte att leka med. Först finns det en miljon att välja på och inget utav dom är gratis. Syskonvagnen köpte vi ny men med 45% rea och sulkyn begagnad men knappt använd så känner mig nöjd med att vi gjorde så gott vi kunde även fast det är mycket pengar. Känns även viktigt att ha bra vagnar denna gång då man ska skjusa runt två barn på grusvägarna här hemma eller ha Freya i sulkyn och Pyret i sjal/sele och då vill man inte bråka med någon vagn som drar snett eller är svårrullad.
 
 
Så till familj och vänner, detta lilla pyre behöver inga nya kläder, men tror föräldrarna kommer behöva en lasange att bara hiva in i ugnen till middag eller en chans att andas ut ibland ;)
 
Annars gillar mamman dessa babyfiltar som Pyret kan ha i vagnen ;)
Cubus
Lindex
Kappahl
 

Hemma hos vintern

2017-04-20 | 12:32:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vädret har lämnat en hel del att önska sedan vi kom hem. De tre första mornarna snöade det, tog flera dagar för den snön att smälta bort så att våren kunde starta om efter detta bakslag. När vågar man ens ta bort snöspadarna? Det är mitten av april och än så länge verkar de behövas. Ser att det ska snöa igen till helgen, ge mig styrka! Vinterdäcken får sitta kvar på bilarna ett tag till det är säkert.
 
Har dock hunnit med en del sedan vi kom hem. Hade mitt första löne- och medarbetarsamtal för en vecka sedan. Har aldrig haft det förut så det var spännande och lärorikt! Nytt nu är att landstinget slutet ett tvåårigt avtal med facket och då gäller löneökningen från 1 oktober, så det berör mig först när jag börjar jobba efter föräldraledigheten igen, men alltid spännande att se hur man ligger till.
 
Innan påsk fick vi hem våra nymålade köksluckor, jisses vilken skillnad det blev! Så på långfredagen åkte vi till IKEA och köpte nya knoppar så att alla luckorna har samma, innan hade vi tre olika.
 
Igår var vi på koll hos barnmorskan, hade bokat in i Burträsk så att Elmer skulle kunna följa med och få lyssna på Pyret åtminstonde en gång innan han tittar ut. Sista kollen är 26:e maj så om Pyret inte kommer tidigt så hinner Elmer följa med även då. Allt verkade bra, så skönt att ha lite mer normalt blodtryck denna gång jämfört med Freya när det sköt i taket ganska tidigt. 
 
 

Semestertider blev sjukdomstider

2017-04-09 | 19:55:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag hade räknat med någon slags semester den här tiden hos mamma. Men första dagarna kändes ärligt som värsta tiden i mitt liv. Märkte på flyget att Freya hostade till lite suspekt men slog bort det, tänkte att det är torr luft på planet osv. Dock skötte hon sig exemplariskt på flyget, tur att barn kan göra samma sak en miljon gånger utan att tröttna! Sedan följde två nätter med feber och en fruktansvärt djup och rosslig hosta. Fy tusan säger jag bara, den här sjukdomstiden var värre än magsjuka! Mitt lugna harmoniska barn var som bortblåst och jag visste knappt vad jag skulle hitta på till slut. Vaken timtal varje natt, nattningar som aldrig verkade ta slut, matvägran och ja allt vi gjorde var fel. Efter några dagar med hostmedicin är det dock mycket bättre och min vanliga glada Freya är äntligen tillbaka! Mamma tog även två nätter så att jag fått sova lite, även om jag vaknar för att jag hör henne genom vägen så har man kunnat somna om istället för att behöva ligga vaken med henne i timtal.
Hostan har nu nått även mig, har aldrig vart så sjuk som denna graviditet, snacka om att man får nedsatt imunförsvar som gravid, med sömnbrist och dessa förskolebaciller. Jag har vart mer sjuk än Elmer denna vinter och det säger en del ;)
 
Imorgon är sista heldagen här och vi planerar ett besök till badhuset. Annars har det varit en fröjd att se henne upptäcka världen ute i enbart vårskor, ulloverall och skalbyxor. Inga bylsiga vinteroveraller och tjocka vantar. Känns hemskt att ta hem henne till vintern igen. Såg precis att SMHI tror att det ska snöa i princip hela nästa helg hemma, känns inte motiverande för fem öre!