En sommarhelg

2017-07-04 | 12:24:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
 Det är en hel del att tänka på när man ska göra något som en familj på fyra där två inte kan tillgodise sina egna behov. Detta medför en viss nivå av stress så fort man ska åka hemifrån. Vilka behöver nya blöjor, är skötväskan packad, solskydd, har vi vatten/mellis/kräkshanddukar, har jag själv hunnit gå på toa? Ja det är mycket som ska stämma.
 
I fredags var dock en sån morgon då allt gick smidigt och jag hann t.o.m ta en dusch, det är imponerande! Kl 10 lämnade vi gården med kaffe i mugghållarna lugna och glada. I stan var siktet inställt på Stadsfesten, kl 11 skulle det förhoppningsvis åka lite skotrar på älven och så langos till lunch såklart. Vädret var på sin bästa sida och bjöd på 22 grader och sol. Freya fick hamburgare när vi kom fram, fick se en skoter åka sen sövde jag henne i vagnen. Vi åt langos, mums! Köpte kaffe och munkar och åkte till Farmor och Johnaz, hängde där en stund innan vi åkte hem och åt middag.
 
 
Det var en så jäkla bra dag, inte minst för vädret, men för att vi inte behövde stressa utan bara kunde njuta som en hel familj, alla fick mat, ingen brände sig, de som behövde fick sova middag, underbart!
 
Lördagen fortsatte i samma tecken med superväder, släktträff i Hökmark och Freya fick sova i stan hos Farmor och Johnaz. Otto bestämde sig såklart för att ha skrikfest hela den kvälen men vi behövde åtminstonde inte oroa oss för att han skulle väcka Freya och Elmer fick sova i sängen här uppe.
Nu vill vi ha fler sånna här sommardagar!
 

Otto 170606

2017-07-03 | 19:55:47 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vår lilla älskade Otto fick bråttom till slut ut ur mammas mage. Värkarna började runt halv tolv på natten, i princip samtidgt som Elmer la över Freya i våran säng. Väntade på att han skulle göra sig klar och lägga sig så att jag skulle kunna smyga upp, Inte superlätt att ha värkar samtidigt som man fejksover för att Freya ska sova men jag lyckades härda ut. Gick upp, satte på min film som jag sparat till detta tillfälle, The Danish Girl. Försökte ta tid på några värkar men de var så himla oregelbundna, kunde vara allt från 6 till 3 minuter mellan och 30sek-1 min. Ringde ändå förlossningen runt halv 2 för att rådfråga och berätta att det är på G. Bestämde mig för att ringa hit Emma som skulle vara barnvakt för att vara på den säkra sidan. Dock tog det några försök för värkarna kom i mellan och jag visste att jag var tvyúngen att ringa 2 ggr inom två minuter för att komma förbi nattläget på hennes telefon. Smsade mamma efter det, räknade med att hon var vaken då hon dansat till Dreams under kvällen. Här var väl allt ganska lugnt fortfarande, skickade sista sms'et till mamma 02.25 och efter det var det ganska intensivt.
 
Emma kom och flyttade över bilstolen medans Elmer var på toa, Freya sov inte superdjupt och vaknade till just som vi försökte få oss ut genom dörren. 02.46 åkte vi från gården och så fort vi kom ut på Burträskvägen gasade Elmer ganska rejällt, tur det var mitt i natten! Åka bil med värkar är det värsta jag vet! Guppen, svängarna och bilbältet gör allt så mycket värre! Tar oss fram till den närmsta parkeringen, får hjälp ut av Elmer. På vägen in tar jag 3-4 värkar hängandes på honom och inser att detta håller på att övergå till krystvärkar. Blir glad som tusan när barnmorskan möter oss utanför hissen lotsar oss till ett rum och jag kan slita av mig kläderna, för ni vill Herr bebis verkligen ut! Inskrivna 03.24 på förlossningen, Otto föds 03.33.
 
Vilken grej! På ett sätt var det skönt att det gick så fort, jag var inte helt utmattad, hade energi efter förlossningen. Nog för att jag inte fått sova men det är en helt annan grej. Vi fick vårt fika, flyttade över till BB och tog en liten tupplur, välbehövligt!