Inskolning på förskolan

2017-01-31 | 09:59:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Oj vad fort det gick i svängarna här hemma! Omkring den 9-10 Januari ringde det i Elmers telefon om ett jobberbjudande på Snidex. Men det går ju inte var vår första tanke, Elmer skulle vara hemma tills jag gick hem i slutet av Mars så hur skulle det lösas? Men strax därefter så kom jag på att vi hade fortfarande våran förskoleplats till Freya, vi hade aldrig tackat nej utan bara skjutit upp startdatumet (allt krångel till det är en annan historia). Så det var bara att lite snabbt ringa kommunen, säga att vi vill ha en plats i Burträsk, lite trixande till med en del telefonsamtal. Elmer besökte Snidex och det vart bestämt samma vecka. Freya börjar inskolning 23 Januari och Elmer börjar jobba 6 Februari. Vilket pussel! Det var som att det var meningen. Min egosim hade gärna haft Freya hemma tills jag börjar jobba men det kändes fruktansvärt dumt för Elmer att tacka nej till ett så bra erbjudande och att jag vet att det verkligen är dags för honom att börja jobba, i det långa loppet kommer vi må bättre av det som familj. Och det är faktiskt bara 2månader tills jag går hemma med graviditetspenning och får umgås med Freya så mycket jag vill, även om tanken är att ha henne på förskolan 1-2 dagar i veckan när hon ändå är van vid det. Till slutet av sommaren blir det att ansöka om en omplacering då det inte är rimligt för mig att åka till Burträsk med henne för 15h/vecka. Då får hon hellre vara hemma med mig och Pyret.
 
Trollet som lärt sig klättra upp i soffan...
 
Diggar pappas musik.
 
På tal om att det känns som om det var menat så fick jag galen deja vu när jag var med Freya på förskolan första gången hon skulle äta där. Det serverades korv och potatis och jag skulle också få äta. Precis när jag går mot deras spis för att ta lite ketchup och senap så slår det till som en blixt. Just det här ögonblicket var så bekant. Kaklet bakom spisen, ketchupen och bostongurkan som stod där och jag med en tallrik i handen. Rätt så säker på att jag drömt detta i höstas. Känslan gör mig både olustig och lite glad. Ibland när man drömmer visa saker som känns så verkliga så är det som om det kan vara en del av en verklighet, nått som kanske kan komma att hända om rätt händelser sker fram till det ögonblicket.

Uppdatering preggolife

2017-01-13 | 13:03:51 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag höll nästan på att skriva att tiden går fort men när jag tänker tillbaka så tycker jag inte att den gjort det. Visst att det gick lite bättre när man äntligen började berätta men tiden går ändå i snigelfart. Mellan jul och nyår gjorde vi rutinultraljudet och fick se en pigg och välmående lite pojke där inne, han låg som en räka med fötterna utsträckta förbi huvudet och vägrade flytta på sig hur än barnmorskan buffade på han. Till slut fick hon ändå en bra bild över hjärtat och vi behövde inte boka en ny tid.
Han där inne gör sig oftare och oftare påmind, med buffar som inte är så små och fjärilsliknande längre. 24cm lång ska han vara nu i v.21 och väga 350 gram.
 
Halsbrännan är en ständig följeslagare, har inte tagit så mycket medicament mot det än men det är mest för att jag är tjurig. Äta ofta, dricka mjölk på natten och inte så mycket vatten om dagarna är det som verkar funka än så länge.
 
Fogarna känns faktiskt bättre dagtid även om det är väldigt kinkigt med hur jag ligger och sover, får bulla upp med kuddar åt alla möjliga håll för att inte lägga mig på fel sätt under natten, för det får jag sota för sen på morgonen.
 
Ska även försöka ansöka om havandeskapspenning men ansökan är inte den lättaste att fylla i, men sen när vart nått med försäkringskassan enkelt?
 
Inte gick det att få någon vettig bild på han heller då han låg så lustigt men här är han åtminstonde.

Årsresumé 2016

2017-01-06 | 14:09:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Har något slags minne av att jag brukar göra en årsresumé för varje år som gått här. Kan inte vara sämre efter detta nyår så här kommer det gångna året 2016!
 
Januari
 Hemmalivet snurrade på, jag var hemma på heltid med Freya, vi började besöka öppna förskolan och få in lite rutiner.
 
Februari
Känns som att inget hände de här månaderna, tiden går ändå så fruktansvärt fort när man "bara" är hemma. Dagarna rullar på och vips har en hel månad gått.
 
Mars
 Här åkte vi iaf neråt i landet för att jag skulle börja skolan igen och ha två veckors praktik i Stockholm. På helgen besökte vi mamma och resten av släkten.
Freya var på dans i Brunnsparken, skötte sig exemplariskt som vanligt.
På vägen hem besökte vi C och Em, åt dessertbuffé och fick pusta ut en sväng på den ändå ganska långa resan hemmåt.
 
April
 Mamma kom upp och vi målade om köket, är fortfarande så galet nöjd med färgen.
Dags för den sista långa trippen i Stockholm, 6 veckors praktik som avslutas med examensvecka. Här dansar vi i Hallunda.
 
Maj
Spring Meet i Kumla i vad som kändes som högsommarvärme.
Vi myste hos mamma på helgerna, till och med Cirrus trivdes.
 
Juni
 Äntligen examen! En vecka senare började på mitt första jobb som Sjuksköterska, Ortopeden 4. 
 
Juli/Augusti/September
Sommaren rullade på, inget direkttoppenväder, jag som väntat på ett varmt augusti men inte ens det fick vi. Jag hade fullt upp att komma in i rutiner på jobbet mitt i sommarkaoset.
 
Oktober
 Lilla loppan blev ett år!
 
November
Snön kommer med buller och brak. 1m på några dagar, vi trodde aldrig det skulle sluta snöa! Därefter vart det plus och minusgrader i en enda röra.
 
December
 
Vi gick ut med att Freya ska bli storasyster åt en lillebror som är beröknad till 28 maj, men gör han som storasyster hinner det nog bli juni innan han tittar ut.
 
 
Året avslutades med trerätter i broänge, trevligt sällskap om än en något övertrött Freya och norrsken på vägen hem. Vilket år vi har haft.
Välkommen 2017