Födelsedagsfika

2017-03-31 | 13:42:50 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vet inte vad som hände med mitt förra inlägg, tydligen blir det helt knasigt när man försöker skriva från mobilen, tycker kanske att 2017 ska företag kunna ordna sånna saker så att det fungerar? Nu går det i alla fall att läsa!
 
I måndags blev jag ytterligare 1 år äldre. Pratade om på jobbet att jag kände mig gammal, tror fortfarande jag är 21 men nu är det inte riktigt så. Många tyckte jag var en 27:åring som hunnit med galet mycket ändå. Kanske slog det mig för att jag är i en helt ny fas i livet nu. Ungdomen som var pilot, levde äventyr i USA, lärde sig åka longboard och att göra volter kunde inte vara längre bort nu. Snart 2 barns mamma med hus och fast arbete. Jag blickar dock tillbaka med stolthet över mitt unga orädda jag!
 
Firade mig gjorde vi i söndags, slängde ihop en blåbärspaj, en chokladkaka (med svarta bönor och dadlar) och hallonmuffins.
 
Recept chokladkaka

Skölj ett paket svarta bönor noga. Häll i en skål tillsammans med 10 st dadlar (ta ur kärnan om färska och blötlägg över natten om torkade). Mixa med stavmixer till en jämn smet.

Vispa 2 ägg, 50gr smör 0,5 dl kokosolja.
Rör ner ca 4 msk kakao, 1 tsk vaniljpulver, 2 tsk bakpulver i bönorna och häll sedan ner äggsmeten.
Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper.
Grädda på 175 grader i ca 18 min.
Kakan ska fortfarande vara kladdig. Smakar bäst efter en natt i kylskåp med en klick vispgrädde.

 

En som tar resan söder ut på fullaste allvar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0