Födelsedagsfika

2017-03-31 | 13:42:50 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vet inte vad som hände med mitt förra inlägg, tydligen blir det helt knasigt när man försöker skriva från mobilen, tycker kanske att 2017 ska företag kunna ordna sånna saker så att det fungerar? Nu går det i alla fall att läsa!
 
I måndags blev jag ytterligare 1 år äldre. Pratade om på jobbet att jag kände mig gammal, tror fortfarande jag är 21 men nu är det inte riktigt så. Många tyckte jag var en 27:åring som hunnit med galet mycket ändå. Kanske slog det mig för att jag är i en helt ny fas i livet nu. Ungdomen som var pilot, levde äventyr i USA, lärde sig åka longboard och att göra volter kunde inte vara längre bort nu. Snart 2 barns mamma med hus och fast arbete. Jag blickar dock tillbaka med stolthet över mitt unga orädda jag!
 
Firade mig gjorde vi i söndags, slängde ihop en blåbärspaj, en chokladkaka (med svarta bönor och dadlar) och hallonmuffins.
 
Recept chokladkaka

Skölj ett paket svarta bönor noga. Häll i en skål tillsammans med 10 st dadlar (ta ur kärnan om färska och blötlägg över natten om torkade). Mixa med stavmixer till en jämn smet.

Vispa 2 ägg, 50gr smör 0,5 dl kokosolja.
Rör ner ca 4 msk kakao, 1 tsk vaniljpulver, 2 tsk bakpulver i bönorna och häll sedan ner äggsmeten.
Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper.
Grädda på 175 grader i ca 18 min.
Kakan ska fortfarande vara kladdig. Smakar bäst efter en natt i kylskåp med en klick vispgrädde.

 

En som tar resan söder ut på fullaste allvar!

v.31

2017-03-19 | 19:41:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

70 dagar kvar till han är beräknad. 3 arbetspass kvar att jobba och 13 dagar tills vi flyger till mamma. Tycker det ska bli lite jobbigt att bara gå hemma i 2 månader även om jag behöver det så mycket. Den här sista månaden har jag verkligen fått härda mig igenom varenda arbetspass trots att jag bara går 50%. Foglossning är inte att leka med!

 

10 veckor kvar!

 

En liten liten hand, som ändå verkar så jäkla stor! Bebis är ca 37 cm lång och väger ca 1,6 kg. Han är aktivare än någonsin och sparkar så långt ut till höger att jag undrar hur tusan han ligger där inne.

Lugn söndag

2017-03-19 | 13:35:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vaknade upp efter nattpasset till ett tyst och tomt hus. Det är inte så ofta. Freya ville besöka sin Farmor som var så snäll och bjöd även pappan på lunch. Elmer har haft två mindre roliga nätter nu när jag jobbat. Hon har vart vaken 2 h per natt, inte direkt vart missnöjd men inte velat sova. Ja det är ju lite hennes grej det, eller har vart det senaste halvåret. Kanske saknade hon bara mig då hon vart fruktansvärt mammig på sistonde. Hon har aldrig haft en favorit så tydligt som nu förutom vid nattningarna då det bara vart jag som duger men nu har Elmer till och med fått börja söva henne, även om jag gått in och tagit över för att hon ska somna inom rimlig tid så är det ett stort framsteg!
 
Hennes nya säng. Hon gillar att  krypa upp i den med en bok om dagarna.
 
Hon har blivit så galet kommunikativ nu, även om det för med sig en vilja av stål är det så roligt. Frågar man nått får man tydliga Ja och Nej och då är det minsann så. Tiden där man bara kunde göra och hon accepterade är över.
 
Förra veckan passade vi på att drabbas av magsjuka, inte det roligaste jag vart med om men tyckte så fruktansvärt synd om Freya som inte kunde förstå varför hon kräktes. Det började med Freya natten till torsdag, jag fredag kväll och Elmer söndag kväll så nu är det gjort! Det vart mycket soffmys och Freya var så lugn att katten låg brevid och lät sig pillas på huvudet av Freya, det var något nytt!
 
Varför sitta ner när man åker bob när man kan stå och balansera? Nu är det i princip omöjligt att vara ute då det är isgata eller 1,5 dm slask, inte rikigt väder för en 1,5 åring att leka i. Men om 2 veckor åker vi ner till mamma och då räknar jag med barmark och sol så att hon verkligen kan leka loss ute. Förra våren/sommaren/hösten gick hon ju inte så det var lite svårt för henne att upptäcka allt roligt men i år så!

En stor dag

2017-03-11 | 12:00:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Nu borde de flesta inbjudningar ha kommit fram till diverse hushåll i Sverige. Har fått bekräftelse på ett par åtminstånde. Har inte nämt något här än då vi ville att det skulle vara en överaskning för de flesta.
 
 
1 April i år har vi vart förlovade i 3 år och 26 Augusti tar vi nästa steg, BRÖLLOP! Det är fruktansvärt roligt och spännande, även om vi inte planerar något stort och jättespeciellt så känns det så roligt att få fira vår kärlek, vårt liv och våra barn med en speciell dag. Elmer gör det mest för att det blir enklare med arv osv om nu något hemskt skulle hända, vi lever år 2017 och smidigaste sättet är fortfarande giftemål?
Men nu blir det av, kombinerat med namngivning för Pyret, känns smidigast så, är ju ändå samma folk som vi kommer bjuda och orkar inte planera två tillställningar på samma sommar med två barn, nej vi gör det enkelt för oss istället.
 
Som om ett bröllop någonsin är enkelt, haha. Även om vårt blir ganska litet med 30-35 gäster så är det många frågor och funderingar, hur ska man ha det, hur vill vi ha det osv.
Vigseln blir borglig ute vid Bjuröklubbsfyr, vid utsiktplatsen. Det har jag sagt från start att om vi ska gifta oss så blir det där, ute så nu håller vi tummarna för vackert väder!
 
In the making
 
När även frimärkena matchar inbjudan blir man glad!

Veckorna kommer och går

2017-03-04 | 12:56:09 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Är man vuxen när man:
Längtar efter att kunna köpa matlådor av samma sort som går att stapla snyggt i köksskåpet, istället för det kaos av olika plastbyttor som står där nu?
Väntar på att klockan ska bli 20.30 så att det känns ok att lägga sig och sova?
Har veckomatsedel?
 
Saffranssemla med hemmagjord mandelmassa, mums!
 
Annars rullar livet på, mamma är här och hälsar på, kom med ett rejält snöoväder som vanligt men nu skiner solen som aldrig förr och vi är lyckligt lottade med vackert vinterlandskap. Freya är ute och gräver i snön, åker bob och går fram och tillbaka på vägen, supersöt i sin vinteroverall som vanligt. Är sjukskriven 50% för denna jäkla foglossning som inte kunde hålla sig på en rimlig nivå utan som var tvungen att eskalera till ohållbart. Så att klä på  strumpor, byxor och skor ståendes på ett ben är numera uteslutet. Lika så att lyckas sova utan massa extrakuddar som gör att jag inte lägger mig i fel vinkel. Går verkligen så lite jag möjligtvis kan på jobbet, drar inte på läkemedelsvagnen osv. Känns fruktansvärt tråkigt när jag kunde dansa med Freya i magen till v.38 hyffsat obehindrat men nu funderar jag på om jag ens klarar en låt i v.28. Vi får väl se...